ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ

Από eretikos.gr
Τεχνητή Νοημοσύνη : Σάλος με δικαστή που χρησιμοποίησε το… ChatGPT για την ετυμηγορία
Ο δικαστής δήλωσε ότι εμπιστεύτηκε την επεξεργασία της ετυμηγορίας αυτής σε έναν “έμπιστο συνεργάτη”
Δικαστής στη Βραζιλία εξέδωσε ετυμηγορία με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης και συγκεκριμένα του ChatGPT, που περιείχε εσφαλμένες αναφορές και εκλήθη να δώσει εξηγήσεις, ενώ πιστεύεται ότι πρόκειται για το πρώτο περιστατικό του είδους στη χώρα.
Το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, δημόσιο όργανο που είναι αρμόδιο να επιβλέπει την καλή λειτουργία του δικαστικού συστήματος στη Βραζιλία, ζήτησε από τον δικαστή Τζέφερσον Ροντρίγκες να εξηγήσει πώς κατέληξε να εκδώσει μια απόφαση που βρίθει λαθών.
Ο ομοσπονδιακός αυτός δικαστής της πολιτείας Άκρε, στη βόρεια Βραζιλία, χρησιμοποίησε για να στηρίξει την ετυμηγορία του ψευδή δεδικασμένα του Ανώτερου Δικαστηρίου, που είναι ένα από τα κορυφαία δικαστικά όργανα της Βραζιλίας.


Ως προς τη Βραζιλία, θυμίζουμε ότι η χώρα απολαμβάνει της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης του
Λούλα Ντα Σίλβα.
Ο κύριος Λούλα πήρε το ’19 εξιτήριο από τη φυλακή, όπου εξέτιε ποινή για διαφθορά, έχοντας αναλάβει προφανώς κάποιες …δεσμεύσεις : μια απ’ αυτές αφορούσε στα εμβόλια, “πέτρα του σκανδάλου” για τον “ακροδεξιό” αντίπαλό του.

Για εκείνους που τυχόν αντιμετωπίζουν τη Βραζιλία και γενικώς τα Brics σαν ένα αντίπαλο δέος στην ηγεμονία των ΗΠΑ, σαν δρόμο ας πούμε για την επιστροφή στον χαμένο παράδεισο [υπάρχουν τέτοιες πηγές “εναλλακτικής ενημέρωσης” – η εξάρτησή τους από κυβερνήσεις όπως της Ρωσίας και της Κίνας δεν τις καθιστά λιγότερο αφερέγγυες από τα mainstream media] : άπαντα τα γνωστά και μη εξαιρετέα σενάρια [με Νο 1 το CBDC και το Digital Identity] εφαρμόζονται ήδη, ή …δοκιμάζονται στα Brics [με επικεφαλής την Κίνα], οι πολίτες των οποίων είναι λιγότερο επιρρεπείς στη διαμαρτυρία από εκείνους της Δύσης.
Τα Brics είναι το …ροκ του μέλλοντός μας, κι η φόρμουλα έχει μακρά ιστορία – από τη εποχή που ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ
εκθείαζε τις οργανωτικές ικανότητες των Στάλιν και Μάο.
Ως προς την A.I., μπορεί κανείς να ψάξει το απίστευτο άρθρο με τίτλο “‘Έρχεται η μεγάλη Επανάσταση” του οραματιστή
Bill Gates, που αναδημοσίευσε προχτές η Καθημερινή [βλ. εδώ].
Διαβάζοντας “between the lines”, θα αντιληφθεί τα περιθώρια κίνησης που αφήνει η A.I. στους επαγγελματίες του μέλλοντος, και εννοώ τους πάντες, γιατρών και δικηγόρων συμπεριλαμβανομένων.
Η λειτουργία των κρατικών / κοινωνικών δομών δεν θα είναι φυσικά πιο εύρυθμη. Ούτε άλλωστε είναι το ζητούμενο. Στόχος είναι η υποκατάσταση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας
“ουσίας”, από μηχανικές διαδικασίες εξυπηρετικές των εξουσιαστών κατ’ αποκλειστικότητα. Η οποία υποκατάσταση θα παρουσιαστεί σαν “αναβάθμιση” της ζωής στο σύνολό της. Μια πρόγευση αυτού βλέπει κανείς στην ανεπάρκεια του ChatGPT και το θλιβερό εκθειασμό του από “ανθρώπους του πνεύματος”.
Ο δοξασίες περί “scary smart” A.I., συμπεριλαμβανομένων των οιμωγών για τους εξ αυτής κινδύνους, δεν εξυπηρετούν το χρέος ενώπιον της ιστορίας εκείνων που τις αναπαράγουν. Αντίθετα, εξυπηρετούν τη
διαφήμισή της. Αυτό που έχουμε εδώ ειναι μια “λεπτοφυής” παραλλαγή του πανδημικού αφηγήματος : Κάποια στιγμή, ίσως εν μια νυκτί, με την “έλευση του singularity” οι αποφάσεις των ανέλεγκτων διευθυντηρίων θα μετονομαστούν σε αποφάσεις της …αδιανόητα ευφυούς Τεχνητής Νοημοσύνης. Η υποχρέωση συμμόρφωσης του Ανθρώπου με αυτές [θα] έχει καλλιεργηθεί στο έπακρο, σαν υποχρέωση υπακοής στο Θείο Θέλημα. Το ότι στην πραγματικότητα, πίσω από αυτές θα βρίσκονται οι κ.κ. Gates και Schwab, είναι ήσσονος σημασίας.

5
(Visited 55 times, 1 visits today)

1 Comment

Leave a Reply