ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Όπως κάθε αντιτιθέμενος στη δυτική εκδοχή της ιστορίας του μέλλοντος, ο Αλεξάντερ Ντούγκιν και η κόρη του “ανήκουν” στο κόνσεπτ – μαγική εικόνα : “συνωμοσιολόγοι”, “ακροδεξιοί” και “φορείς παραπληροφόρησης”. Το ότι η βόμβα …εικάζεται [απλώς] ότι είχε στόχο τον ίδιο, αποτελεί τυπικό δείγμα λειτουργίας του δυτικού Τύπου : η κοπέλα σκοτώθηκε μέσα στο αμάξι του πατέρα της, ο οποίος την τελευταία στιγμή είχε αποφασίσει να ταξιδέψει με άλλο μέσο.
Σύμφωνα με τους δυτικούς αναλυτές, η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για την επίθεση, χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία γι’ αυτό. Ακολουθούν οι εκτιμήσεις των ιδίων αναλυτών περί …δακτύλου εκ των έσω [από αντιπολιτευόμενους τον ΒΠ], χωρίς να παρουσιάζουν φυσικά
ούτε οι ίδιοι το παραμικρό στοιχείο.
Προσωπική μου εκτίμηση : οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς γιατί διστάζουν, προς το παρόν, να κατηγορήσουν την
Υπερδύναμη. Κι όμως, για μια νύξη τουλάχιστον, δεν χρειάζονται άλλα στοιχεία απ’ αυτό που υπάρχει : cui bono.
Όπως είχα σημειώσει σε χτεσινό σχόλιο [βλ. post για τη βομβιστική επίθεση] :
Παρατηρείται μια έκτακτη κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα του μηχανισμού πίσω από το facade της Biden administration. Αρχής γενομένης με την εκτέλεση του Al-Zawahiri, 10 μέρες μετά or something, έχουμε την εισβολή στο σπίτι του DT, απίστευτη από πάσης απόψεως. Αυτό ενώ προωθείται και ψηφίζεται το επίσης απίστευτο Inflation Reduction Act, το οποίο ακόμα και ο …Bernie Sanders είπε, αγορεύοντας, ότι μόνο με inflation reduction δεν έχει σχέση. Οι τύποι περνάνε στο next level με πακέτα απεριόριστων δισεκατομμυρίων για το climate change τα οποία εννοείται θα πληρώσει ο κοσμάκης. Ταυτόχρονα ξεκινάει επικοινωνιακή εκστρατεία big time “εξωραϊσμού” του “Προέδρου Μπάιντεν” με αναφορές ακόμα και στα τύπου Aviator γυαλιά του, και τι κομψός και τι δυναμικός που είναι, και πόσο πολλά εχει επιτύχει μέσα σε δυο χρόνια…
Εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά μορεί να είναι και συμπτώσεις. Πάντως δεν βλέπω από που κι ως που το μαφιόζικο παρακράτος που εισβάλλει σε σπίτι πρώην προέδρου / μελλοντικού υποψήφιου με νομικά ερείσματα της πλάκας, θα είχε πρόβλημα να δολοφονήσει το “alter ego” του επικεφαλής της evil empire”.

Είχα
παραλείψει, στη βιασύνη της στιγμής, την επίδειξη δύναμης στην Ταϊβάν, ασαφούς εκπορεύσεως και πάντως όχι ακριβώς με τις ευλογίες του “Προέδρου”.
Είχα, κυρίως, αφήσει έξω την παράμετρο της σταδιακής
αποστασιοποίησης των ΗΠΑ από τον Ζελένσκι, και της εκδηλούμενης από διάφορους κύκλους τάσης διαχωρισμού της μοίρας των ΗΠΑ από εκείνη της “συμμάχου” Ουκρανίας.
Συνδυάζοντας αυτό το τελευταίο με το, δεδομένα, ανεπιθύμητο της παρουσίας του Ρώσου θεωρητικού παρά τω πλευρώ του “Τσάρου”, οι υποψίες δεν μπορούν παρά να στραφούν στις
ερεβώδεις – όργανα απροσδιόριστων σχεδιασμών και συμφερόντων – μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μεγ. Βρετανίας : με μια κίνηση αποδυναμώνουν τον Πούτιν, ενοχοποιώντας ταυτόχρονα τον ενοχλητικό [για όλους] Ζελένσκι.


