ΤΑ ΜΕΤΡΑ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ FRENCH CONNECTION

Ακολουθεί πρόσφατη ανάρτηση του κυρίου Τσίπρα στο Facebook. Δεν θα ήταν χάσιμο χρόνου, θεωρώ, κάποιος να τη διαβάσει.

Ένα χρόνο πριν, ακριβώς μετά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, σήμανε στη χώρα συναγερμός για τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε έστω και καθυστερημένα να λάβει έκτακτα μέτρα, παριστάνοντας ότι αιφνιδιάστηκε, αν και ο υπουργός ανάπτυξης ομολόγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι πριν τον τριήμερο εορτασμό οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για τη Θεσσαλονίκη. Αλλά στην κυβέρνηση αποφάσισαν να μη λάβουν κανένα μέτρο γιατί δεν ήθελαν να χαλάσουν το εορταστικό κλίμα των ημερών.
Πολύ αργότερα ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος.
Την επόμενη ημέρα του λάθους του κ. Μητσοτάκη, την 29η Οκτωβρίου πέρυσι, καταγράφηκαν 1.211 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι, ενώ στα νοσοκομεία της χώρας είχαμε 114 διασωληνωμένους συμπολίτες μας.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, λες και δεν πέρασε ούτε μια ημέρα, είδαμε στη Θεσσαλονίκη το ίδιο ακριβώς έργο.
Με τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Μόνο που φέτος, την επόμενη της εθνικής μας επετείου τα μεγέθη είναι ασύγκριτα χειρότερα.
Χθες καταγράφηκαν 3.643 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι, ενώ έχουμε 392 διασωληνωμένους συμπολίτες μας.
Ενώ η Θεσσαλονίκη, η πόλη των επαναλαμβανόμενων κυβερνητικών λαθών, κατέγραψε αρνητική πρωτιά με 661 κρούσματα έναντι 599 της τουλάχιστον τριπλάσιας σε πληθυσμό Αττικής.
Η αδράνεια και η επανάληψη των ίδιων λαθών από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αποτελεί είδηση.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι έχει πετάξει λευκή πετσέτα.
Έχρισε υπουργό κάποιον που παλαιότερα πρωτοστατούσε στην αμφισβήτηση της επιστήμης και των εμβολίων και πιο πρόσφατα είχε δηλώσει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.
Το μήνυμα σαφές και η προτεραιότητα να χαϊδέψει τα αυτιά του, ως επί το πλείστον, ακροδεξιών πεποιθήσεων αντιεμβολιαστικού ακροατηρίου, ακόμη σαφέστερη.
Αργότερα κήρυξε μάλιστα και το τέλος της πανδημίας.
Με αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς να έχουν την έγκριση καμίας επιτροπής επιστημόνων.
Με εμβολιαστική κάλυψη εδώ και πολύ καιρό κολλημένη γύρω στο 60%, ενώ άλλες χώρες έχουν υπερβεί το 80%, και με σταθερές, εδώ και μήνες, επιδόσεις σε απώλειες που μας κατατάσσουν στους χειρότερους σε όλη την Ευρώπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε, απλά να μην ασχολείται.
Πως το είπε πάλι ο υπουργός της αναπτύξεως ;
«Να μη σώσουν, όσοι δεν εμβολιάστηκαν».
Το πρόβλημα όμως, όπως καλά γνωρίζουμε, δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Ήδη στις ΜΕΘ ένα 14% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας. Και δε γνωρίζουμε καν, ποιο είναι το αντίστοιχο ποσοστό όσων εμβολιασμένων νοσηλεύονται στις κλινικές COVID.
Ενώ η μετατροπή για μια ακόμη φορά όλων των νοσοκομείων της χώρας σε νοσοκομεία COVID, αναμένεται να επιβαρύνει χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από άλλες ασθένειες και να αυξήσει περαιτέρω την υπερβάλλουσα θνησιμότητα, προφανώς και εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.
Συνεπώς τα πράγματα εξελίσσονται για άλλη μια φορά με τρόπο οδυνηρό. Η εξέλιξη αυτή μας αφορά όλους και κάτι πρέπει να κάνουμε.
Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, έχουν αποφασίσει να μην ασχολούνται.
Να μην ενισχύουν το ΕΣΥ γιατί δεν είναι στο πρόγραμμά τους, και ας βρίσκεται πάλι στα όρια της κατάρρευσης από την υποστελέχωση.
Να αδιαφορούν που ο εμβολιασμός βάλτωσε γιατί δε θέλουν να τα βάλουν με τους αντιεμβολιαστές ψηφοφόρους τους, ούτε να πείσουν με στοχευμένες καμπάνιες όσους ακόμα διατηρούν επιφυλάξεις.
Να μην προωθούν τα φαρμακευτικά προγράμματα για να μην παραδεχτούν την ανεπάρκειά τους να τα φέρουν νωρίτερα.
Εμείς όμως, όλοι εμείς, κόμματα, επιστήμονες, πολίτες, έχουμε χρέος να μη συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι θα συνηθίσουμε στην απώλεια της ζωής.
Να μη συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι και αυτό το χειμώνα θα χάσουμε άδικα πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας.
Να μη συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι δε γίνεται να αλλάξουμε τη πορεία των πραγμάτων.
Να μην αποδεχτούμε ότι δε γίνεται να εμβολιάσουμε περισσότερους, να προστατέψουμε περισσότερους.
Η έκτακτη κατάσταση απαιτεί έκτακτα μέτρα.
Η κυβέρνηση όμως αρνείται να αναλάβει πολιτική ευθύνη.
Αρνήθηκε πέρυσι την πρότασή μου για υπουργό κοινής αποδοχής.
Ακόμη και για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.
Αρνείται και τώρα να παραδεχτεί την τραγική πορεία της χώρας.
Τώρα όμως δεν είναι η ώρα του πολιτικού ανταγωνισμού αλλά η ώρα της ευθύνης.
Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε αυτό: Ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να αποφύγουμε μια νέα εκατόμβη νεκρών τους επόμενους μήνες.
Και ας αναθέσουμε σε μια ολιγομελή επιστημονική επιτροπή με πρόσωπα κοινής αποδοχής, να σχεδιάσει και να προτείνει μέτρα που όλοι θα αποδεχθούμε, χωρίς τη σκέψη μας στο πολιτικό κόστος.


