ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΣΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ

Κοιτάζοντας ξανά κάποια μουσικά μου posts της περσινής Μ. Εβδομάδας, έπεσα σ’ αυτό το κείμενο [κάτω] από την ίδια περίοδο, Απρίλιος 2020 : Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ. ΟΙ …”ΕΙΔΙΚΟΙ” ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ;
Θα έλεγα ότι έχει την πλάκα του, με δεδομένη την πρόσφατη εξέλιξη του
…ακαταδίωκτου. Το οποίο ακαταδίωκτο, παρεμπιπτόντως, μετά τον σχετικό “σάλο στο Twitter” διαρκείας μισής ημέρας …μαζεύτηκε εντέχνως απ’ τους σεφ των αλγόριθμων, με το ξαναζέσταμα τάσεων του τύπου Λιγνάδης, Φουρθιώτης, Κουφοντίνας. Μαζί, η τελευταία δημιουργία της κολεξιόν : #_η_Ελλάδα_αλλάζει

Εν πάση περιπτώσει, εδώ είναι το κείμενο με την “αυθεντική” εικονογράφηση :

Η απουσία αισθητικής είναι αυτή που επιτρέπει στην κυρία Κεραμέως να επαναλαμβάνει τη φράση “θα κάνουμε ό,τι μας πουν οι ειδικοί”, 18 φορές στη διάρκεια μιας συζήτησης. Ελάχιστη αν διέθετε, θα αντιλαμβανόταν πόσο θλιβερό ακούγεται αυτό.
Η
απουσία αισθητικής είναι αυτή που επιτρέπει μια εικονογράφηση σαν αυτήν [βλ. κάτω] σε ένα κείμενο που δημιουργεί ούτως ή άλλως αίσθηση [https://www.in.gr/2020/04/30/greece/sta-varea-kai-anthygieina-epaggelmata-olo-prosopiko-ton-nosokomeion/].

Δεν είμαι σε θέση να κρίνω το αν και πόσο δίκαιη είναι η απόφαση υπαγωγής του συνόλου του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το
στήσιμο της φωτογραφίας, και όσα αυτό υποδηλώνει: ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα είναι από δω και πέρα η ρουτίνα μας. Ότι “επιστροφή στην κανονικότητα” σημαίνει “μετάβαση στη νέα κανονικότητα”. Κι ότι στο πλαίσιο μιας πολεμικής κανονικότητας, όπου όλοι είμαστε “απ’ την ίδια πλευρά” [Bill Gates] ενάντια σ’ ένα “αόρατο εχθρό” [The Donald] οι αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας θα αποτελούν απλώς μεταφορά διάφορων φετφάδων, από το λεξιλόγιο των “ειδικών” στο πολιτικό [βλ. πολιτικάντικο] λεξιλόγιο.
Το φοβερό ρητό του Λόρδου Άκτον
“η εξουσία διαφθείρει, και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα” …ισχύει άραγε για τους “ειδικούς”, ή εξαιρούνται; γιατί δεν βλέπω πώς μπορεί κανείς να αντιπαρατεθεί με την “ειδημοσύνη” τους, ακόμα κι αν εν ονόματί της ισχυρίζονται τα πιο γελοία πράγματα…


6
(Visited 103 times, 1 visits today)

2 Comments

    1. Oannes April 26, 2021 at 8:05 pm

      Το […ανατριχιαστικά] ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τους σοβαρούς “αρνητές” των εμβολίων οι αληθινές παρενέργειες θα εμφανιστούν χρόνια αργότερα. Θα επαναληφθεί δηλ. το παραδοσιακό σενάριο, όπου επιπλοκές προκαλούμενες απ’ τα εμβόλια αποδίδονται σε άλλα’ αντ’ άλλων αίτια.
      Ο καρκίνος, για παράδειγμα, περίπου άγνωστη ασθένεια μέχρι μια εποχή, κάνει όλο και πιο θεαματικά την εμφάνισή του από αρχής οργανωμένου εμβολιασμού.
      Παρεμπιπτόντως, επειδή διάφοροι μιλάνε για ψεκασμένους …αρνητές των εμβολίων, “χαρακτηριστικούς της εποχής”, το αντιεμβολιαστικό κίνημα ξεκίνησε στην Αγγλία το 1853.

      Reply

Leave a Reply