PITCHSHIFTER: YOU ARE FREE TO DO AS WE TELL YOU

Κομμάτι των industrial metallers Pitchshifter από το 1997. Περιέχεται στο EP τους Genius.

Ο πληθυσμός της Γης είναι υποχρεωμένος να “μένει σπίτι” μέχρι νεωτέρας, λόγω τεράστιων λαθών συγκεκριμένων ηγετών, προερχόμενων από ιδεοληψίες περί ξενοφοβίας και open borders. Αυτές που δεν έπαψαν να προμοτάρουν εν χορώ τα mainstream media.
Τα τελευταία στις μέρες μας, έχουν την τιμητική τους: αν η δημοσιογραφία, από εποχής κρίσης, διακονείται αποκλειστικά από άτομα που “εκφράζονται” καλύτερα με αριθμούς παρά με λέξεις, σήμερα το φαινόμενο περνά σε άλλα επίπεδα: Τι άλλο είναι το αέναο body count σε δελτία και sites, αν όχι προσβολή στη μνήμη των νεκρών; με πόσο χυδαία άνεση περνούν κάποιοι από τη στατιστικοποίηση του θανάτου, στον θάνατο – κράχτη των ειδήσεων και των διαφημίσεων; αν όχι προσβολή στη μνήμη τους; με πόσο χυδαία άνεση περνούν κάποιοι από τη στατιστικοποίηση του θανάτου, στον θάνατο – κράχτη των ειδήσεων και των διαφημίσεων; και πώς ο θάνατος από αιτία πένθους και περισυλλογής γίνεται παράγοντας αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας;
Η φρίκη των αριθμών αντισταθμίζεται με μικροκλίματα “ανθρώπινων στιγμών που συγκλονίζουν”, ευτελισμένων με αβανταδόρικο σπικάζ και φωσκολική μουσικούλα. Ρόλος φυσικά και αυτών, η καλλιέργεια επιπλέον πανικού και σύγχυσης. Η επωδός στο τέλος του δελτίου: “μένουμε ψύχραιμοι και …μένουμε σπίτι”
Πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν το κόλπο λειτουργεί αποκλειστικά ως πολλαπλασιαστής έντασης, με μόνο κριτήριο το κέρδος;
Πιο ενδιαφέρων προκύπτει ο ρόλος των social media, πλασαρισμένων αρχικά σαν εναλλακτικής πλατφόρμας, “έξω απ’ την πεπατημένη”. Τα οποία αφού ενθυλάκωσαν τεράστιες μάζες πληθυσμού, δείχνουν τώρα τις  προθέσεις τους. Είχε προηγηθεί το Facebook και ακολουθήσει, σε μετριοπαθείς ρυθμούς, το Twitter. Τώρα, το δεύτερο κλείνει την ψαλλίδα:
Κάτω από δύο αναρτήσεις, όχι του Φούφουτου, αλλά του Ζαΐχ Μπολσονάρου, δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη ανεξάρτητης χώρας, το περιεχόμενο των οποίων διαγράφηκε, γιατί μιλούσε με αισιοδοξία για την χρήση της Χλωροκίνης, …δίνοντας απατηλές ελπίδες στον κόσμο! οι διαχειριστές του ιστοτόπου εξηγούν: “πρόσφατα το Twitter μετέβαλε τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του και ενημέρωσε τους χρήστες του για τις αλλαγές αυτές, που προβλέπουν ότι θα αφαιρείται περιεχόμενο που αντίκειται προς τις συστάσεις ειδικών και γιατρών και “θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας COVID-19”.
Τα social media, αποκαλύπτοντας το αληθινό τους πρόσωπο [για το οποίο κάποιοι μιλούσαμε από καταβολής τους] ενώνουν τη φωνή τους μ’ εκείνην των mainstream media, καταργώντας de facto το δικαίωμα έκφρασης άποψης διαφορετικής απ’ την επίσημη.
Το επιχείρημά τους: βρισκόμαστε σε πόλεμο, με ένα ιό  – “εχθρό της ανθρωπότητας”. Ο έλεγχος περνά, με συνοπτικές διαδικασίες, στους ειδήμονες της επιστημονικής κοινότητας.
Το μήνυμά τους προς εμάς: 

ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΜΕ

3
(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Reply