Το αν η κίνηση αποσκοπούσε στη δημιουργία εντύπωσης περί τη συμμετοχή [μέσω πιέσεως] στη λήψη αποφάσεων ή αν είναι όντως συνυπεύθυνος, δεν έχει σημασία. Η βαρυσήμαντη παρουσία του κυρίου
Γεροτζιάφα [φωτό] ως υποβολέα, είναι ενισχυτική του δευτέρου σεναρίου – μην λησμονούμε και την αναβάθμιση σχέσεων με τη Γαλλία [απ’ την οποία ο προφέσωρ της Σορβόνης μας παροτρύνει να ζητήσουμε τεχνογνωσία και κατευθυντήριες γραμμές, «όπως κάναμε και για τα οπλικά συστήματα»]
Το να προβεί κανείς σε κριτική του αντιπολιτευτικού λόγου που αρθρώνει ο Μαυρογυαλούρος της Νέας Εποχής, αποτελεί παραβίαση ανοιχτής πόρτας και
χάσιμο χρόνου.
Θυμάμαι απλώς την ευχή που είχαμε κάνει κάποιοι, ενάμιση χρόνο πριν, ο ΑΤ να κεφαλαιοποιήσει την λαϊκή δυσαρέσκεια που [θα] εκδηλωνόταν, περίπτωση κατά την οποία θα τον ψηφίζαμε ευχαρίστως παραμερίζοντας «ιδεολογικές διαφορές» μαζί του. Οι τελευταίες, σκιώδεις στους καιρούς που ζούμε, γίνονται ανέκδοτο όταν αυτό που απειλείται είναι [όχι η «ανθρώπινη ζωή – υπέρτατο αγαθό», αλλά] η
ανθρώπινη υπόσταση.
Η απόσυρση της χαμηλών τόνων κάλυψης του κυρίου Τσίπρα στον
Πολάκη είχε κινήσει ήδη υποψίες περί του αντιθέτου. «Κάποιοι» φαίνεται να του είχαν ψιθυρίσει ότι …έτσι δουλειά δεν γίνεται. Και ότι τα big [pharma] bosses θα το τραβήξουν ως το τέλος.
Enter …Γεροτζιάφας, σε ρόλο αντιπάλου δέους του βουλευτή – γιατρού. Στο πρόσωπο του, και στη σοφία των συμβουλών του, ο ΑΤ βρήκε πεδίον δόξης λαμπρόν το οποίο δεν είχε ονειρευτεί – κάποια κατάλοιπα «ηθικού πλεονεκτήματος» τον είχαν εμποδίσει.
Όχι πλέον καταγγελίες της κυβέρνησης για σκληρά και αναποτελεσματικά μέτρα, διχαστικές πολιτικές και στοχοποίηση μέρους της κοινωνίας. Αντί γι’ αυτό
…βουρ στον πατσά. Να πείσουμε τα αφεντικά ότι είμαστε «εμείς και όχι αυτοί» οι κατάλληλοι.
Με δεδομένο, για όσους ασχολούνται στοιχειωδώς, ότι το παιχνίδι έχει ξεφύγει απ’ τα χέρια των «κατά τόπους κυβερνήσεων», το bio που λανσάρει αυτή τη στιγμή ο κύριος Τσίπρας περιλαμβάνει, ως πρόσθετο ατού στο μαρξιστικό – λενινιστικό του παρελθόν
*, το πιστοποιητικό των αντιεθνικιστικών του φρονημάτων [μίσος για Εκκλησία – παρελάσεις].
Ίσως και να περίμενε το ποσοστό των εμβολιασμένων να φτάσει σε ένα επίπεδο ασφαλείας για την κίνησή του. Ένα 60% ας πούμε.
Αυτό βέβαια χωρίς να αναλογισθεί πόσοι από αυτούς είναι πλέον πρακτικά …ανεμβολίαστοι, και πόσοι είναι διατεθειμένοι να ενδώσουν στις
μαφιόζικες μεθόδους της κυβέρνησης για την τρίτη δόση.
Γιατί αυτή αποτελεί, παρεμπιπτόντως, το
αληθινό πάπλωμα του καυγά ως προς τα νέα μέτρα. Το βλέπεις στην τελείως σκανδαλώδη παραχώρηση [δόλωμα] προς τους «εμβολισμένους», ενώ νοσούν και μεταδίδουν όσο οι «ανεμβολίαστοι» [«απλώς για …λιγότερες μέρες», τα μπάλωνε ένας τηλε-ειδικός τις προάλλες] να μην πραγματοποιούν κανενός είδους τεστ.

