Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ “ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ”

Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ με τίτλο “Planet Of The Humans” είναι ο περιβαλλοντολόγος Jeff Gibbs, παραγωγός του είναι ο Michael Moore. Το τελευταίο στοιχείο είναι εντυπωσιακό, αν όχι σκανδαλώδες… γιατί το φιλμ δεν κάνει τίποτα άλλο στα 100 λεπτά της διάρκειάς του από το να ξεσκεπάζει την απάτη των …ανανεώσιμων μορφών ενέργειας [αιολικής, ηλιακής κλπ.] και την αναβάθμιση του κινδύνου για το οικοσύστημα που αντιπροσωπεύουν, αντίθετα με τις επαγγελίες των multi-billionaires και των προστατευόμενών τους [Bloomberg, Branson, Gates, Gore etc] που αυτοδιαφημίζονται ως σωτήρες του πλανήτη, επενδύοντας σ’ αυτές.
Το σκανδαλώδες φυσικά αφορά στο ότι ο Michael Moore, γνωστός για τις αριστερές απόψεις του, υπήρξε από τους προβεβλημένους εχθρούς του Trump, και κεντρική φιγούρα των [τραγελαφικών] παρελάσεων που, οργανωμένες από γυναικεία κινήματα, κατέκλυσαν τη χώρα απ’ την επομένη της εκλογικής του νίκης. Η σημασία της παρουσίας του εδώ έγκειται στο ότι …η Πράσινη Ενέργεια έχει υπάρξει δεκαετίες τώρα
λάβαρο της αριστεράς και, με εμπροσθοφυλακή γελοιογραφίες πολιτικών όπως η Alexandria Ocasio Cortez [“Green New Deal”] …είναι ακόμα.
Αυτό αρκεί για να δώσει στο φιλμ, τουλάχιστον ένα credential “τίμιων προθέσεων”. Άλλο στοιχείο ενδιαφέροντος είναι ότι ο J. Gibbs δεν προτείνει, άμεσες, “εδώ και τώρα” λύσεις, αρκούμενος να επισημάνει τη μανία μιας
δίχως όρια “ανάπτυξης” πίσω από σωρεία δεινών για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα…
Έχοντας “εντρυφήσει” σε μια σχετική βιβλιογραφία, και αναφερθεί επανειλημμένα στην κωμωδία της Πράσινης Ενέργειας, πιστεύω ότι “απαιτείται” να ρίξει κανείς μια ματιά εδώ.

4
(Visited 125 times, 1 visits today)

Leave a Reply