ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, SUN-2504-1132 τέρμα καημοί και βάσανα…

Απ’ τη μεγάλη περιπέτεια που τη λένε και “ζωή”…

2
(Visited 102 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar April 26, 2021 at 9:44 am

    Υπάρχει πάντως ένα γενικότερο μοτίβο “me too” υπερβολής τελευταία που δεν περιορίζεται στον κορωνοϊό ή στους βιασμούς. Τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό του “κολαστηρίου” στα Χανιά όπου πέθαναν τελευταία ηλικιωμένοι (!) από ανακοπή καρδιάς (φυσιολογικό θάνατο δηλαδή) σε ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Πληροφορίες για μέσο όρο ηλικίας και φυσική κατάσταση των αποθανόντων εννοείται μηδέν. Αμέσως βγήκαν πρώην εργαζόμενοι με καταγγελίες για καταναγκαστική σίτιση, δέσιμο στο κρεβάτι (ή μη δέσιμο για όσους υπέστησαν πτώση, δεν ξεκαθάρισαν ποιο είναι το χειρότερο) κλπ, πρακτικές δηλαδή που αποτελούν τον κανόνα σε νοσοκομεία και γηροκομεία για να μην πεθάνουν οι γέροι από μόνοι τους. Το μόνο παράξενο φυσικά είναι κανείς δεν πέθανε από κορωνοϊό, πράγμα που σημαίνει ότι το γηροκομείο τηρούσε τις σχετικές προφυλάξεις με θρησκευτική ευλάβεια.

    Reply
    1. Oannes April 26, 2021 at 12:04 pm

      Έχεις απόλυτο δίκιο. Πρόκειται για ένα συνδυασμό genuine παράνοιας και υποκρισίας [το ένα ουδολως αποκλείει το άλλο] που οδηγεί σε μια καταγγελτική παράκρουση / παραλλαγή του “πολέμου όλων εναντίον όλων”.
      Όχι ακριβώς άσχετο με αυτό είναι το pattern που διέπει ολόκληρο το πρότζεκτ του politically correct: το της “εκδίκησης” της εξαίρεσης, ως έννοιας, εναντίον της έννοιας του κανόνα.
      Όπως μια ολόκληρη κοινωνία, ας πούμε, υφίσταται “αυτο”- λογοκρισία για να μην …πληγωθούν τα αισθήματα μειονοτήτων παντός είδους, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των 6ο – τόσων φυλων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έτσι και [μια ολόκληρη κοινωνία] υφίσταται σύσσωμη περιορισμούς που θα έπρεπε ισχύουν αποκλειστικά για τις ευπαθείς στον κορωνοϊό-και-όχι-μόνο ομάδες.

      Reply
  2. stcigar April 26, 2021 at 1:02 pm

    Έτσι ακριβώς. Η πολυδιάστατη δομική ομοιότητα των πρόσφατων τάσεων του συρμού δείχνει ότι αποτελούν εκδηλώσεις μιας βαθύτερης εσωτερικής κρίσης και όχι απλώς περαστικά φαινόμενα που θα παραχωρήσουν εν καιρώ τη θέση τους στην “κανονικότητα”. Η παραπληροφόρηση επίσης δεν περιορίζεται μόνο στα τρέχοντα γνωστά προβλήματα. Όσο είμαι σε θέση να κρίνω, με την εξαίρεση κάποιων κυβερνητικών διατάξεων όλα τα υπόλοιπα που δημοσιεύονται στον τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα είναι 10% μισές αλήθειες και 90% απροκάλυπτα ψέματα.