* Μιλάμε για τις στυγνές …ψυχοφυσικές μεθόδους εκτέλεσης του “σοσιαλιστικού σχεδίου”, που η πλειονότητα των νεόκοπων νοσταλγών του υπαρκτού απλώς αγνοεί.

4
(Visited 102 times, 1 visits today)

11 Comments

  1. stcigar November 3, 2021 at 2:51 pm

    Ίσως από δω και πέρα να το πάνε τελικά εκ περιτροπής: χειμερινή σεζόν κορωνοϊός, καλοκαιρινή σεζόν κλιματική αλλαγή..

    Reply
    1. Oannes November 3, 2021 at 4:35 pm

      Γιατί όχι, μέρος της ίδιας κομπίνας είναι και τα δύο…

      Reply
  2. stcigar November 3, 2021 at 6:21 pm

    Ακούω από γνωστούς μου πάντως ότι τα παιδιά τους είναι που τους πιέζουν για να τα εμβολιάσουν, στο στυλ του “οι τάδε συμμαθητές μας έχουν εμβολιαστεί μια χαρά κι εμείς πρέπει να κάνουμε rapid όλη την ώρα” κλπ.

    Reply
    1. Oannes November 3, 2021 at 6:37 pm

      Είναι δεδομένο ότι γι’ αυτό που συμβαίνει …ο κόσμος φταίει. Όπως είναι δεδομένο και ότι τον κόσμο τον έχουν φέρει στα μέτρα τους οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Μου αρέσει να σκέφτομαι δίκην πικρής παρηγορίας τι θα είχε συμβεί αν τέτοια πράγματα πήγαιναν να εφαρμοσστούν στα ’80s να πούμε. Τις καρδιές θα τους τηγάνιζε ο κόσμος και θα τις έτρωγε.

