ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
Από αύριο, Θεού θέλοντος, μετά την
πασχαλινή ανάπαυλα, επανερχόμαστε σε μια “κανονικότητα”.

2
(Visited 152 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. stcigar April 28, 2022 at 10:25 am

    Να δεις που και τη Ρούλα τελικά θα την αθωώσουν. Είμαι σίγουρος ότι κι αυτοί ακόμα έχουν πλέον καταλάβει ότι δεν μπορεί από μόνη της ναποτρέψει τον τρίτο παγκόσμιο..

    Reply
    1. Oannes April 28, 2022 at 11:35 am

      Τι να πω…ελπίζω μια αίσθηση ματαιότητας που με έχει πιάσει τελευταία να αφορά κάποια “ψυχολογία” και όχι ένα είδος προαισθήματος που νομίζω ότι έχω.
      Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις βέβαια, αλλά αυτό το τελευταίο έχω μάθει να το εμπιστεύομαι. Έως και όνειρο τύπου …The Day After έβλεπα τις προάλλες και δεν είμαι ακριβώς το είδος ανθρώπου που είναι επιρρεπής σε τέτοιες ανησυχίες.

      Reply
      1. stcigar April 28, 2022 at 2:25 pm

        Δεν είναι μόνο θέμα προαισθήματος ή μαντικής. Το πράγμα έχει αρχίσει επί της ουσίας, μόνο που από τη δυτική πλευρά γίνεται προς το παρόν by proxy όπως είπε προχτές και ο Καλεντερίδης. Και τέλος πάντων με την αξιοσημείωτη εξαίρεση των Κινέζων αν βλέπεις εσύ καλή διάθεση από πουθενά πές το μου και μένα and make my day που είναι χάλια ούτως ή άλλως.

        Reply
      2. stcigar April 28, 2022 at 2:50 pm

        Θυμάμαι πάντως που σκεφτόμουνα συχνά πυκνά κατά τη διάρκεια της “πανδημίας” – αναλογιζόμενος κυρίως την προκλητική απεμπόλιση της λογικής και του διαλόγου – ότι “αυτό το πράγμα δεν είναι καλό.. αυτό το πράγμα δεν μπορεί να λήξει παρά μόνο με πόλεμο”😐

        Reply
  2. stcigar April 28, 2022 at 6:10 pm

    Παρεμπιπτόντως τα όνειρα θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου ναποτελούν τη Νο1 πηγή έγκυρης πληροφόρησης για όσους δεν τα χαραμίζουν για να βγάλουν στη φόρα τα ψυχολογικά τους. Ακολουθεί στο Νο2 η καθαρή λογική και στο Νο3 οι αισθήσεις, όλα ταπεινωμένα και καταφρονεμένα στην εποχή μας. Δεν ξέρω πάντως αν το βασικότερο πρόβλημα θα είναι ο πόλεμος ή μήπως κι αυτός αποτελεί κομμάτι ενός γενικότερου σχεδίου που αυτή τη φορά δεν θα περιλαμβάνει ανοικοδόμηση. Κάποτε υπέθεσα ότι θα μπορούσε η όλη φάση να είναι τμήμα ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης, αλλά βρίσκω πλέον αυτό το σενάριο υπερβολικά αισιόδοξο.

    Reply
    1. Oannes April 28, 2022 at 6:45 pm

      Όπως έχω ξαναπεί, το σενάριο που μου φαίνεται πειστικότερο είναι εκείνο ενός δραστικού depopulation. Όχι για λόγους σαν αυτούς που επικαλείτο ο Τ.Ρ. Μάλθους ήδη από το χίλιαεφτακόσιαενενηντατόσο [!] ότι δηλ. ο Πλανήτης δεν θα μπορεί να θρέψει τους κατοίκους του, αλλά γιατί “κύκλοι των ελίτ” θεωρούν ότι η μείωση των κατοίκων είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο Πλανήτης! Μιλάμε για παρανοειδή σχιζοφρένεια η οποία τείνει να γίνει επίσημο δόγμα.

      Reply
      1. stcigar April 28, 2022 at 8:25 pm

        Μα η ανέφικτη “κάθαρση” που αποτελεί την καρδιά του προγράμματος της πολιτικής ορθότητας δεν θα μπορούσε ποτέ να καταλήξει σε τίποτα διαφορετικό..

        Reply
  3. stcigar April 29, 2022 at 1:58 am

    Πρέπει να ομολογήσω πάντως ότι, όσον αφορά το θέμα που μας ενδιαφέρει, δεν έχω ακόμα καταλάβει τη διαφορά μεταξύ συνειδητού σχεδιασμού και απλής βλακείας. Γιατί το τελικό αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς το ίδιο.

    Reply
  4. dnk April 29, 2022 at 10:39 am

    Ίσως συμβαίνει κάτι παρόμοιο με τη διαφορά μεταξύ του “επιστημονικής ευφυίας και ακρίβειας” σχεδιασμού του εμβολίου με τις “βλακείες” παρενέργειες(οι οποίες μπορεί να είναι και θετικές) τις οποίες παρουσιάζει,όταν φύγει,πια,απο τα “χέρια που το μεγάλωσαν” και αρχίσει τις “κακές παρέες” με την “αγέλη των ανειδίκευτων”😺…

    Reply

Leave a Reply