ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ

Κάτω, η ανακοίνωση με την οποία συνόδευσε ο κύριος Γεροτζιάφας την “ηχηρή” αποχώρησή του απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πολιτικές Υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία, την τεχνολογική και φαρμακευτική επανάσταση, την κλιματική κρίση κλπ. Η Ελλάδα έχει επιπλέον ιδιαιτερότητες που καθορίζονται από την όξυνση των οικονομικών ανισοτήτων, την αναμενόμενη επιδείνωση των δεικτών της δημόσιας υγείας, την κατάρρευση του ΕΣΥ, την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση της ΝΔ, την ανάπτυξη και εδραίωση αντιεμβολιαστικής και τεχνοφοβικής διάθεσης σε σημαντικές ομάδες πολιτών (στην οποία συνέδραμαν και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), και την υγειονομική βόμβα που πυροδοτήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας. Εντοπίσαμε σε δηλώσεις του αναφορές για «την προστασία των αδυνάμων» , «το κοινωνικό κράτος » και «την υποστήριξη του ΕΣΥ».
Ωστόσο, βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Για να απαντήσω λοιπόν στην ερώτησή σας, καθώς δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σεβόμενος το αποτέλεσμα των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών, πρέπει να εκτιμήσουμε ορισμένα αντικειμενικά γεγονότα:
Στις εκλογές του Μαΐου/Ιουνίου η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η ήττα συνολικά της Αριστεράς (πλην ΚΚΕ) οδηγεί de facto σε ηγεμονία της στρατηγικής της ΝΔ (σχηματικά: ιδιωτικοποίηση και περεταίρω αποδιάρθρωση του ΕΣΥ) και πολιτική περιθωριοποίηση του προγράμματος για Δημόσιο, Καθολικό, Ποιοτικό Αποκεντρωμένο και Δωρεάν ΕΣΥ. 
Για την υποστήριξη αυτού του προγράμματός έθεσα και την υποψηφιότητά μου στις βουλευτικές εκλογές. Με αυτή την ήττα ολοκληρώθηκε και ρόλος του «think tank υγείας» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο οποίο συμμετείχα.Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, εμπνεόμενος από την πολιτική του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, λογικά θα προκρίνει ένα αντίστοιχο μοντέλο για την οργάνωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Όμως το αμερικάνικο μοντέλο «κράτους πρόνοιας» δεν είναι καθολικό, βασίζεται στην ιδιωτική ασφάλιση και στην ιδιωτική περίθαλψη και έχει τεράστιο κόστος με φορολογικές ελαφρύνσεις προς την φαρμακοβιομηχανία και τους ιδιωτικούς ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η πρώτη παράγραφος φωτογραφίζει αναδρομικά, για όσους το χρειάζονταν, το επίπεδο της πολιτείας – συμμετοχής του κυρίου Γεροτζιάφα στο δημόσιο διάλογο [συμπεριλαμβανομένων χαρακτηρισμών όπως “ηλίθιοι” και “αλήτες” για τους ανεμβολίαστους]. Έχουμε αναφερθεί σ’ αυτόν επανειλημμένα – μπορεί να βρει κανείς τα posts πληκτρολογώντας το όνομά του.
Από κει και πέρα, και σε ό,τι μας αφορά:
1. Η εμφάνιση του κυρίου Γεροτζιάφα στο πολιτικό προσκήνιο υπήρξε το
ακριβές αντίστοιχο εκείνης του κυρίου …Κασσελάκη : ίχνος προηγούμενης πολιτικής παρουσίας, προβολή αποκλειστικά μέσω επαγγελματικών διαπιστευτηρίων, λες και αυτά εγγυώνται την επάρκεια κάποιου ως πολιτικού προσώπου.
2. Το νέο είναι από τα λίγα ευχάριστα των τελευταίων ημερών. Αυτό γιατί, υποθέτει κανείς, η απόσυρση του αιματολόγου της Σορβόνης από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με
ολική έκλειψή του από το πολιτικό σκηνικό.

…Προς το παρόν τουλάχιστον. Έχει ο καιρός γυρίσματα, και υπάρχει η παράμετρος “νέο κόμμα”. Το οποίο σίγουρα θα δημιουργήσει σε βάθος χρόνου ο κύριος Τσίπρας, μετά την
διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ που μεθόδευσε με τον κύριο Πολάκη [αιχμές εναντίον του οποίου αφήνει ο ΓΓ στον αποχαιρετιστήριο λόγο του], και εργαλείο τον gay εφοπλιστή – Manchurian Candidate.

5
(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Reply