ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗΝ “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ”

Αναπαράγω τη συνέντευξη του “Υπουργού υγείας”, Θάνου Πλεύρη από τη σελίδα του υπουργείου. Παρακάμπτω χυδαιότητες εμβολιαστικού περιεχομένου και εστιάζω στα όσα είπε περί κρουσμάτων, ΜΕΘ και θανάτων :
«Το κύμα το τελευταίο είχε την ιδιαιτερότητα ότι έβγαλε κυρίως νοσηλείες σε απλές κλίνες, δεν υπήρξε αύξηση των κλινών ΜΕΘ. Για τους δε τους θανάτους που υπήρχε μία αύξηση είναι ξεκάθαρο πλέον και θα αποτυπωθεί αυτό και στη μελέτη που κάνει ο ΕΟΔΥ ότι υπάρχουν θάνατοι που συνδέονται απευθείας με τον covid, αλλά υπάρχουν και θάνατοι οι οποίοι καταγράφονται ως θάνατοι covid γιατί είναι θετικό το περιστατικό, αλλά είναι άλλες οι αιτίες που έχουν προκαλέσει το θάνατο, άρα θεωρούμε ότι αυτή όλη η πορεία θα συνεχιστεί με μία αποκλιμάκωση τον Αύγουστο.
Περιμένουμε ότι από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει ενδεχομένως ένα νέο κύμα, όπως ακριβώς έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα η πανδημία, απλά η διαφορά που έχουμε συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο είναι ότι έχουμε μία εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, έχουμε τα αντιϊικά φάρμακα σε ευρεία χρήση, σκεφτείτε ότι εξυπηρετούνται γύρω στις 500 αιτήσεις την ημέρα.
Έχουμε πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα, οπότε γνωρίζουμε πια την αντιμετώπιση της νόσου.
Και κυρίως ότι βλέπουμε λόγω όλων αυτών των συνθηκών ότι δεν έχουμε αυξημένη ζήτηση σε μονάδες εντατικής θεραπείας και άρα η διαχείριση περιστατικών σε απλές κλίνες είναι σίγουρα πιο διαχειρίσιμη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
Ως προς τους θανάτους, αυτό το οποίο συμβαίνει και το έχουμε πει και το έχουμε εξηγήσει, ο βασικός δείκτης είναι το euroMOMO που μετράει την υπερβάλλουσα θνητότητα. Η Eurostat αναφέρεται σε στοιχεία γενικά, το euroMOMO κάνει ανάλυση βάσει των αιτιών θανάτου.

Η χώρα μας έχει το εξής μοντέλο καταγραφής θανάτων covid: Άπαξ και ένα άτομο μολυνθεί με covid, για οποιονδήποτε λόγο αν έχει βρεθεί στο νοσοκομείο, εάν μπει σε μονάδα covid -γιατί μπαίνουν σε μονάδα covid τα περιστατικά τα οποία έρχονται και βγαίνουν θετικά, αντιμετωπίζεται η πάθησή τους είτε είναι εγκεφαλικό, είτε είναι καρδιά, αλλά μπαίνουν σε μονάδα covid-, εάν υπάρξει θάνατος και στο πιστοποιητικό υπάρχει θετικό τεστ covid τον καταγράφουμε ως θάνατο covid υπό την έννοια ότι ασχέτως αν έχει πεθάνει από κάποια άλλη αιτία από τη στιγμή που υπήρξε και ο covid είναι μία συνοδός αιτία.
Άλλες χώρες, όπως και οι περισσότερες πια της Ευρώπης, έχουν φύγει από τον ορισμό όπως τον έδινε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και διαχωρίζουν τους θανάτους εάν έχουν πρόκληση απευθείας από covid ή αν απλά έχουν και covid, άρα πέθαναν από άλλη αιτία και απλά ήταν θετικοί.
Εμείς θα παραθέσουμε και αυτά τα στοιχεία, διότι ακριβώς το euroMOMO που δείχνει την υπερβάλλουσα θνητότητα.. τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.
Και ο ΕΟΔΥ θα παραθέσει και αυτά τα στοιχεία, γιατί εμείς θέλουμε να αναφέρονται συνολικά οι θάνατοι, αλλά το επόμενο διάστημα θα δείτε γίνεται ανάλυση στους θανάτους πόσοι από αυτούς είναι πραγματικά από covid με αιτία ή ήταν και θετικοί, οι επιδόσεις ευρύτερα.
Οι επιδόσεις ευρύτερα, επειδή δεν πρέπει να ωραιοποιούμε πράγματα, συγκρίνονται πάντοτε με τις δυνατότητες που είχε και το κάθε εθνικό σύστημα υγείας. Εάν οι κλίνες ΜΕΘ λόγου χάρη από 550 γίνανε 1200 προφανέστατα καταλαβαίνετε είναι τελείως διαφορετικό από μία χώρα που είχε αυτές τις κλίνες προ πανδημίας.
Το να αναπτύξεις κλίνες αυτομάτως είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν κενά σε διαφορετικές περιοχές, είδαμε διαφορετικά ποσοστά θανάτων σε ΜΕΘ αστικών κέντρων από ΜΕΘ επαρχίας. Και ένα σημαντικό σε αυτό που σας λέω τώρα που συνδεόταν με τα στοιχεία είναι ότι όπως βλέπετε αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πίεση στις κλίνες εντατικής θεραπείας.
Οι θάνατοι λοιπόν αφορούν κυρίως πληθυσμούς οι οποίοι είχαν άλλα προβλήματα, είναι ηλικίες γιατί το ακούω κι αυτό ως επιχείρημα, “δώστε περισσότερα αντιϊικά”, όλοι οι θάνατοι όπως καταγράφονται απευθύνονται σε πληθυσμό που έχει πρόσβαση στα αντιϊικά, δηλαδή μπορούν να κάνουν την αίτηση και την κάνουν την αίτηση και τη λαμβάνουν, αλλά μπορεί να είναι ηλικίες άνω των 90, άνω των 80 με πολλά συνοδά προβλήματα.