4
(Visited 99 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar August 23, 2022 at 1:35 am

    Όσο κολλημένος εντωμεταξύ κι αν είμαι με τα ζώδια, δεν παύω να βρίσκω την ομοιότητα της μακαρίτισσας της Ντάριας (έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη συγκεκριμένη ονομασία) με την γεννημένη την ίδια ημέρα γερμανίδα ΥΠΕΞ Ανναλένα Μπέρμποκ πραγματικά σοκαριστική!!

    Reply
    1. Oannes August 23, 2022 at 9:32 am

      Το σύστημα που έχω, από αμνημονεύτων, “να βρίσκω τα ζώδια” είναι το πιο απλό, αλλά είχε πάντα αξιοσημείωτη επιτυχία : αν κάποιος μοιάζει με δυο τουλάχιστον γνωστά μου άτομα ενός ζωδίου [ή καμιά φορά και με ένα, σε περίπτωση έντονης ομοιότητας], κατά 90% ανήκει σ’ αυτό – με την πιθανότητα απόκλισης να αφορά στις περισσότερες περιπτώσεις το …αντίθετό του. Ως εκ τούτου η “ολοκληρωμένη” διατύπωση της ερώτησης είναι : μήπως είσαι Ιχθύς ή Παρθένος, ας πούμε*; Εννοείται ότι πρέπει κανείς να διαθέτει μια στοιχειώδη παρατηρητικότητα, γιατί δεν μιλάω τόσο για “γεωμετρία” προσώπων – αν και αυτή ισχύει επίσης ως κριτήριο. Οι δυο που αναφέρεις μοιάζουν όντως πολύ – κλασικές τοξοτόφατσες, μ’ αυτή την συγκεκριμένη [δεν χρειάζεται να τη βάλω σε λέξεις] εκφραστικότητα του βλέμματος. Αλλά και από πλευράς χαρακτηριστικών.

      * Εννοείται ότι δεν “διαβλέπεις” πάντα το ζώδιο κάποιου. Πολλές φορές είναι απροσδιόριστο. Αλλά στο 90% των περιπτώσεων που μου έρχεται να πω κάτι, είναι σωστό.

      Reply
      1. stcigar August 23, 2022 at 10:21 am

        Το κόλπο με το αντίθετο ζώδιο μου το είχες πει και παλιότερα και ομολογουμένως μου άνοιξε τα μάτια, όπως και άλλες οξυδερκείς παρατηρήσεις που έχεις μοιραστεί κατά καιρούς. Γενικότερα τείνω να σε θεωρώ αυθεντία στον συγκεκριμένο τομέα και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε ίσως να το εκμεταλλευτείς επαγγελματικά, τη στιγμή μάλιστα που το χώρο αυτό λυμαίνονται στην καλύτερη περίπτωση διάφορες ανθυπομετριότητες. Όχι δηλαδή ότι σε άλλους τομείς τα πράγματα είναι διαφορετικά..

        Reply
        1. Oannes August 23, 2022 at 10:44 am

          Thanks! Ο συγκεκριμένος χώρος, έκπαλαι αφερέγγυος υπηρετείται από άτομα που δεν κάνουν τίποτα για να μειώσουν την αφερεγγυότητά του – το αντίθετο.
          Γενικότερα άλλωστε, ένα καλό δείγμα του πόσο ευνοημένος είναι κάποιος από την κατάσταση πραγμάτων, είναι η πέραση που έχουν οι όποιες “δεξιότητές του”. Το τι πέραση έχουν οι “μουσικές” και οι “συγγραφικές / δημοσιογραφικές” δεξιότητες στις μέρες μας [μ’ αυτά κυρίως ασχολήθηκα από επαγγελματικής απόψεως] γίνεται αυτομάτως φανερό από τους “επιφανείς” της υποθέσεως – και δεν εννοώ μόνο τους mainstream, αλλά και τους συχνά χειρότερους που στελεχώνουν το δήθεν περιθώριο. Άσε που τη σήμερον ημέρα κυκλοφορούν απόψεις στα νεαρότερα στρώματα του πληθυσμού όπως ότι …η Lady Gaga ειναι underground [FACT!] και διάφορα τέτοια.
          Τέρμα η μπάλα έχει χαθεί προ πολλού, η πολτοποίηση είναι συντελεσμένη, όσοι έχουν διατηρήσει στοιχειώδη μνήμη και λογική είναι πλέον εξωγήινοι.
          Όλα αυτά με κάνουν να θέλω να ασχοληθώ με τις αγροτικές εργασίες, που ήταν ούτως ή άλλως από παλιά το όνειρό μου.

          Reply

Leave a Reply