ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ. “ΠΟΙΟΣ” ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ;

Η Πακιστανική κυβέρνηση δίνει διορία μέχρι τη 1 Νοεμβρίου στους παράνομους μετανάστες να εγκαταλείψουν τη χώρα. Σε διαφορετική περίπτωση, προαναγγέλλει απέλασή τους.
Εννοεί φυσικά τους
Αφγανούς, 2 εκατ. εκ των οποίων είναι εγκατεστημένοι “παράτυπα” εκεί. Η κυβέρνηση επικαλείται τις αυξανόμενες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας μετά την επιδείνωση των σχέσεων Πακιστάν – Αφγανιστάν από πέρυσι. Παρόμοιο σχέδιο απέλασης επεξεργάζεται η Ιρανική κυβέρνηση.
Οι Ταλιμπάν προς το παρόν σιωπούν.
Τι σημαίνουν όλα αυτά για μας ; μα ότι αναμένεται αύξηση “ροών” από
Αφγανούς διωγμένους από τη γειτονική τους χώρα, χώρια τους επιπλέον Πακιστανούς, από ένα Ισλαμαμπάντ που χαρακτηρίζεται με αυξανόμενη ευκολία
“εμπόλεμη ζώνη” .
Σημείωση Νο 1. Ο αριθμός των μελών της [πολυπληθούς] πακιστανικής κοινότητας στη χώρα μας, είναι
άγνωστος.
Σημείωση Νο 2. Οι εν λόγω, σύμμαχοι παραδοσιακά των Τούρκων, αποτελούν de facto
Πέμπτη Φάλαγγα της “φίλης και γείτονος” σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
Σημείωση Νο 3. Οι μόνοι που δεν αντιλαμβάνονται τον παραπάνω κίνδυνο είναι οι πολιτικοί …σύσσωμων των κομμάτων του “δημοκρατικού τόξου”. Εκτός κι αν τον αντιλαμβάνονται. Εν τοιαύτη περιπτώσει, δεν αρκεί η εκπαραθύρωσή τους από το κοινοβούλιο. Χρειάζεται
απέλαση.

8
(Visited 63 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar October 4, 2023 at 1:45 pm

    Το μεταναστευτικό και ο πληθωρισμός είναι αυτή τη στιγμή τα δύο απειλητικότερα ευρωπαϊκά προβλήματα, στα οποία παρεμπιπτόντως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια με διαφορά.

    Reply
    1. Oannes October 4, 2023 at 5:51 pm

      Fuck it and leave it.

      Reply
  2. stcigar October 4, 2023 at 10:49 pm

    Εντωμεταξύ γέλασα σήμερα με τον εαυτό μου καθώς τον έπιασα να χάνει την ψυχραιμία του με κάποιο αμερικάνικο άρθρο που αναφερόταν στον Ξενάκη ως “γεννημένο στη Ρουμανία Γάλλο συνθέτη” (= επιλεκτική αντιγραφή από wiki) παραθέτοντας ταυτόχρονα φωτογραφία δίσκου του με ξεφωνημένα ελληνικό τίτλο. Και τον συμπαθούσα μέχρι τώρα τον συγγραφέα. Τα ίδια είχα πάθει παλιότερα με βιντεοπαιχνίδι που παρουσίαζε κάποιο ελληνικό νησί – τη Λήμνο ή τη Χίο, δεν θυμάμαι – ως τμήμα της τουρκικής επικράτειας. Και μου άρεσε μέχρι τότε το κωλοπαίχνιδο. Ή ακόμα παλιότερα που προσπαθώντας να παραγγείλω κάποια συσκευή από αμερικάνικο site, διαπίστωσα ότι μπορούσες να παραγγείλεις από Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά όχι από Ελλάδα. Εννοείται ότι απέκλεισα τη συγκεκριμένη μάρκα για πάντα. Προσπαθώ και καλά να το παίξω αντικειμενικός, αλλά το αίμα νερό δε γίνεται. Είναι κωμικοτραγικό πάντως να βλέπεις ότι εμείς φανταζόμαστε ότι όλοι ασχολούνται μαζί μας, τη στιγμή που στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου – και ειδικά στην αμερικανική επικράτεια – η σύγχρονη Ελλάδα είναι πρακτικώς ανύπαρκτη.

    Reply
    1. Oannes October 5, 2023 at 8:05 am

      Έχω αντίστοιχες εμπειρίες. Έχω έως και στείλει λάβρο μήνυμα σε εκδοτικό οίκο, τα βιβλία του οποίου μπορείς να κατεβάσεις από Γκάνα αλλά όχι από Ελλάδα. Αδιαφορώντας άλλωστε για το ρατσιστικό της υποθέσεως τους είχα επισημάνει …ακριβώς αυτό. Αν κατάλαβα καλά από την απάντησή τους ο λόγος αφορά σε ελληνική αδιαφορία.
      Το πιο εκνευριστικό μέχρι στιγμής ήταν η ατάκα που έχω ακούσει από εκφωνητή του Fox, λίγο μετά το …θρίαμβο του Κούλη στο Κονγκρέσο.
      Ο τύπος [Jesse Waters] συζητώντας με συναδέλφους του [εκπομπή : THE FIVE] και αναφερόμενος στον Joe Biden είπε αυτολεξεί το εξής :
      “We are not living in Greece [παύση με νόημα]. We demand a better presence from our president!” και δώστου χαχαχα και χοχοχο απ’ τον ίδιο και τους συνομιλητές του – τα οποία πήγαιναν βέβαια στον Biden, αλλά με ατιολογικό την μέσω αυτού εξευτελιστική εξίσωση της χώρας τους με μας.
      Μιλάμε ότι ούτε ο …Κασιαδιάρης δεν θα εκνευριζόταν τόσο με το μαλάκα, τον οποίο συμπαθούσα κιόλας μέχρι τότε. Έκανα μήνες να ξαναδώ εκομπή του. Όντως το αίμα νερό δε γίνεται.
      Γενικά είναι διαδεδομένη έκπαλαι, σε Αμερική και Ευρώπη, ιδίως ανάμεσα σε πολίτες “ανεπτυγμένων” χωρών, μια αντιπάθεια για τον “Έλληνα” φτωχομπινέ που επαίρεται για ένα παρελθόν με το οποίο δεν έχει καμιά σχέση. Δεν είναι παράλογο, αν σκεφτεί κανείς το πνευματικό status του μέσου πολίτη “ανεπτυγμένης χώρας”. Αλλά ούτε και ακριβώς άδικο εδώ που τα λέμε.

      Reply
      1. stcigar October 5, 2023 at 8:21 am

        Που κι αυτή την αντιπάθεια για μας μετά τη χρεωκοπία του 2010 την απέκτησαν που γίναμε γνωστοί ως χαραμοφάηδες. Μέχρι τότε δεν μας ήξεραν καν παρά μόνο κάποιοι λίγοι ως τουριστικό ουρητήριο. Βασικά το brand name Hellas μας έχει ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές. Έτσι και είχαμε διαλέξει άλλη ονομασία (καμιά Ρούμελη για παράδειγμα) ούτε φιλελληνική γάτα δεν θα έτρεχε μας είχε βοηθήσει.

        Reply

Leave a Reply