ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

Δεν χρειάζονται οι γνώσεις του ιστορικού Άδωνι Γεωργιάδη για να προβλέψεις ότι, οι πέραν του αηδιαστικού, δημόσιες παροτρύνσεις ανθρώπων που υποδύονται τους ηθοποιούς, τους δημοσιογράφους κλπ. “προς όσους και όσες έχουν να πουν κάτι, να βγουν και να μιλήσουν” θα γυρίσουν αργά ή γρήγορα εναντίον τους. Πέρα από τη Μεγάλη Εικόνα για την οποία έχουμε μιλήσει σε προηγούμενα posts [δυσφήμιση του είδους “λευκός άνδρας” , καταστροφή των …πατριαρχικών δομών της κοινωνίας] το καταγγελτικό trend αποτελεί όπλο στη διαδικασία δολοφονίας χαρακτήρων, εκείνων δηλ. που κρίνονται άξιοι προς δολοφονία …από κάποιους, για οποιονδήποτε λόγο *. H διαδικασία αυτή θα αποτελέσει το σαπουνο-ριάλιτι της νέας εποχής. Και βέβαια, το τελευταίο που μπορεί να αναζητεί κανείς είναι κάποια συμπόνοια …από τον “άνθρωπο του πλήθους” που απεγνωσμένα ψάχνει κάποιον σε χειρότερη και από τη δική του κατάσταση, μήπως και χαλαρώσει…
Δεν έχω καμιά αδυναμία στον ηθοποιό
Πέτρο Φιλιππίδη, ούτε και έχω αναλώσει ποτέ πάνω από δυο δευτερόλεπτα στην παρακολούθηση κάποιου απ’ τα “κλασικά του σίριαλ”. Όμως η κίνησή του να στείλει προκαταβολικά εξώδικο στα βοθροκάναλα είναι εκτιμητέα κατά την άποψή μου ως ευφυής, και βέβαια αξιέπαινη. Μακάρι να αποτελέσει την απαρχή ενός anti-trend στη χυδαιότητα του “ελληνικού #MeeToo”…
Κάτω, η ανακοίνωσή του.

* Αλλά και τυχόν …εκβιασμού, αν πιθανολογήσω απ’ την περίπτωση ατόμου το οποίο μιλά για σεξουαλική παρενόχληση από συνθέτη, ο οποίος “είχε κλειδώσει την πόρτα και την κυνηγούσε, 15χρονη τότε, μέσα στο σπίτι, ολόγυμνος, σακατεύοντας την ψυχή της”. Και του οποίου δεν λέει το όνομα γιατί, όντας 82 χρόνων σήμερα [πόντος!], “αν του συμβεί κάτι με το που θα δημοσιοποιήσει το ονομά του, δεν ξέρει αν θα μπορούσε να το διαχειριστεί”.

5
(Visited 273 times, 1 visits today)

10 Comments

    1. Oannes February 3, 2021 at 6:06 pm

      Αυτός είναι πραγματικά ακραία περίπτωση από πάσης απόψεως: “ταλαντούχος”, “ομορφοπαιδο” και απ’ ότι έχω ακούσει από ανθρώπους του χώρου, ιδιαίτερα “μουράτος”. Μου αρέσει που μιλάει σε τρίτο πρόσωπο: “αυτά πάντα γινοταν στο θεάτρο κλπ.” Το ότι σ’ αυτόν δεν χει τύχει ποτέ κάποια περίπτωση “φερέλπιδος και έτοιμης για όλα” συναδέλφου το αφήνει έξω απ’ τη συζήτηση ως δεδομένο.
      Όπως ακριβώς με τον κορωνοϊό, το climate change κτλ., φαντάσου πράγματα όωπς οι καταγγελίες για sexual harassment …30 χρονιά μετά, να επιχειρούσαν να ευδοκιμήσουν στην κοινωνία όπως ήταν …30 χρόνια πριν. Ούτε η τελευταία κωλοφυλάδα δεν θα καταδεχόταν να ασχοληθεί.

      Reply
  1. stcigar February 3, 2021 at 6:37 pm

    Κρίμα πάντως που δεν έχω δει ακόμα “καταγγελίες” και για το χώρο της δημοσιογραφίας, παρόλο που όλοι μας γνωρίζουμε ωραιότατα παραδείγματα. Όσο για την προαναφερθείσα καρικατούρα κωμικού, η λαϊκή έκφραση “πρωτοκλάστης – πρωτομύρης” αποδίδει επαρκώς πιστεύω το βρωμερόν της υποθέσεως..

    Reply
    1. Oannes February 3, 2021 at 6:39 pm

      😄😄😄😄😄

      Reply
    2. Oannes February 3, 2021 at 8:13 pm

      …Ως προς το χώρο της δημοσιογραφίας, έστω και ως outsider αλλά όσο να’ ναι με κάποιες γνωριμίες, τα πράγματα που έχω ακούσει ξεπερνούν την πιο ακραία …συνωμοσιολογική φαντασία. Μιλάω για διηγήσεις από πρώτο χέρι, άντε από δεύτερο, και από καρατσεκαρισμένα άτομα.

      Reply
  2. stcigar February 3, 2021 at 8:44 pm

    #me too, και δεν αναφέρονται μόνο σε άντρες! 😉

    Reply
    1. Oannes February 3, 2021 at 9:31 pm

      ‘Αντε μην αρχίσω να ξεδιπλώνω “εδώ και τώρα” τις παρενοχλήσεις που έχω δεχτεί ο ίδιος! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

      Reply
  3. stcigar February 3, 2021 at 9:57 pm

    👍😎😆

    Reply
  4. φανης February 4, 2021 at 12:54 pm

    τι ναρκωτικα παιρνεις ? γουενστινινη ή οργουελινη ?

    Reply
    1. Oannes February 4, 2021 at 1:16 pm

      Δεν παίρνω ναρκωτικά. Μίλα καλύτερα ή σκόρπα.

      Reply

Leave a Reply