ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ… [ΝΔ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ]

Η εγνωσμένη τακτική, παντού, των neo-liberals [πχ. του κυρίου Μητσοτάκη και της κουστωδίας του], περιγράφεται από το κλασικό ρητό :
“Φωνάζει ο κλέφτης για να τρομάξει ο νοικοκύρης”.
Το ίδιο ισχύει για τους παρατρεχάμενούς τους, “δημοσιογράφους” – ατακαδόρους των [social] media. Δείγμα αυτού, το
απύθμενο θράσος που αποπνέουν οι σχετικές με το Twitter “ειδήσεις” [βλ. screen shot] :
Αυτοί που “τίποτα δεν έμαθαν από την ιστορία τους”
δεν είναι οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι, αλλά …οι Σπαρτιάτες.

6
(Visited 134 times, 1 visits today)

18 Comments

  1. EMMANOUEL June 26, 2023 at 12:29 pm

    Μια χαρα του κατσε του Κουλη , αφου απ οτι φαινεται στην τετραετια δεν θα γινεται αντιπολιτευση στην κυβερνηση αλλα στο δηθεν ακροδεξιο φοβητρο .. Ζαχαρη θα την περασει ..

    Reply
    1. Oannes June 26, 2023 at 12:40 pm

      ΔυστυΧΕΣΤΑτα!

      Reply
  2. stcigar June 26, 2023 at 1:35 pm

    Ο λόγος του Κασιδιάρη πάντως μετράει στο χώρο της ακροδεξιάς. Είπε “ψηφίστε τους” και τους ψήφισαν. Άσε που σε σχέση με τους υπόλοιπους μου φαίνονται και ψιλοσοβαροί.

    Reply
    1. Oannes June 26, 2023 at 1:43 pm

      Συμφωνώ. Ίσως στη φυλακή [όπου, να μη ξεχνιόμαστε, βρίσκεται ο τύπος …για τις ιδέες του] να έχει πήξει και το μυαλό του λίγο παραπάνω, ποιός ξέρει.
      Και άσε τους κουραδο -“liberals” να διαρρηγνύουν τα ιμάτά τους.

      Reply
        1. Oannes June 26, 2023 at 6:05 pm

          Ωστόσο το κόμμα που κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο στους νεαρούς ψηφοφόρυς ήταν το …ΠΑΣΟΚ. Ο Νο 1 advocate του υποχρεωτικού εμβολιασμού Νίκος Ανδρουλάκης.

          Reply
          1. stcigar June 26, 2023 at 6:20 pm

            Οπότε μάλλον λύθηκε η απορία μου για το ποιοι το ψήφισαν τελικά. Σε αυτές τις ηλικίες μπορώ να φανταστώ και το γιατί. Πληροφορίες μου λένε ότι θραύση κάνει στις μικρότερες ηλικίες και ο “Ηλίας”. Εν τοιαύτη περιπτώσει δεν αποκλείεται η πρόβλεψη για τη μελλοντική άνοδο της ακροδεξιάς σε 10-15 χρόνια να είναι ακριβής, αφού οι συνταξιούχοι θα έχουν πεθάνει και τα προβλήματα θα έχουν οξυνθεί. Προβλήματα για τα οποία οι τελευταίοι ελάχιστα ενδιαφέρονται, αφού το μόνο που τους απασχολεί προφανώς είναι να τη βγάλουν λίγο ακόμα με τα επιδόματα του Μητσοτάκη.

            Reply
            1. Oannes June 26, 2023 at 6:55 pm

              Ο Ηλίας λογικό είναι να κάνει θραύση στις μικρές ηλικίες. “Μούρη” είναι, αθλητικός, ξυλάς κτλ, not to mention “αντισυστημικός”. Στο κάτω-κάτω το άτομο βρίσκεται στη φυλακή γι’ αυτό που είναι.* Τι παραπάνω θέλει για να τσιμπήσει δηλ. ο γαύρος της υποθέσεως; Αλλά ο ίδιος [γαύρος] τι έχει στο μυαλό του όταν ψηφίζει το κουραδο-blob Νίκο Ανδρουλάκη;

              * Η Κανέλη βγήκε και είπε ότι ο Κασιδιάρης …εκμεταλλεύθηκε τη φυλάκιση για να πάρει ψήφους!

              Reply
              1. Oannes June 26, 2023 at 6:58 pm

                Υπόθεση : οι νεαροί που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ είναι παιδιά [ή εγγόνια] πρασινοφρουρών των ’80s. Στο μυαλό τους η εποχή του Ανδρέα είναι ο Χρυσούς Αιών του Περικλέους or something.

                Reply
                1. stcigar June 26, 2023 at 7:17 pm

                  Εκ των υστέρων η δεκαετία του 80 ήταν όντως ο Χρυσούς Αιών! Τα σημερινά παιδιά πάντως δεν ενδιαφέρονται για την ιστορία – γιατί περί αυτού πρόκειται – και δεν ψηφίζουν με τέτοια κριτήρια. Μια σχετική μυθοποίηση των 80s πάντως υπάρχει σε αυτές τις ηλικίες, ίσως γιατί πρόκειται για την τελευταία δεκαετία που ο κόσμος είχε ακόμα ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

                  Reply
                  1. stcigar June 26, 2023 at 7:30 pm

                    Άσε που υποπτεύομαι ότι μεγάλο μέρος των τότε πρασινοφρουρών ψηφίζει σήμερα Μητσοτάκη. Γιατί αλλιώς δε βγαίνουν τα νούμερα.

