ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Ακολουθεί εκτεταμένο απόσπασμα επιστολής του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημοσιευμένο στην εφημερίδα Καθημερινή – κάποια σημεία του τονισμένα από εμένα:

Προς Αυτού Εξοχότητα
Ursula Von der Leyen
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2021
Αγαπητή Ούρσουλα, 
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, εισερχόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση στη μάχη για τον περιορισμό του ανθρώπινου και οικονομικού κόστους της πανδημίας του Covid. Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικής σημασίας για την διασφάλιση του μαζικού εμβολιασμού των Ευρωπαίων πολιτών, μειώνοντας τον δείκτη των κρουσμάτων και θέτοντας τη βάση για επιστροφή
σε μια κάποια οικονομική και κοινωνική κανονικότητα  το 2021. 
Υπ’ αυτό το πρίσμα, η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επανέναρξης της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των Κρατών – Μελών, αλλά και με τρίτες χώρες είναι μια θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας. 
Για το λόγο αυτό στην Ελλάδα,
κινηθήκαμε γρήγορα και εφαρμόσαμε διαδικασίες για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ένα βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία ενός πρότυπου πιστοποιητικού, που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιαστεί. 
Σε αυτό το πλαίσιο, επισυνάπτω ένα προσχέδιο του πιστοποιητικού, που έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές.
Θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά. 
Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα…..
…..Για χώρες όπως η Ελλάδα, που εξαρτώνται από τον τουρισμό, είναι επιτακτική ανάγκη το εν λόγω ζήτημα να διευθετηθεί πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. 
Δράττομαι της ευκαιρίας για να εκφράσω άλλη μια φορά τις καλύτερες ευχές μου για το 2021 και τη βαθιά μου εκτίμηση για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλετε στη μάχη ενάντια στην πανδημία και την στήριξη των Κρατών Μελών σε αυτή την, δίχως προηγούμενο, κρίση.
Κυριάκος Μητσοτάκης

Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω εδώ είναι το εξής: μια στοιχειώδης πείρα που έχω απ’ τα πολιτικά, με εμποδίζει ν’ αρχίσω να …νοσταλγώ τη διακυβέρνηση Τσίπρα.
Θα αντιμετώπιζα όμως με
πλήρη κατανόηση εκείνον που το κάνει.

ΥΓ. Το χειρότερο αφορά στις επερχόμενες [όχι που δεν θα επέρχονταν…] εντός του έτους εκλογές. Προς ενδυνάμωση μιας κυβέρνησης που εκτελεί, κανονικά, συμβόλαιο καταστροφής της χώρας.



3
(Visited 150 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar January 12, 2021 at 10:16 pm

    Για τον Τσίπρα δεν το συζητάω πλέον: δαγκωτό με Πολάκη στο Υγείας. Για τον άλλον παραφράζω απλώς τη Βλαχοπούλου: Κούλη τρως.. Και ψεύδεσαι και τρως!

    Reply
    1. Oannes January 13, 2021 at 7:49 am

      Τι να πω…μακάρι να μπορούσα να διαφωνήσω αλλά δυσκολεύομαι. Από τα μάτια μου περνάνε σαν ταινία φιγούρες πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την τελευταία κίνησή του ο φλούφλης τα επισκίασε όλα. Ακόμα και ως προς τους λαθρομπουκαδόρους, η “σθεναρή” αντίσταση πέρσι δημιούργησε παραπλανητικές εντυπώσεις. Η προσέγγιση του θέματος απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ μου δημιουργεί πρόβλημα δυσανεξίας, από αισθητικής απόψεως, αλλά στην πράξη ούτε εδώ υπάρχει διαφορά.

      Reply
  2. stcigar January 13, 2021 at 10:04 am

    Η περίπτωσή του αποτελεί αποστομωτική επιβεβαίωση του “αισιόδοξου” ρητού ενός παλιού μου φίλου που υποστήριζε ότι τίποτε δεν είναι τόσο κακό που να μην μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο. Προσωπικά μου θυμίζει το κουτοπόνηρο παιδάκι που προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του δασκάλου καρφώνοντας αναίτια τους συμμαθητές του με μοναδικό αποτέλεσμα την περιφρόνηση όλων.

    Reply
    1. Oannes January 13, 2021 at 10:59 am

      Κάπως έτσι. Πάντα πίστευα ότι οι χειρότεροι άνθρωποι, και οι πιο επικίνδυνοι, είναι εκείνοι που έχουν στραγγαλίσει ό,τι καλό υπήρχε μέσα τους, “γιατί έτσι έπρεπε”.
      Κι αυτός εδώ θεωρώ ότι υπήρξε κάποτε, αυτό που λέμε – και δεν είναι σχήμα λόγου – “ένα καλό παιδάκι”.

      Reply
    2. Oannes January 13, 2021 at 7:24 pm

      …αναμένουμε ακόμα την επίλυση του θέματος. Το ευτύχημα είναι ότι, όπως έχουν αποφανθεί οι experts, υπάρχει λύση.

      Reply
  3. stcigar January 13, 2021 at 9:22 pm

    Μην αγχώνεσαι, και να μη λύνεται δεν έγινε τίποτα. Πιο πολύ στο ανέφερα σαν αξιοπερίεργο τεχνικό πρόβλημα και όχι επειδή σκόπευα να δημοσιεύσω καμιά βλακειούλα🐸

    Reply
    1. Oannes January 13, 2021 at 9:45 pm

      Δεν αγχώνομαι [“με την κακή έννοια”]. Απλώς δεν μου αρέσουν οι “εκκρεμότητες”.
      Ως προς τα ανεβάσματα, σύμφωνα με τους ειδικούς που προέβησαν σε ένα είδος μικροεπανασχεδιασμού για να αντιμετωπίσουν τις …κυβερνοεπιθέσεις, το youtube track καλύτερα να μπαίνει από τούδε μέσα στο post παρά ως άνοιγμα.

      Reply

Leave a Reply