Ο Joe Rogan μου είναι αντιπαθής, ως : 1. Πλάγιος (ή …έτσι νομίζει) κόλαξ, ίσως και υπάλληλος του Elon Musk, 2. κλασικός πτωχανίδεος “με άποψη”, διατυπούμενη με την αυταρέσκεια που δίνουν ένας-Θεός-ξέρει-πόσα-εκατομμύρια-ή-δισεκατομμύρια followers και 3. συνομιλητής των πάντων, συμπεριλαμβανομένων “μεγάλων διανοητών της εποχής” για …βαθειά φιλοσοφικά ζητήματα. Έγραψε τη χρυσή σελίδα της καριέρας του την περίοδο του Covid, μιλώντας θαρραλέα για την Ιβερμεκτίνη, και στρέφοντας εναντίον του τα μορμολύκεια της ροκ κουλτούρας – boomer icons τύπου Neil Young και Joni Mitchell – τα οποία απαιτούσαν την …παύση του “ψεκασμένου” podcast του από το Spotify (!) επ’ απειλή αποσύρσεως των τραγουδιών τους (μιλάμε για δημοκράτες, όχι παίξε-γέλασε).
Σε απόσταση απ’ τα παραπάνω, έχουμε τη συζήτηση με το “φιλόσοφο” Nick Bostrom, εισηγητή * του Simulation Argument – απ’ τις ακραίες περιπτώσεις εφαρμογής του petitio principii, και με το συμπέρασμα ανεπίδεκτο επαλήθευσης ή διάψευσης. Στο απόσπασμα που ακούμε ακούγονται οι σοφές τοποθετήσεις του ως προς το …αναπόφευκτο της έλευσης της Super Intellligence.
Ένα απ’ τα ενδιαφέροντα εδώ είναι η άποψη ότι πρέπει να προωθήσουμε την υπόθεση της A.I. για το δικό μας συμφέρον, αλλά και για το …δικό της, όπως και το συμφέρον …άλλων υπερανεπτυγμένων οντοτήτων εκεί έξω : η A.I. θα μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή με αυτές ** με απώτερο σκοπό τη συμβολή όλων μας σε …κοσμική κλίμακα. (Συμβολή σε …τι ακριβώς; αφήνεται αδιευκρίνιστο, ως μυστηριακή υπόσχεση). Ούτως ή άλλως, η κεντρική ιδέα δείχνει να αφορά στο πόσο ευρύτερη είναι η νοημοσύνη απ΄αυτό που εμείς νομίζουμε (λες και υπάρχει κάτι …συγκεκριμένο που νομίζουμε, για το τι είναι νοημοσύνη), και κατ’ επέκταση στο πόσο πληκτική, a priori ασήμαντη είναι στο σύνολό της η ανθρώπινη εμπειρία.
Για τον υποφαινόμενο, οι συζητήσεις του είδους αποτελούν σταθερά πηγή ψυχαγωγίας ερήμην των συμμετεχόντων – το αυτό ελπίζω και για σας. Σε όποιον τέλος δυσκολεύεται να δει στο πρόσωπο του NB ένα είδος “κοσμικού” Yuval Harari, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εύχομαι …καλή τύχη.
* …και ούτε καν : έχει “τυποποιήσει” απλώς ιδέες που κυκλοφορoύν στο χώρο της λογοτεχνίας ε.φ. απ’ τα ‘60s – από τον Philip C Dick μεταξύ άλλων.
** Εδώ ίσως βρίσκεται η εξήγηση για τη συστηματική αλλά και ταυτόχρονη προώθηση των projects A.I. και UAPs / UFOs, με τη διαδικασία “εκτόξευσής τους” στο επίκεντρο της mainstream επικαιρότητας να ξεκινάει στις αρχές αυτής της δεκαετίας (2020-21) : η επικοινωνία μας με τον ασύλληπτα προηγμένο πολιτισμό των εξωγήινων οντοτήτων, θα συμβεί με ενδιάμεσο την …ασύλληπτα προηγμένη (οντότητα επίσης) “Τεχνητή Νοημοσύνη”.
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.