Στις ανακοινώσεις αυτές, και σε αντίστοιχες της κυρίας Παγώνη, ο “δικός μας άνθρωπος” δρ. καρδιολογίας Κωνσταντίνος Αρβανίτης απάντησε με ανάρτηση που μεταφέρω αυτούσια:
«ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙΤΕ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΝΗΡΙΑ!
Πολλοί φίλοι επιχαίρουν ότι επιτέλους ΚΑΙ η Παγώνη ομολόγησε αυτό που κάποιοι το λέγαμε από αρχές του 2020.
Ότι δηλαδή καταγράφονται σαν “θανατοι του Covid” οι θάνατοι από άσχετα αίτια, με μόνη δικαιολογία ότι ο θανών είχε ΚΑΙ Covid μεταξύ αλλων…
Μα δεν πρόκειται για μια ομολογία από φιλότιμο ή από αίσθηση ιατρικού καθήκοντος. Αλλωστε αυτό είχε προ πολλού ομολογηθεί και από τον Τσιόδρα και από Μαγιορκίνη και από άλλους.
Πρόκειται για μία ΝΕΑ μεγάλη πονηριά!
ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η “ΟΜΟΛΟΓΙΑ”
Σήμερα δεν είμαστε στην εποχή που θέλαμε να φουσκώσουμε τεχνητά τον αριθμό των “θυμάτων του φονικού ιού” για να πείσουμε για την ανάγκη εμβολιασμού. Το θέλουν βέβαια και αυτό, αλλά υπάρχει κάτι άλλο που προέχει περισσότερο.
Αυτό που προέχει σήμερα, που οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ θάνατοι οι σχετιζόμενοι με Covid συμβαίνουν σε πλήρως εμβολιασμένους, είναι ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ο τρόπος καταχώρισης των θανάτων και να ΜΗΝ χρεώνονται πια στον Covid, γιατι… δεν συμφέρει πια να ακούγεται ότι οι συντριπτικά περισσότεροι νεκροί είναι πλήρως εμβολιασμένοι!
(Εδώ έχουν δώσει εντολή στον ΕΟΔΥ και από 10 Ιουλίου και μετά δεν ξανάβγαλε το ημερήσιο δελτίο του Covid, επειδή οι πλήρως εμβολιασμένοι έφτασαν να είναι το 64% των διασωληνωμένων και συνέχιζαν να αυξάνουν!!)
Εισηγείται λοιπόν εμμέσως η Παγώνη, να καταχωρούνται οι θάνατοι στις ΑΛΗΘΙΝΕΣ τους αιτίες πια, ώστε να μην συσχετίζονται οι πλήρως εμβολιασμένοι με θάνατο από Covid, αλλά από καρκίνο, έμφραγμα, εγκεφαλικό κλπ….
Αυτό δηλαδή που όφειλαν να κάνουν από την αρχή και ΔΕΝ το έκαναν, τώρα ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να ομολογήσουν την απάτη, γιατί αυτή ακριβώς η απάτη τώρα πια έχει γυρίσει μπούμεραγκ και τώρα θέλουν να… “θυμηθούν” την αληθινή ιατρική, αυτήν που επί 2,5 χρόνια την βίαζαν όλοι τους, ομαδικά και κατ’ εξακολούθηση!
Εμείς ασφαλώς και θα δεχτούμε να επανέρθει ο σωστός τρόπος καταχώρησης των θανάτων, έστω και τώρα (που θέλουν να το κάνουν επειδή τους συμφέρει) γιατί δεν θέλουμε εικονικές “επιτυχίες”.
Δεν τις χρειαζόμαστε κιόλας. Τα πράγματα έχουν ΗΔΗ ξεκαθαρίσει, προ πολλού!
Φυσικά, εννοείται ότι κάποια στιγμή, ΟΛΟΙ οι θάνατοι που άδικα καταχωρήθηκαν στον Covid θα αναθεωρηθούν και η Ιστορία του Covid θα ξαναγραφτεί.
Θα ξαναγραφτεί και θά ‘ναι ντάλα μεσημέρι!
Οσοι δεν προλάβουν το τελευταίο ελικόπτερο, θα φέρουν σκαμνί από το σπίτι τους, γιατί θα χρειαστούν ΠΟΛΛΑ σκαμνιά!
Πάρα πολλά σκαμνιά…»


