ΤΟ DRONE ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ…

Στο Westrport του Connecticut, η Αστυνομία τεστάρει την τελευταία λέξη στο χώρο των pandemic drones: η θαυμαστή συσκευή πετάει σκανάροντας από απόσταση 70 μέτρων τη θερμοκρασία του “πολίτη”. Επίσης, καταγράφει το βήχα και το φτάρνισμα, τους κτύπους της καρδιάς και το ρυθμό της αναπνοής του.
Παραγωγός εταιρία η καναδέζικη Draganfly. Το νέο pandemic drone θα είναι το απόλυτο εργαλείο για την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας.
Το πρότζεκτ διαθέτει όνομα: “Flatten The Curve Pilot Program”…
Τα στοιχεία του θα καθορίζουν πόση ασφάλεια υπάρχει κάθε στιγμή, στο πλαίσιο μιας ομάδας ή πλήθους “πολιτών”, αν το επίπεδό της επιβάλλει την διεύρυνση της απόστασης, ή αν απαιτείται η άμεση διάλυσή τους.
Το drone θα επιβλέπει / επιμελείται την τήρηση των μέτρων σε μέρη όπου είναι συγκεντρωμένοι υπερήλικες, αλλά και σε παραλίες, σιδηροδρομικούς σταθμούς, πάρκα, πολυκαταστήματα, χώρους ψυχαγωγίας. “On second thought”, περισσότερο ενδιαφέρον είναι να μάθουμε που δεν θα χρησιμοποιείται…
Η αστυνομία καθησυχάζει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για να κατασκοπεύει ιδιόκτητους χώρους, και ότι δεν διαθέτει τεχολογία αναγνώρισης προσώπου…
Αντιλαμβανόμαστε ότι καμία εταιρία, ούτε η Draganfly, δεν μπαίνει σε διαδικασία κατασκευής τέτοιων μοντέλων χάριν γούστου ή από δική της έμπνευση. Ούτε τα κατασκευάζει …For A Limited Time Only.
Μου έχει άλλωστε μείνει η στιγμή που ο τηλεοπτικός λόγος κατακλύσθηκε απ΄ την φράση “έχουμε μπει σε μια καινούγια πραγματικότητα”. Ήταν αρχές Φλεβάρη. Το πράγμα ακουγόταν σαφώς “καθ’ υπαγόρευσιν” και “κάπως” ανακόλουθο με τα τεκταινόμενα: δεν είχε υπάρξει ούτε καν σκέψη περί μέτρων social distancing.

6
(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Reply