ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ : THE MOB GIVETH AND THE MOB TAKETH AWAY

Τι συντελείται με αφορμή τη δίωξη του Πέτρου Φιλιππίδη; Ασφαλώς ένας αντιπερισπασμός απ’ τους χειρισμούς της “πανδημίας” απ’ την κυβέρνηση. Αλλά και κάτι που ξεφεύγει απ’ τα όρια της επικαιρότητας : ένας εσμός κατά φαντασίαν μεγάλων της τέχνης [αξιοπρεπών μετριοτήτων στην καλύτερη περίπτωση] που μονοπώλησαν επί δεκαετίες το ενδιαφέρον ενός αστοιχείωτου κοινού, περιέρχεται τώρα στις λυντσαριστικές διαθέσεις του. Η αμετροέπεια που τους είχε ανεβάσει στην κορυφή αντιστρέφεται, ξανά για τους λάθος λόγους.

Έχουμε κατ’ επανάληψη σημειώσει ότι, έστω και ως παρωδία, αυτό που ξέραμε σαν “τέχνη” έχει κλείσει τον κύκλο του. Ο δρόμος έχει ανοίξει με [τι άλλο;] τη μουσική, και έπεται συνέχεια. Τον ρόλο της μέσω “πολιτισμού” χειραγώγησης της μάζας [ρόλο που με την συνδρομή της μουσικής έπαιξε η βιομηχανία του θεάματος] έχει αναλάβει το υπερθέαμα της Επιστήμης με κεφαλαίο Ε και η διαφημιστική καμπάνια ενός αέναου σοκ και δέους. Αυτό αρκεί για να καλύψει το “πολιτιστικό κενό”, σε συνδυασμό βεβαίως με τις τύπου omega διαλογής θρίλερ ειδήσεις, και τα ριάλιτι επιβίωσης / διεκδίκησης “τίτλων”, όπου ο θεατής απολαμβάνει πλέον χωρίς αναστολές τον εαυτό του στον καθρέπτη.
Μια εικόνα του μέλλοντος που είναι …ήδη εδώ, αποτελεί η υπόθεση Πέτρου Φιλιππίδη [βλ. screen shots από Twitter και Πρώτο Θέμα]
Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει, το
“ήθος” που ποιούσε ο ηθοποιός και οι όμοιοί του, έχει περάσει αυτούσιο [ή μάλλον …βελτιωμένο] στον κόσμο της τηλεόρασης και των social media.

4
(Visited 73 times, 1 visits today)

6 Comments

 1. stcigar July 29, 2021 at 10:22 am

  Ακόμα κι αν πάρουμε πάντως κατά γράμμα τις καταγγελίες των “βιασμένων” ο προφυλακισθείς ήταν στη χειρότερη περίπτωση το πρότυπο του “ελληνάρα” που αποτελούσε αντικείμενο θαυμασμού για την πλειοψηφία των αντρών και γυναικών και όχι μόνο στην ένδοξη πατρίδα μας..

  Reply
 2. stcigar July 29, 2021 at 10:31 am

  Βασικά είναι το ίδιο ακριβώς φαινόμενο με το να εκπορεύονται οι σύγχρονες “αντιρατσιστικές” ακρότητες από χώρες όπως η ..Αμερική και η Γερμανία. Ρατσισμός δηλαδή με άλλη ονομασία.

  Reply
  1. Oannes July 29, 2021 at 12:23 pm

   Ή …ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΑΓΓΛΙΑ, Ή ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ Ή ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΟΠΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ (;) ΟΡΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΙΔΙΩΣ, Ο …ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Νο 1 ΚΑΝΟΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ (ΑΠ ΤΑ 60s ΚΑΙ ΜΕΤΑ) …ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ: ΜΑΥΡΟΙ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, GAY ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ …ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΡΑΤΑΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΚΑΙ …ΑΓΡΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΤΥΠΟΥ ΚΚΚ : ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ.

   Reply
 3. stcigar July 29, 2021 at 1:04 pm

  Ακριβώς. Αυτοί που μέχρι χτες κυνηγούσαν τους μαύρους και τις αδερφές, τώρα κυνηγάνε τους μικρομεσαίους και τους ανεμβολίαστους, αυτοί που μαγάρισαν τον πλανήτη με τα λεφτά τους, τώρα κόπτοντσι για την κλιματική αλλαγή και πλουτίζουν από την “πράσινη ενέργεια”🤑

  Reply
 4. dnk July 29, 2021 at 3:56 pm

  “Storm the Gates” όπως θα έλεγαν και οι Venom.Ίσως ο τίτλος του άρθρου να αποδειχθεί “προφητικός” για τους “φιλίππους ιππείς της εξουσίας”,οι οποίοι την έχουν δεί ΜπαρμπαΓιώργηδες που μας “σώζουν” με το στανιό,χτυπώντας με τις εμβολιαστικές γκλίτσεςτους το ιϊκό “θηρίο”. Ίσως ο “επιστήμων”😈,μπαίνοντας κι αυτός σε mood “πειραματισμού”,αποστείλει το δικό του gain of function “τσοπανόσκυλο”,τον Samael,έχοντας την πρόθεση να “μετρήσει” την “αντοχή” του έναντι των “αντισωμάτων” των απανταχού “τσοπάνηδων”…

  Reply
  1. Oannes July 29, 2021 at 5:48 pm

   Μακάρι. By the way, η κωλοζέστη πολύ metal δε σηκώνει, οπότε το soundtrack της οργής, της Αγίας Δηλητηριώδους Τριάδας συμπεριλαμβανομένης, διακόπτεται μέχρι νεωτέρας…

   Reply

Leave a Reply