    Reply
    1. Oannes April 26, 2021 at 1:35 pm

      Σε όσους μηρυκάζουν σαν υπέρτατο επιχείρημα το “μα είναι δυνατόν όλοι αυτοί να λένε ψέμματα;” δεν κουράζομαι να απαντάω ότι : χωρίς σχεδόν εξαίρεση οι “δημοσιογραφικοί” οργανισμοί παγκοσμίως επαναλάμβαναν συγκεκριμένα και εξακριβωμένα, de facto ψέμματα για τον Τραμπ. Ακόμα : “ειδικοί”, πολιτκοί και δημοσιογράφοι, οι πάντες, έκαναν διαγωνισμό λιβανίσματος ενός ατόμου στο οποίο ουδείς φυσιολογικός άνθρωπος θα καταδεχόταν να ρίξει δεύτερη ματιά : της Γκρέτα Τούνμπεργκ.
      Και στο φινάλε, δεν χρειάζεται να πάμε μακρυά : η συγκεκριμένη μιντιακή συμμορία έχει ακυρώσει προ πολλού το φαινόμενο της μουσικής all over. Πρώτα με τα top και το σταρ σίστεμ, μετά με το do it yourself [το “do it” δεν αφορούσε τη μουσική αλλά το …σταριλίκι], μετά με το free downloading [enter total chaos] και, σήμερα πλέον με το στρογγυλοκάθισμα του τελικού προϊόντος όλων αυτών στο σβέρκο μας.

      Reply
  3. stcigar April 26, 2021 at 5:59 pm

    Αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς ποιοι ακριβώς κατέχουν τα μεγάλα ΜΜΕ (όπως και τις μεγάλες ομάδες) και για ποιο λόγο κόπτονται να το κάνουν από τη στιγμή που το άμεσο χρηματικό κέρδος είναι μηδαμινό έως και αρνητικό..

    Reply
    1. Oannes April 26, 2021 at 6:27 pm

      Βεβαίως. Αυτό είναι ένα ακόμα πικάντικο συνοπτικό θεματάκι που πρέπει να κάτσω να γράψω κάποια στιγμή [όπως και το άλλο για τον καιρό – πού θα μου τα πάει😊].
      Εντωμεταξύ ώρες ώρες επεξεργάζομαι την ιδέα όλο αυτό το κόλπο με τον κορωνοϊό να αποτελεί τεστ / πρόβα τζενεράλε για “κάτι πιο μεγάλο που έρχεται” [το έχει πει και ο Dylan], το οποίο θα μπορούσε να είναι η …ολογραφική εκπλήρωση του οράματος του Ρέιγκαν για μια επίθεση εξωγήινων που θα …ενώσει τους λαούς της Γης. Αλλά πώς θα μπορούσε αυτό το πράγμα να ευδοκιμήσει, όταν ακόμα και τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τα περί εξωγηίνων αποκυήματα διαταραγμένης φαντασίας. Εκτός κι αν η κοινή γνώμη έχει μεταστραφεί επ’ αυτού και δεν το έχω πάρει χαμπάρι…
      Πάντως αν μια “εξωγήινη” φυλή τύπου σαυράνθρωπων της Ubaid καταλάμβανε ξαφνικά την εξουσία, η ανθρωπότητα σίγουρα θα συνενωνόταν, είτε υποτασσόμενη, είτε εξεγειρόμενη εναντίον της. Οπότε λέει, στο κόλπο είναι …ο ίδιος ο David Icke, προετοιμάζων τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια, εξ ου και αφήνεται να μοσχοπουλάει βιβλία.
      ΟΚ τέλος η ώρα του παιδιού για σήμερα.

      Reply
  4. stcigar April 26, 2021 at 6:47 pm

    Προσωπικά είμαι απόλυτα πεπεισμένος -από καιρό μάλιστα- ότι αυτό που βιώνουμε τώρα είναι το πρώτο στάδιο ενός απείρως μεγαλύτερου σχεδίου, την προέλευση και τη φύση του οποίου αδυνατώ να προσδιορίσω με βεβαιότητα, ειδάλλως μιλάμε για τον υπέρτατο παραλογισμό. Υποψιάζομαι πάντως πολλά και διάφορα, εκ των οποίων η επίθεση εξωγήινων, εικονικών ή αληθινών, δεν αποτελεί το πιο εξωφρενικό σενάριο. Εξαρτάται βέβαια και από το τι εννοεί κανείς με τον όρο “εξωγήινοι”..

    Reply

Leave a Reply