Και
“πτέρυγες covid” στις φυλακές, θα πρόσθετα.

3
(Visited 117 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar August 7, 2022 at 6:47 pm

    Το ίδιο σύστημα μέτρησης είχαν από την αρχή. Απλά τον πρώτο χειμώνα είχαμε 5 θανάτους την ημέρα και το παρουσίαζαν ως επιτυχία, ενώ τον τελευταίο είχαμε τουλάχιστον 100 ημερήσιους θανάτους και δεν ξέρουν πλέον πώς να το δικαιολογήσουν. Παρεμπιπτόντως οι θάνατοι ανεβαίνουν κατακόρυφα κάθε βδομάδα. Την προηγούμενη φτάσαμε τους 60 ημερησίως κατακαλόκαιρο. Χαίρομαι πάντως που ο Γάκης πρώτα και ο Αρβανίτης κατόπιν υιοθετούν έστω και καθυστερημένα την άποψή μου ότι το πράγμα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, γιατί μέχρι πρόσφατα προσπαθούσαν απλώς να μας καθησυχάσουν ότι ο ιός οδεύει προς εξαφάνιση. Γιατί το θέμα είναι πραγματικά σοβαρό.

    Reply
    1. stcigar August 7, 2022 at 7:16 pm

      Κρίμα μόνο που κανένας δεν αναφέρεται στη βαθύτερη αιτία του προβλήματος, που είναι οι ανθεκτικές μεταλλάξεις που προκαλεί ο ανεξέλεγκτος εμβολιασμός. Προς το παρόν είμαστε μόνον εγώ κι εκείνος ο ειδικός επί των εμβολίων που είχες παρουσιάσει παλιότερα σε κάποιο βιντεάκι. Ούτε καν τρεις κι κούκος!

      Reply
      1. Oannes August 7, 2022 at 7:27 pm

        Το λέει ο Μαλόουν με τ’ όνομα, το έλεγε και ο “συχωρεμένος” Λικ Μοντανιέ, ο νομπελίστας. Το ερώτημα είναι : απ’ τη στιγμή που ισχύει το ”όποιον κι αν πεθαίνει, απ’ ό,τι κι αν πεθαίνει, νεκρό από κόβιντ τον βαφτίζουμε” (μιλάμε δε σταθερά για υπερήλικες με υποκείμενα) πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι αριθμοί της υποθέσεως;

        Reply
        1. stcigar August 7, 2022 at 7:47 pm

          Από τη στιγμή που το σύστημα μέτρησης παραμένει σταθερό, δεν παίζει ρόλο αν είναι “από” ή “με” κορωνοϊό. Τόσο το ένα όσο και το άλλο αυξάνονται ταυτόχρονα. Ο μόνος τρόπος να έχουμε μια ιδέα για τη σύσταση των θανάτων, είναι ο μέσος όρος ηλικίας των αποθανόντων, που κατεβαίνει αργά μεν αλλά σταθερά, εξ ου και απαγορεύτηκε στον ΕΟΔΥ να δημοσιεύει πλέον το συγκεκριμένο στοιχείο. Επιπλέον από πέρυσι άρχισαν δειλά οι πρώτοι θάνατοι υγιέστατων παιδιών (εμβολιασμένων τε και ανεμβολίαστων) που αρχικά θεωρούνταν και ήταν πρακτικώς άτρωτα. Για τη γεωμετρική αύξηση της μεταδοτικότητας και συχνότητας των “κυμάτων” δεν χρειάζονται σχόλια. Το βασικότερο τεκμήριο είναι όμως η γενική θνησιμότητα που, ενώ τον πρώτο χρόνο ήταν αμετάβλητη (όπως είχα δείξει στο αείμνηστο the elephant in the room) μετά την εισαγωγή του μαζικού εμβολιασμού ανέβηκε κατακόρυφα. Προφανώς ένα ποσοστό σχετίζεται με τις παρενέργειες των εμβολίων, στην πραγματικότητα όμως οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από ή με κορωνοϊό αρκούν σχεδόν από μόνοι τους για να δικαιολογήσουν την άνοδο αυτή που αφορά ως επί το πλείστον υπερήλικες.

