ΥΠΕΡ ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ CLIMATE CHANGE

Ανεξαρτήτως των όσων λέγονται και γράφονται για τον Π. Πολάκη [η εύκολη λύση για όποιον θέλει να πει “το ωραίο του” γινόμενος αρεστός στο δεξιό ακροατήριο], δεν είναι …πάντα τουλάχιστον, όπως τον παρουσιάζουν τα εντελώς κατευθυνόμενα mainstream media. Ο ίδιος, σωστά, τα αποκαλεί έτσι, …ξεχνώντας ασφαλώς την ΕΡΤ ή και το Βουλακάναλο, επί ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί πάντως κανείς να του αναγνωρίσει μια στοιχειώδη, όσο πατάει η γάτα, αποστασιοποίηση απ’ το κλίμα του politically correctness που διέπει 100% την πολιτική ζωή του τόπου [ένας καλός λόγος να μην ασχοληθείς ποτέ μ’ αυτήν: είσαι υποχρεωμένος να ασκείς “σφοδρή κριτική” σε κάθε αντίπαλο, κάνοντας ταυτόχρονα γαργάρα το οτιδήποτε, οσοδήποτε αισχρό, εξ οικείων προερχόμενο]. Η ρουφιάνικη γλοιωδία των media είχε χτυπήσει κόκκινο, για το …τσιγάρο που τόλμησε να καπνίσει ο ΠΠ στο κυλικείο της Βουλής. Και τώρα, ένα νέο κρούσμα “παραβατικότητας”:

Αναπαράγω από το “free” Softex, Athens Voice
Έντονα επικριτικά σχόλια και μάλιστα από συντρόφους του, προκάλεσε μια πρόσφατη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook, όπου ποστάρει κείμενο, στο οποίο γίνεται επίθεση στο κίνημα ενάντια της κλιματικής αλλαγής.
Στο κείμενο το οποίο είναι υπογεγραμμένο από την κα Κατερίνα Πάντα, αμφισβητείται η Ανθρωπογενής Καταστροφική Κλιματική Αλλαγή, το σχετικό κίνημα διοργανώνεται από «περίεργους» και τις «Γκρέτες», ενώ γίνεται αναφορά στην «απάτη» των ΑΠΕ.

«Όλος ο ακτιβισμός και η τρομοκρατία για την Κλιματική Αλλαγή δεν είναι παρά προπαγάνδα για να μειώσει η πλέμπα την κατανάλωση ενέργειας, με ευκαιρίες για αρπαχτές από διάφορους πονηρούς.» υπογραμμίζεται στο κείμενο, που φαίνεται πως συνυπογράφει ο Παύλος Πολάκης.
Ο συντάκτρια του κειμένου, προχωρά και σε επίθεση στους Δημοκρατικούς και στους «οικωλογους», όπως τους αποκαλεί.
Σε ένα τμήμα μάλιστα αναπαραγάγεται η επιχειρηματολογία των εταιρειών εξορύξεων και σημειώνονται τα εξής:
«Οι ΑΠΕ είναι ιδιωτική αρπαχτή. Η φορολόγηση της ενέργειας (υπέρ των 1,2 και 3 παραπάνω) μειώνει την ζήτηση της ενέργειας, χωρίς όμως να αυξάνει την προσφορά ενέργειας! Η προσφορά ενέργειας αυξάνεται με γεωτρήσεις, ορυχεία ή με πυρηνικά. Ή με μείωση κατανάλωση ενέργειας από τον …γείτονα (για να περισσεύει για εμάς).»
Για να καταλήξει:
«Δεν υπάρχει “Ανθρωπογενής Καταστροφική Κλιματική Αλλαγή”.
Δηλαδή, υπάρχει κλιματική αλλαγή αλλά δεν οφείλεται στις εταιρείες εξορύξεων, ούτε στην υπερκατανάλωση, ούτε στον τρόπο που παράγουμε και χρησιμοποιούμε ενέργεια. Δεν οφείλεται στον άνθρωπο.»
Ο πρώην υπουργός ποστάρει το εν λόγω κείμενο σχολιάζοντάς το ως εξαιρετικό:
«Το κοινοποιώ ,γιατί είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!
Διαβάστε το ,γιατί στο δρόμο για το ΣΥΝΕΔΡΙΟ διεύρυνσης ανασυγκρότησης μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι καταστατικό και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, θα έχουμε να πούμε και να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ πολλά ….»

Ως προς το τι έχουν να πουν και να αποφασίσουν, κράτα μικρό καλάθι: ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει περιθώριο να αντιταχθεί στο “αφήγημα” του Climate Change, το οποίο άρχισε να αναπαράγει με πρωτοφανή ένταση μέσα στο Καλοκαίρι. Αυτό, αισθανόμενος ότι εκεί παίζεται το δαχτυλίδι της Αριστεράς ανάμεσα σ’ αυτόν και τον ιεραπόστολο του Green New Deal στην Ελλάδα “Γιάνη” Βαρουφάκη [βλ. post: PASSWORD: “ΟΙΚΟΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ” [ΤΟ CLIMATE ACTION ΚΑΙ ΟΙ “ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ” ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤOΥ δημοσιευμένο στις 24/9].
Κατά τ’ άλλα, μπορεί κανείς να διαβάσει την άποψη του Oannes.gr, σε διάφορα posts δημοσιευμένα εδώ, για την γελοία περίπτωση της Greta Thunberg και γενικά του Climate Change [αρχής γενομένης από τις πρώτες μέρες του blog: GLOBAL WARMING, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ]

0
(Visited 137 times, 1 visits today)

Leave a Reply