2019 / REWIND / REPOST : SPILLERS AKA STALIN RECORDS (30/5)

Εκεί όπου η χυδαιότητα συναντάει την απέριττη βλακεία, αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να γελάσει η να κλάψει. Δεν αναρωτιέται βέβαια, αν πρέπει να οργιστεί. Όχι μόνο με το γεγονός, αλλά και με το πώς πλασάρεται από τα ενορχηστρωμένα media.

“Το παλαιότερο δισκοπωλείο στον κόσμο απαγόρευσε την πώληση δίσκων του Morrissey, λόγω της απόφασής του αν στηρίξει το κόμμα της ακροδεξιάς”.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης έκανε το ασυγχώρητο έγκλημα να φορέσει σε πρόσφατες συναυλίες του την κονκάρδα του αντι-ισλαμικού κόμματος της Anne Marie Waters. Το ίδιο άλλωστε έκανε και στο σόου του Jimmy Fallon όπου βρέθηκε προσκεκλημένος, προκαλώντας …σφοδρές αντιδράσεις.

Προσέξτε τώρα την απόδοση του θέματος: δεν μιλάμε για οποιοδήποτε δισκάδικο, αλλά για το …παλαιότερο στον κόσμο, πράγμα που, στα μάτια του αναγνώστη, προσδίδει κάποιο κύρος, αναγκαίο όταν μιλάμε για αντιπαράθεση με έναν living legend επιπέδου Morrissey. Αυτό που αγνοεί ίσως ο αναγνώστης είναι το εμπορικό potential του καταστήματος: όπως και όλα του είδους του [όσα έχουν γλυτώσει απ’ το κλείσιμο δηλαδή, ας όψεται το downloading] βρίσκεται μόνιμα στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης. Ειναι φανερό ότι η κίνηση της ιδιοκτήτριας, Άσλι Τοντ, εναρμονισμένη με τον κανόνα του virtue signaling που διέπει τα πάντα στο δημόσιο χώρο, είναι μια χυδαία διαφημιστική κίνηση: αν κάποτε τα καταστήματα διαφημίζονταν για τις κυκλοφορίες που φιλοξενούσαν, σήμερα το Spillers προσπαθεί να σωθεί απαγορεύοντας εκείνες ..δεξιών καλλιτεχνών. Αυτά ως προς την χυδαιότητα. Η βλακεία τώρα περικλείεται στην παρακάτω δήλωση της ιδιοκτήτριας, που αλλού, στον Guardian:

“Είμαι λυπημένη, αλλά τελικά …δεν εκπλήσσομαι που το Spillers δεν μπορεί να διαθέσει πλέον τις κυκλοφορίες του Morrissey. Θα ήθελα μόνο να το είχα κάνει νωρίτερα”

Η κυρία αναφέρεται στην απόφασή της σαν να επιβλήθηκε, όχι από την ίδια, αλλά από κάποιες ανώτερες δυνάμεις. Γλώσσα λανθάνουσα…

Mε λίγη συνωμοσιολογική διάθεση, θα έμπαινες στον πειρασμό να σκεφτείς ότι η απαγόρευση προέκυψε, ως win-win deal, σε συνεννόηση με τον καλλιτέχνη ο οποίος μόνο να κερδίσει μπορεί από αυτήν…

…αν δεν επακαλουθούσε, χτες μόλις, η απαγόρευση της εικόνας του από τους …σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μ. Βρετανίας!!!

Η αντίδραση του Moz:

“It’ s very Third Reich, isnt’ it? I’ m affraid we’re living through the age of stupid, and we must pray that it passes soon…”

0
(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Reply