                    Reply
                    1. stcigar June 26, 2023 at 8:03 pm

                      Γενικότερα είναι δύσκολο να εντοπίσεις τους ψηφοφόρους του Μητσοτάκη εκτός από τους γνωστούς φυσικά και μη εξαιρετέους παραδοσιακούς που όμως δεν αρκούν για ένα τέτοιο ποσοστό. Προσωπικά δεν ξέρω κανένα που να το δήλωσε ανοιχτά ότι αλλαξοπίστησε προς τα εκεί ούτε και άλλοι που ρώτησα γνωρίζουν κανένα. Οι των άλλων κομμάτων δεν δείχνουν την ίδια μυστικοπάθεια. Την πρώτη φορά μάλιστα δεν το δήλωναν ούτε ανώνυμα στις δημοσκοπήσεις. Με τον καιρό σιγουρεύομαι για την ορθότητα της θεωρίας μου ότι ακόμα και σήμερα ντρέπονται για την ψήφο τους και δικαίως.

                    2. Oannes June 26, 2023 at 8:54 pm

                      Επειδή τυγχάνει να ξέρω κάμποσους τέτοιους, και δεν μπορεί να πρόκειται για σύμπτωση που αφορά μόνο σ’ αυτούς, η μόνιμη επωδός είναι “πόσο σοβαρός είναι”, “πόσο ευγενής” και “πολιτισμένος”.
                      Σκάνε μύτη δηλ. μερικά τυπάκια με ίματζ “τεχνοκράτη” και ανάλογη φρασεολογία [“το επόμενο στοίχημα είναι αυτό” κλπ.] και πείθουν κόσμο [οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στους οποίους αναφέρομαι είναι στάνταρ άνω του μέσου IQ]

                  2. Oannes June 26, 2023 at 7:45 pm

                    Σε σύγκριση με σήμερα όντως. Αλλά η σημερινή κατάσταση έχει περάσει σε γελοιογραφικό επίπεδο – απλώς δεν έχει νόημα καν να επιχειρηματολογήσεις εναντίον της. Σε εποχές ΠΑΣΟΚ που η επιχειρηματολογία είχε ακόμα νόημα, συντελέσθηκαν σημεία και τέρατα – για να μη μιλήσω για το αισθητικό σκέλος της υποθέσεως.
                    Ο Χρυσούς Αιών των συνθημάτων [και της εξ αυτών ελπίδας] ήταν πάντως σίγουρα! Επίσης όλη αυτή η απλοϊκότητα και οι καλές προθέσεις φαντάζουν όντως παραμυθένιες στην εποχή του Πιερρακάκη – υπουργού παιδείας.

                    Reply
              2. stcigar June 26, 2023 at 7:05 pm

                Δεν είναι όλοι αυτής της ηλικίας το ίδιο. Υπάρχουν και οι φλώροι και ο Ανδρουλάκης είναι ιδανικός για την περίπτωσή τους. Νέος, άφθαρτος, προοδευτικός χωρίς να είναι αριστερός και συστημικός χωρίς να είναι συντηρητικός. Άσε που η φάση με τις παρακολουθήσεις του πρόσθεσε τουλάχιστον ένα 5%. Στην απίθανη περίπτωση πάντως που το ΠΑΣΟΚ γίνει ποτέ κυβέρνηση, θα έχει αναπόφευκτα την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ.

                Reply
  3. stcigar June 26, 2023 at 9:13 pm

    Σαν κι αυτά που έλεγαν δηλαδή παλιότερα για το Σημίτη. Οπότε μάλλον το “εκσυγχρονιστικό” ΠΑΣΟΚ ψηφίζει σύσσωμο σήμερα Μητσοτάκη. Έχω κι εγώ καναδυό γνωστούς που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (κι αυτοί με άνω του μέσου όρου IQ) αλλά δεν μιλήσαμε τελευταία κι επιπλέον δε σκοπεύω να κάνω καμία νύξη από μόνος μου, γιατί, αν κρίνω από την αποχαύνωσή τους κατά την περίοδο του κορωνοϊού, θα πρέπει να τον ψήφισαν με τα τέσσερα. Και είναι και γρουσούζηδες.

    Reply
    1. Oannes June 26, 2023 at 9:24 pm

      Ξέχασα να αναφέρω ότι οι άνθρωποι για τους οποίους μίλαγα πριν προέρχονται “από την αριστερά” – ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτ. [πρόδρομος ΣΥΡΙΖΑ] και φυσικά …ΠΑΣΟΚ [επιπέδου …πρασινοφρουρού άμα λάχει]

      Reply
      1. stcigar June 26, 2023 at 10:02 pm

        I thought so. Another mystery solved!

        Reply

Leave a Reply