          Reply
          1. Oannes August 7, 2022 at 8:05 pm

            Αν λόγω εμμονής των αρχών με τον κορωνοιό οι πάσης φύσεως ασθενείς μεταφέρονται σε κλινικές κόβιντ, το οποίο σημαίνει ελλειπή θεραπεία, ενώ ταυτόχρονα όλο και περισσότεροι απ’ αυτούς / για όλο και μεγαλύτερο διάστημα αργούν να παρουσιαστούν για εξετάσεις κλπ. δεν είναι πιθανό και εξ αυτού να μεγαλώνουν τα νούμερα νεκρών …με κορωνοιό; – αφήνοντας έξω τα εμβόλια. Παιδάκια υγιή δεν έχω ακούσει σε Ελλάδα τουλάχιστον, μπορεί και να μου έχει διαφύγει.
            Ως προς τις μεταλλάξεις εννοείς ότι υπάρχουν μη καταγεγραμμένες εν δράσει, ή μιλάμε για τις υπάρχουσες υποπαραλλαγές της Όμικρον;

            Reply
            1. stcigar August 7, 2022 at 8:30 pm

              Και από τις παρενέργειες των εμβολίων έχει αυξηθεί το θανατικό και από τις τρίδιπλες μάσκες και από τους παραμελημένους καρκίνους και από τις δολοφονίες ακόμα και από χίλιες δυο αιτίες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τα ηλίθια “μέτρα”. Οι θάνατοι όμως από ή με (που περιλαμβάνουν μεγάλο ποσοστό των προηγούμενων αιτιών) κορωνοϊό αποτελούν με διαφορά την πρώτη αιτία, γιατί τα νούμερα ταιριάζουν σχεδόν απόλυτα. Η δε υποτιθέμενη ακινδυνότητα των διαφόρων παραλλαγών της Ο – όπως και της Δ παλιότερα που κατόπιν εξίσου λανθασμένα δαιμονοποιήθηκε – είναι απλώς ένας ευσεβής πόθος των “αρνητών” που στη συνέχεια υιοθέτησε το κράτος για να δικαιολογήσει ταδικαιολόγητα. Κάθε καινούρια μετάλλαξη – και μιλάω με απόλυτη σιγουριά – είναι πιο μεταδοτική, πιο επικίνδυνη, προκαλεί εντονότερα συμπτώματα σε μικρότερες ηλικίες και ξαναεμφανίζεται συχνότερα χειμώνα καλοκαίρι. Επιπλέον ο καταχρηστικός εμβολιασμός έχει προκαλέσει ανθεκτικές μεταλλάξεις και σε παρόμοιους ιούς που αρχίζουν κι αυτοί σιγά σιγά να σηκώνουν κεφάλι. Γενικότερα δεν έχει νόημα να εμμένουμε στα πρωταρχικά επιχειρήματα των “αρνητών” – τα δικά μας επιχειρήματα δηλαδή – γιατί όπως βλέπεις τα έχει πλέον σφετεριστεί ο εχθρός για τους δικούς του λόγους εναντίον και πάλι του λαού που αυτή τη φορά κινδυνεύει πραγματικά. Κι εγώ πολύ θα ήθελα να εξαφανιζόταν ως διά μαγείας η “πανδημία” ή έστω να έμενε για πάντα στην αρχική της fake μορφή, δυστυχώς όμως οι μαλακοκαριόληδες τα γάμησαν όλα και τα γάμησαν καλά.

              Reply
  2. dnk August 7, 2022 at 10:51 pm

    Ίσως “κάποιοι” να πήραν όλα αυτά μέτρα υποκρινόμενοι πως πολεμούν για την απόκτηση του holly grail της “ανοσίας της αγέλης”, έχοντας ως ουσιαστικό στόχο την επίτευξη ενός είδους “αυτοανοσίας της αγέλης” η οποία θα χρήζει,πλέον,”έκτακτης” και “πειραματικής” αντιμετώπισης-διακυβέρνησης-διαβουκόλησης κλπ.😈…

    Reply

Leave a Reply