ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ [ΠΕΡΙ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ]

Όταν το ματς είναι μεταξύ ανεκδιήγητων, το λόγο έχει το συναίσθημα. Ο Φίλιππος Καμπούρης …δεν διαθέτει τα κυβικά που απαιτούνται για να επενδύσεις συναισθήματα.
Ο Τατσόπουλος, σ’ ένα
βαθμό, τα διαθέτει. Μπορεί λοιπόν κανείς πληκτρολογώντας το όνομά του στην αναζήτηση του blog να πάρει μια ιδέα των προσωπικών συναισθημάτων μου για το διανοούμενο μαντρόσκυλο της εξουσίας – διαφημιστή των εμβολίων της AstraZeneca * – καθ’ έξιν παραβιάζοντα ανοικτές πόρτες, στοχεύοντας “αντίπαλους” τύπου Καμπούρη.
Χωρίς να σεβαστεί, παρεμπιπτόντως, ως προς τον τελευταίο, την περιπέτεια της υγείας του, και το δικαίωμα να αντλεί παρηγοριά και ελπίδα από όπου θέλει.
Η ανάρτηση του ΠΤ είναι ο ορισμός της
χαμέρπειας.
Τώρα, τι μέρος του λόγου είναι η μήνυση με την οποία ανταπάντησε ο ΦΚ και η επακολουθήσασα …σύλληψη του συγγραφέα …βαριέμαι να το ψάξω. Δεν περίμενα κάτι απ’ αυτόν, αντίθετα με τον Τατσόπουλο : η ρίζα της αηδίας που μου προκαλεί σήμερα είναι τα
ίχνη συμπάθειας που είχα κάποτε γι’ αυτόν.
Αναρωτιέται κανείς αν, από εκείνο που προσάπτει
** στον παρουσιαστή ο ΠΤ, είναι προτιμότερο αυτό που κάνει ο ίδιος : να αλιεύει ψήφους δίνοντας “διαλέξεις” περί της σχέσης επιστήμης – θρησκείας, προωθώντας δηλ. εαυτόν σε ρόλο Richard Dawkins της Ελλάδος. Χωρίς καν [τα τεχνικά εφόδια για] το “επιστημονικό” mumbo jumbo του original …atheist.

* Είναι πιο εύκολο να πεθάνεις από δάγκωμα αρκούδας παρά απ’ το εμβόλιο της AstraZeneca, έγραφε ο Τατσόπουλος …λίγο πριν την απόσυρση του σκευάσματος απ’ την κυκλοφορία. Κι αντί να το βουλώσει έκτοτε, και να χωθεί στο πλησιέστερο λαγούμι, εννοεί να παρουσιάζεται ως ξιφήρης υπερασπιστής της Επιστήμης κόντρα στις δεισιδαιμονίες των “σκοτένδυτων”.

** …δίκαια, αλλά …who gives a fuck. Σιγά τα ωά δηλαδή.

5
(Visited 102 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar February 2, 2023 at 3:23 pm

    Θυμήθηκα τώρα μια ωραία φάση όταν ήμουνα φοιτητής. Ένας καθηγητής φιλοσοφίας μας είχε βάλει στις εξετάσεις να σχολιάσουμε πρόσφατο άρθρο τοπικού ιεράρχη που κατακεραύνωνε τον εν λόγω καθηγητή ως φορέα διαφθοράς και αθεΐας. Του έγραψα ότι, αν απαντήσω στα σοβαρά, η απάντησή μου πιθανότατα θα είναι πιο γελοία κι από το ίδιο το άρθρο και πως θα ήταν πολύ καλύτερα να ψάξω να βρω μήπως ο ιεράρχης είχε κάπου τα δίκια του. Και του ξεφούρνισα μια υπαρξιακή/φιλοσοφική εκδοχή των απόψεων του ιεράρχη. Περιέργως μου έβαλε 10.

    Reply
    1. Oannes February 2, 2023 at 5:31 pm

      Μόνο περίεργο δεν μου φαίνεται. Απλώς “μελαγχολικό” συγκρίνοντάς το με την τρέχουσα κατάσταση. Υποθέτω ακόμα και τώρα θα υπάρχουν δάσκαλοι του είδους, αλλά βρίσκονται σε mode αυτοαναίρεσης.
      Βρήκα ένα λογύδριο του κυρ-μαλάκα με τίτλο “θρησκευτικά: το διαχρονικό σκάνδαλο” στο πλαίσιο της πρόσφατης …ημερίδας “Παιδεία και Θρησκεία” διοργανωμένης από την Ένωση Αθέων. Pure fun. https://youtu.be/9OCuhNB5Rys
      Να υποθέσω ότι η μανία όλων αυτών με τη θρησκεία αφορά στην γραμμή άμυνας που αντιπροσωπεύει ενάντια στα σχέδια “κάποιων”; Στα οποία η Επιστήμη προμηθεύει “ακλόνητο” στήριγμα;
      Αλλιώς, τί τους κινητοποιεί, εκεί που κάθονται και ξύνονται ας πούμε, και μπαίνουν σε διαδικασία διοργάνωσης ενός event όπως αυτό;
      Θέλω να πω, οι Dawkins, Krauss & Co για “κάποιο” λόγο …πορεύονται μαθητεύοντες τα έθνη. Κάποιοι τους τα ακουμπάνε. Το ίδιο ισχύει και για τον …Τατσόπουλο; Και ποιος του τα ακουμπάει; μήπως …ΕΓΩ;

      Reply
      1. stcigar February 2, 2023 at 6:17 pm

        Για τον Τατσόπουλο δεν το πολυπιστεύω να σου πω την αλήθεια. Ο τύπος πρέπει να πιστεύει στα σοβαρά ότι επιτελεί κοινωνικό έργο στηλιτεύοντας τη θρησκεία εν έτει 2023. Κατά τάλλα όχι μόνο η θρησκεία – συγκεκριμένα μάλιστα η χριστιανική – αλλά και κάθε παράδοση γενικότερα βρίσκεται σήμερα ποικιλοτρόπως υπό διωγμόν, γιατί αποτελεί τη μοναδική αντίσταση ενάντια στην ολοκληρωτική μετατροπή του ανθρώπου σε άμορφο πηλό. Στο σημείο αυτό είχες απόλυτο δίκιο εξαρχής, αλλά μετά την “αποκάλυψη τώρα” του κορωνοϊού είναι πλέον ξεκάθαρο και για μένα.

        Reply

Leave a Reply