ΤΖΙΜΑΚΟΣ ΣΕ “ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ”

Η προσφυγή κάποιων ομιλητών σε κλισέ όπως “οπισθοδρόμιση”, “μεσαιωνικός σκοταδισμός” κτλ. είναι το ακριβές αντίστοιχο του χτυπήματος κάτω από τη μέση. Αντί να αντιμετωπίσεις τον αντίπαλο επί του πεδίου, χρησιμοποιείς λέξεις για να τον στοχοποιήσεις, ενώπιον ενός κοινού που επείγεται να βρίσει και να αναθεματίσει. Η επιλογή φυσικά δεν είναι [τελείως] άσχετη με το χαμηλό IQ / επίπεδο ανθρώπων όπως η …Ζέφη Δημαδάμα. Γίνεται άλλωστε όλο και πιο εύκολη, χάρη στην ανακύκλωση των κλισέ και του υπνωτισμού που προκαλεί στα πλήθη.
Τι λέει η γελοία προσωπικότητα που κρύβει, ή έτσι θεωρεί, τη γελοιότητά της πίσω από τον
τίτλο “Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”; ακούστε το 30″ διάρκειας βίντεο:


Συνοψίζοντας τα παραπάνω : “Η κριτική εναντίον μας δεν συνιστά έναρθρο λόγο, αλλά απλή φασαρία. Πού ξανακούστηκε στη φασαρία να απαντάς με επιχειρήματα;”
Επίσης : “Εκείνο που μετράει για μας είναι η …ισχυροποίηση του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και της ισότητας. Τα υπόλοιπα, πλειοψηφίες, δημοψηφίσματα, φωνές λαού – οργές Θεού, είναι αριθμητικές ανούσιες και παρωχημένες”.
..Εγείρονται βέβαια εδώ και κάποιες
απορίες. Όπως, πώς γίνεται κάτι άναρθρο όπως η φασαρία να είναι φορέας, οπισθοδρομικού έστω, νοήματος. Ή πώς νοείται δημοκρατία χωρίς αριθμητική ας πούμε.
Αυτά για την κυρία Ζέφη είναι ψιλά γράμματα.
Στο φινάλε, το θέμα
όντως σύντομα θα έχει υποχωρήσει. Για λόγους που θα αφορούν βεβαίως την οπισθοδρομική / φασαριόζικη χροιά των αντιδράσεων – όχι προς Θεού τους “χειρισμούς” των [social] media.

Σε “άλλες εποχές” [ελάχιστα χρόνα και κάποιοι αιώνες τις χωρίζουν απ’ το σήμερα] τα πράγματα μπορούσαν να ειπωθούν
με τ’ όνομά τους – βλ. κάτω. Και κάποιοι είχαν το δικαίωμα στην κριτική και, άκουσον-άκουσον, στο γέλιο.

7
(Visited 62 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. dnk February 19, 2024 at 6:54 pm

    Δηλαδή-αν “ερμηνεύω” σωστά-είναι σαν να μας λένε “μετανοείτε ή πηγαίνετε στο διάολο”.Πολύ progressive…https://m.youtube.com/watch?v=rbP7Yh8vnmg

    Reply
    1. Oannes February 19, 2024 at 9:32 pm

      Ε ναι τώρα, οι εξελίξεις τρέχουν, η …Ζέφη Δημαδάμα έχει καλύτερα πράγματα να κάνει απ’ το να συζητάει με οπισθοδρομικούς όπως του λόγου μας.

      Reply

Leave a Reply