ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ

[Από protagon.gr] Δίχως μνηστήρα εκατομμύρια εμβόλια που λήγουν σύντομα σε Ισραήλ, Ρουμανία και Βουλγαρία Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, καθώς το ποσοστό των πολιτών που εμβολιάζεται είναι πολύ χαμηλό. Απειλή για τις χώρες της ΕΕ χαρακτηρίζουν τις δύο χώρες διεθνή ΜΜΕ Πηγή: Protagon.gr
Ισραήλ, Ρουμανία και Βουλγαρία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με εμβόλια του κορονοϊού που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, όμως δεν έχουν φροντίσει για τη διάθεσή τους σε άλλες χώρες, με το σκεπτικό ότι θα βρεθούν πολίτες που θα τα ζητήσουν, έστω και τελευταία στιγμή. Το Ισραήλ ενδέχεται να καταστρέψει περίπου 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, καθώς λήγουν στο τέλος του μήνα, εκτός και αν βρεθεί άλλη χώρα που μπορεί να τα διαχειριστεί, γράφουν οι Times του Λονδίνου. Περίπου το 65% των πολιτών, κάτι που σε αριθμό μεταφράζεται σε 5,5 εκατομμύρια άτομα, έχει λάβει ήδη δύο δόσεις του εμβολίου στη χώρα και τώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τις μικρότερες ηλικίες να εμβολιαστούν, χωρίς όμως το πλάνο της να φαίνεται να πετυχαίνει. Το Ισραήλ έχει προσπαθήσει να έρθει σε συμφωνία με διάφορες χώρες για τις αδιάθετες δόσεις, τις οποίες όμως δεν θα δωρίσει, αλλά θα παραχωρήσει τώρα και θα τις λάβει πίσω όταν η χώρα παραλάβει «φρέσκα» εμβόλια με νέα ημερομηνία λήξης. Με τον τρόπο αυτό το Ισραήλ δίνει τη δυνατότητα στις χώρες που έχουν έλλειψη να εμβολιάσουν άμεσα τους πολίτες τους, δεν χαρίζει όμως ποτέ τίποτα και σε κανέναν.

Μπορεί κανείς να διαβάσει ολόκληρο το
ενδιαφέρον για τα στοιχεία του ρεπορτάζ, εδώ : https://www.protagon.gr/epikairotita/dixws-mnistira-ekatommyria-emvolia-pou-ligoun-syntoma-se-israil-roumania-kai-voulgaria-44342311492

Η
Iνδική Μετάλλαξη πρωτοεντοπίσθηκε σε ευρωπαϊκή χώρα [Βέλγιο] πριν 2.5 μήνες [23 Ιουνίου], με ανησυχίες και ερωτηματικά να διατυπώνονται περί το αν είναι πιο επικίνδυνη λόγω μεταδοτικότητας. Δυο μήνες μετά, και ενώ ξεκινούσε ο …καλπασμός της, μπλοκάροντας τον δρόμο μας προς την Ελευθερία, μετονομάσθηκε σε Μετάλλαξη Δέλτα *. Ίσως και για να παρουσιαστεί σαν φρέσκια μετάλλαξη [στον κόσμο μας δυο μηνών νέα είναι …παλιά νέα]. Ίσως γιατί η νέα ονομασία είναι πιο υποβλητική. Ποιος ξέρει.
Ίσως, τέλος, σκοπός των παραπάνω να είναι το φιλί της ζωής στην υπόθεση “εμβόλια” η οποία
διεθνώς πάει απ΄το κακό στο χειρότερο.
Στη χώρα μας η παράμετρος “deadline παρτίδων” κρατιέται εκτός δημοσίου διαλόγου – θαμμένη κάτω από κραυγές περί
4ου κύματος, και περί νέων που …χτυπάει ο φονικός ιός, μεταδιδόμενος “σαν πυρκαγιά σε πευκοδάσος”.

* Υποτίθεται ότι αυτό έγινε μετά από συζητήσεις μηνών από τον ΠΟΥ, για να τερματιστεί η ενεργοποιούσα …ρατσιστικούς συνειρμούς ταύτιση των παραλλαγών με τους τόπους προέλευσης. Για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή, ακόμα και για την ενεργοποίηση της αντιρατσιστικής ευαισθησίας του κυρίου Ghebreyesus.


5
(Visited 119 times, 1 visits today)

Leave a Reply