      Reply
      1. stcigar November 3, 2021 at 7:58 pm

        Από το σημείο που βρισκόμαστε τώρα η εποχή εκείνη μοιάζει πλέον σαν παραμύθι (μέχρι και οι κασέτες έχουν αρχίσει να θεωρούνται η αποθέωση του hip) και για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή το παρελθόν έχει εξοβελίσει ολοκληρωτικά το μέλλον ως φορέα ελπίδας. Οσον αφορά πάντως τα παιδιά και τους νέους, πρέπει να ήταν ο Λένιν που είχε πει ότι ποτέ δεν πρόκειται να πετύχει πραγματικά η επανάσταση αν πρώτα δεν βρουν ένα τρόπο να ξεφορτωθούν όλους τους ενήλικες άνω των 25.

        Reply
        1. Oannes November 3, 2021 at 8:15 pm

          Είχε μυαλό ο αλητάμπουρας.
          Στον ΗΧΟ παλιά είχα δημοσιεύσει φωτογραφία από καύση βιβλίων με πρωτοστατούντες μέλη της Hitler youth, θέλοντας να στοιχειοθετήσω τον εν γένει αντιδραστικό ρόλο της yοuth culture. Με αποτέλεσμα να λάβω κάμποσο hate mail από τύπους που με χαρακτήριζαν “Κλιμακτηριακό δημοσιογράφο” και δε συμμαζεύεται [ήμουνα στα middle ’30s]

          Reply
          1. stcigar November 3, 2021 at 8:29 pm

            Ααα, ήταν οι εποχές που η παιδοκολακεία βρισκόταν στο αποκορύφωμα. Είμαι σίγουρος ότι ακριβώς οι τύποι αυτοί θα κηνυγάνε σήμερα τα παιδιά τους με μάσκες και βελόνες και θα σε μισούν ακόμα περισσότερο που ως νέος.. Σωκράτης τα διαφθείρεις με τις ιδέες σου.

            Reply
            1. Oannes November 3, 2021 at 8:42 pm

              Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ, είναι η ηλίθια γενικώς και αορίστως αδυναμία στους νέους. Υπάρχουν νέοι μια χαρά άνθρωποι, και νέοι μια χαρά μαλάκες, όπως σε κάθε ηλικία. Ακόμα και σε μικρά παιδιά μπορείς να δεις αν ενδιαφερθείς “ποιότητες” 100% διαμορφωμένες.
              Το πρώτο πράγμα που έχουν χάσει οι παιδοκόλακες είναι η επαφή με τον πρώιμο εαυτό τους. Η ανάμηση συγκεκριμένων “καλών παιδιών” και “κωλόπαιδων” από τα σχολικά τους χρόνια.

              Reply
  3. stcigar November 3, 2021 at 9:21 pm

    Η γνωστή αμνησία που σήμερα τους έχει καταστήσει άβουλα υποχείρια των απατεώνων. Στα παιδιά πάντως διακρίνεται καθαρότερα ο αμετάβλητος κατά τη γνώμη μου χαρακτήρας που αργότερα καλύπτεται από αλλεπάλληλα στρώματα υποκρισίας. Με άτομα που ήταν μικροί μαλάκες τόσο στο σχολείο όσο και στη γειτονιά, έκοψα το συντομότερο και οριστικά οποιαδήποτε σχέση, όχι τόσο από κάποια εκδικητική διάθεση, αλλά γιατί δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το μόνο που κατάφεραν με τα χρόνια είναι να γίνουν.. μεγαλύτεροι μαλάκες.

    Reply
    1. Oannes November 3, 2021 at 9:45 pm

      …κι όχι μόνο στα χρόνια, είμαι σίγουρος, αν κρίνω από κάποιους “δικούς μου”.

      Reply
    2. Oannes November 3, 2021 at 9:53 pm

      Από την κουβέντα που κάνουμε θυμήθηκα το στίχο ενός τραγουδιού του Iggy το οποίο και θα “τοποθετήσω”.

      Reply

Leave a Reply