ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ [ΚΛΙΜΑΚΙΟ WHO ΣΤΗ WUHAN]

“Η εικόνα του εστιατορίου θαλασσινών της Wuhan, περιλαμβάνει κάποιες πτυχές που θα μπορούσαν να είναι διευκολυντικές της μετάδοσης του ιού”, σύμφωνα με τον ειδικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Vladimir Dedkov * , μέλους του team που πραγματοποιεί “έρευνες πεδίου” στην Wuhan. “Το μαγαζί απέχει από το να μπορεί να χαρακτηριστεί τέλειο…δεν υπάρχει όμως καμιά απόδειξη ότι το πράγμα ξεκίνησε από δω…”
Το εστιατόριο δεν ήταν ο μόνος χώρος που επισκέφτηκε η ομάδα. Νοσοκομεία, αγορές, αλλά και το περίφημο
safety level 4 εργαστήριο απ΄ όπου εικάζεται ότι …διέρρευσε ο [κατασκευασμένος] ιός.
Ο Dedkov απέρριψε και αυτή τη θεωρία: “δεν ξέρω ποιος τους κατηγορεί… αλλά το εργαστήριο είναι πολύ καλά οργανωμένο. Μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι κάτι θα μπορούσε να έχει διαρρεύσει από εκεί…”
Δεν ξέρω αν αισθάνεστε να σας κατακλύζει ένα κύμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του WHO expert. Εμένα πάντως
…όχι.
Κατά πρώτον, ένα περίεργο πράγμα, να μην γνωρίζει “ποιος κατηγορεί το εργαστήριο για διαρροή” κάτι που γνωρίζει και ο τελευταίος τροχός της αμάξης [διεθνούς φήμης επιστήμονες, νομπελίστες, δημοσιογράφοι, μέλη της αμερικανικής γερουσίας κλπ.]. Υποθέτει κανείς ότι ο κύριος
Dedkov επιδιώκει την ακύρωση της φήμης, παρουσιάζοντάς την ως προερχόμενη από περιθωριακούς ανάξιους λόγου – κάτι αντίστοιχο με την αναφορά του κυρίου Μητσοτάκη στους …λίγους ψεκασμένους.
Κατά δεύτερον, ένας ισχυρισμός όπως “μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι κάτι θα μπορούσε να έχει διαρρεύσει από εκεί” είναι
επιεικώς γελοίος στην ολοκληρωτική ασάφειά του. Επιεικώς γελοία είναι άλλωστε η όλη επιχείρηση, ως σύλληψη και ως εκτέλεση: ενάμιση χρόνο μετά […] να επισκέπτεσαι χώρους πιθανής τελέσεως εγκλημάτων [εξ αμελείας ή εκ προθέσεως], οι οποίοι λειτουργούν έκτοτε ανεμπόδιστα, και να μην αναφέρεσαι, ούτε σαν σε υπόθεση εργασίας, στην πιθανότητα οι αποδείξεις / ενδείξεις να έχουν εξαφανιστεί επιμελώς, η και από μόνες τους… μια πιθανότητα αντιληπτή και απ’ τον ηλίθια εύπιστο άνθρωπο στον πλανήτη.

* Ο επαγγελματικός τίτλος του κυρίου Dedkov: deputy director for scientific work at the St. Petersburg Research Institute of Epidemiology and Microbiology.

ΥΓ. Υπενθυμίζω 2 posts που έχουν δημοσιευθεί εδώ τον περασμένο Φεβρουάριο. ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ “ΑΛΛΟ”; και Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ : Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ

4
(Visited 88 times, 1 visits today)

Leave a Reply