ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Οι κρατούντες δεν παραλείπουν να τροφοδοτούν τη “δεισιδαιμονία” των πιστών με φαινομενικά ανεξήγητες κινήσεις [όπως πχ. οι επίμονες εμφανίσεις διάφορων συμβόλων – δεν εννοώ το “666” στο βίντεο του Ευαγγελάτου]. Αποτελεί μέρος της τακτικής τους : παραγωγή / επιλογή αντιπάλων εύκολα διαχειρίσιμων μέσα από προσωπικές [βλ. ρατσιστικές *] επιθέσεις. Εν γνώσει του γεγονότος, δεν παύω να έχω μεγαλύτερο σεβασμό στις αιτιάσεις των πιστών ** από εκείνες κάποιων που προσπαθούν εναγωνίως να αποτινάξουν το στίγμα του “θρησκόληπτου”, προκειμένου να συμμετάσχουν στο δημόσιο διάλογο.
Με το συγκεκριμένο βίντεο, κάτω, ο κύριος Πετράκος μου έγινε
λίγο λιγότερο συμπαθής απ’ όσο μου ήταν [=πολύ]. Και για το ύφος, και για την ουσία του λόγου του. Όχι ότι έχει κάποια σημασία αυτό δηλ., ή ότι μειώνει κάτι απ’ το αξιέπαινο της στάσης του.
To cut a long story short : οι ηλεκτρονικές ταυτότητες δεν δείχνουν να προσθέτουν κάτι στις ήδη υπάρχουσες δυνατότητες των παιδιών στην εξουσία. Παράδειγμα απόδειξης, αυτό που, αυτοϋπονομευόμενος, θυμίζει ο ΓΠ για τους Καναδούς φορτηγατζήδες : η κυβέρνηση Τριντό είχε ακυρώσει εν μια νυκτί την κίνησή τους, παγώνοντας τους λογαριασμούς αυτών και όσων τους ενίσχυαν – τα παραπάνω
χωρίς τη συνεπικουρία ενός digital id.
Εννοείται ότι η ίδια η συγκέντρωση όλων των στοιχείων αποτελεί περαιτέρω …εργονομική αναβάθμιση. Κι ότι ούτως ή άλλως, η ανυπακοή σε κάθε νέο βήμα “προόδου” των κρατούντων αποτελεί καθήκον, άπαξ και είναι δεδομένο [κατ’ εμέ] ότι η “πρόοδός” τους είναι η
καταστροφή μας.
Επιστρέφω λοιπόν στο προ εβδομάδας κείμενο επί του θέματος [BACK TO SCHOOL – ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ]

Εν ολίγοις, και σ’ ό,τι αφορά στις ψηφιακές ταυτότητες, δεν ξέρω αν έχει νόημα να μπω σε επί της ουσίας συζήτηση, όταν αυτή, κατά το χονδροειδές αφήγημα της εξουσίας διεξάγεται a priori μεταξύ “επιστημονικού” και “μεσαιωνικού” πνεύματος. Πέραν αυτού, δεν ξέρω με ακρίβεια τα πώς και τα γιατί, το πόσα ισχύουν από όσα λέγονται, το πόσα κρύβονται πίσω απ΄αυτά. Ξέρω όμως ότι κάποιοι επιχειρούν να τα επιβάλλουν με διαδικασία κατεπείγοντος, χωρίς να με ρωτήσουν. Ξέρω επίσης …ποιοι είναι αυτοί – συμπεριλαμβανομένων παλιάτσων της διανόησης όπως ο κύριος Τατσόπουλος [βλ. βίντεο]. Κι αυτά που ξέρω, μου φτάνουν.
Η δυσπιστία / καχυποψία απέναντι τις νέες ταυτότητες πρέπει να θεωρείται αυτονόητη, ως δημοκρατικό καθήκον.
Η δυσπιστία / καχυποψία για οποιαδήποτε “νέα εξέλιξη”, χωρίς προηγούμενο δημόσιο διάλογο, πρέπει να θεωρείται αυτονόητη, ως δημοκρατικό καθήκον.
Αλλιώς, δεν καταλαβαίνω για ποια δημοκρατία μιλάνε όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες.


* Κατ’ εξαίρεση εδώ, χωρίς εισαγωγικά.

** …όταν τους επιτίθενται οι φορείς μιας “επιστημοσύνης” που μπροστά της ωχριά ο σκοτεινότερος μεσαίωνας.

4
(Visited 173 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar September 7, 2023 at 8:40 am

    Όπως έλεγα και παλιότερα, παλαιοημερολογίτες, flatearthers και λοιποί ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι κατά βάση έχουν απόλυτο δίκιο. Στις λεπτομέρειες είναι που κολλάει το ζήτημα και από κει ακριβώς πιάνονται οι άλλοι για να βγουν από πάνω. Οι αιτιάσεις των πρώτων θυμίζουν περισσότερο σκυλί που γαβγίζει επίμονα σε κάποιον επίδοξο εισβολέα, ενώ τα επιχειρήματα των δεύτερων είναι του τύπου “και τι ξέρει από αυτά το σκυλί?”.. με τη φόλα στο χέρι.

    Reply
    1. Oannes September 7, 2023 at 10:02 am

      Είναι τόσο πειστικό, βλ. σχολαστικά καλλιεργημένο το “επιστημονικό” αφήγημα που είναι δύσκολο για κάποιο κόσμο να αντιληφθεί ότι πρόκειται για παιχνίδι εξουσίας. Αυτός είναι ο λόγος που η εκκλησία, με όλες τις [απέλπιδες] εκσυγχρονιστικές προσπάθειές της είναι καταδικασμένη σε εξαφάνιση : γιατί από εξουσία η ίδια και στη συνέχεια Νο 1 σύμμαχος της, έγινε πλέον στις μέρες μας βαρίδι γι’ αυτήν. Είναι κι αυτό, όπως όλα τελικά, θέμα “έυελιξίας” και ταχύτητας.

      Reply

Leave a Reply