ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, THU-31012020-1320 ποδοσφαιρικός οχετός

Η έλλειψη επαφής του Κ. Μητσοτάκη με την απτή πραγματικότητα, συμπυκνώνεται σε μια φράση: “το ποδόσφαιρο δεν είναι η προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας”.
Το “μουλαρίσιο πείσμα” του να διατηρεί ένα υπουργό που κατάφερε, με μια κίνηση, να στρέψει εναντίον της κυβέρνησης …Πειραιά και Θεσσαλονίκη, δείχνει ότι μοιράζεται την άγνοια περί τα ποδοσφαρικά μαζί του.
Η γκάφα μεγατόνων της Κυβέρνησης αφορά στο ότι, μπροστά στα εθνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει, υποτίμησε τη σοβαρότητα της θεσμοθετημένης ανωμαλίας που αντιπροσωπεύει [όχι μόνο] για την Ελλάδα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ένας άνθρωπος που η επαφή του με τον αθλητισμό λαμβάνει χώρα στο τερέν του τένις, είναι φυσικό να απορεί και να εξίσταται με …κάποιους που “επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα”. Και είναι φυσικό να εκτοξεύει απειλές του τύπου: «Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση μας. Προειδοποιώ όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση και η βουλή θα απαντήσουν κατάλληλα».

Το ξεκαθάρισμα του ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, και σε τι βαθμό καθένας, είναι πιο δύσκολο απ΄όσο ενδιαφέρον: για να βγάλεις άκρη, πρέπει να κινηθείς μέσα απ’ τους βορβορώδεις μαίανδρους των fake news, της αγλωσσίας και των εμπρηστικών δηλώσεων που αποτελούν την αθλητική δημοσιογραφία εν Ελάδι.
Όταν πάντως η διοίκηση του ΠΑΟΚ εκφράζει πρόθεση να “εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα”, οι εικόνες και το βίντεο την ξεπερνούν σε ευγλωττία…

2
(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Reply