ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Έχουμε τους δικούς μας Black Lives Matter, συμπεριλαμβανομένης της παραμέτρου …social distancing : έναν ποικίλης προελεύσεως όχλο, που εννοεί να υποκαταστήσει τη δικαιοσύνη, υπαγορεύοντας την δικαστική απόφαση για τη Χ.Α.. Με επικεφαλής δημοκράτες – δημοκράτισσες τύπου Λιάνας Κανέλλη.

Η υπόθεση “δίκη Χρυσής Αυγής” περιέχει μια εγγενή διαστροφή : η “ελληνική δικαιοσύνη” καλείται να αποφασίσει, με …αυστηρώς δικανικά κριτήρια, για τη διαγραφή από το πολιτικό σκηνικό ενός “μορφώματος” που, με βάση τις ιδέες του θα έπρεπε να είναι αποκλεισμένο από αυτό, a priori. Το ότι η Χ.Α. αφέθηκε να “λειτουργήσει” στο πλαίσιο μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας στην οποία [σαφώς δηλώνει ότι] δεν πιστεύει ήταν το πρωταρχικό, θεμελιώδες λάθος. Βαρύνει εξ ίσου τη νωθρότητα του ελληνικού πολιτικού & δικαστικού συστήματος, και την αμφιλογία με την οποία η ίδια ΧΑ πολιτεύτηκε.
Αυτό που ακολούθησε έκτοτε ήταν μια ατέλειωτη σειρά σπασμωδικών, γκεμπελικού τύπου ενεργειών εκ μέρους του “δημοκρατικού τόξου” [Γκέμπελς εναντίον Γκέμπελς] για τη διόρθωση του λάθους: κάποιοι θα θυμούνται το κλίμα που επικρατούσε στη Βουλή των Ελλήνων, παρούσης της Χ.Α., όπου …κάθε λέξη προερχόμενη από στόμα “βουλευτή” του “μορφώματος” αποτελούσε …ανεπανάληπτη πρόκληση για τη δημοκρατία μας.

Βεβαίως καλό είναι κάποιος να θυμάται ότι, “στον καιρό της”, η Χρυσή Αυγή, έχοντας καταλάβει το κενό που άφησε η εξάτμιση του “Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού”, υπήρξε μια στοιχειωδώς λογική φωνή ως προς το μεταναστευτικό, εκφράζοντας απόψεις που αποτελούν, σήμερα, κοινό τόπο για την πλειονότητα του κόσμου.
Εκτός αυτού, “τοποθετήσεις” όπως εκείνες που ακούγονται από επιφανείς δημοσιολόγους, σύμφωνα με τις οποίες η Χ.Α είναι μια εγκληματική οργάνωση τύπου …17Ν, υπερβαίνουν τα όρια μιας [θεμιτής] δυσφημιστικής προπαγάνδας. Το γελοίον της υποθέσεως προκύπτει αυτόματα, αν σκεφτεί κανείς τα μέλη της 17Ν να συγκροτούν πολιτικό κόμμα και να κατεβαίνουν στις εκλογές… διεκδικώντας τη λαϊκή ψήφο.
Τέλος, θα ήταν ενδιαφέρον, το έχω γράψει ξανά, να διαβάσει κανείς το καταστατικό του τιμημένου ΚΚΕ [έκδοση 2013]. Βλ. post ΚΚΕ: ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ
https://oannes.gr/%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%b8%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%83%cf%83%ce%b5%ce%b9/
Για να διαπιστώσει ότι η ΧΑ δεν είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που εννο
εί να μπαίνει στο κοινοβούλιο, όπως ο λύκος στο μαντρί με τα πρόβατα.

2
(Visited 121 times, 1 visits today)

4 Comments

    1. Oannes October 8, 2020 at 11:21 am

      Σωστός. Ελπίζω μόνο ο άνθρωπος, που δίκαια αναρωτιέται “γιατί μέτρα σε σχολεία και εκκλησίες, ενώ χιλιάδες ανεξέλεγκτοι στην δίκη της ΧΑ”, να αντιλαμβάνεται ότι από …τεχνικής απόψεως, το ζήτημα αφορά στα δυο μέτρα και σταθμά και μόνο. Γιατί, γενικότερα, το social distancing και οι μάσκες στο καπάκι, οπουδήποτε, πόσο μάλλον σε ανοιχτούς χώρους, αποτελεί απλώς πρόβα τζενεράλε οργουελικής κοινωνίας, αν όχι και επίσημη πρεμιέρα της.
      Μόλις επέστρεψα απ’ τη βόλτα με το σκύλο. Εννέα στα δέκα πρόβατα στους δρόμους με μάσκες. Συμπεριλαμβανομένων διαφόρων οδηγών ΙΧ …χωρίς συνεπιβάτη.

      Reply
      1. Ε October 8, 2020 at 3:15 pm

        Εγω απ τον τονο του τον κοβω τον ανθρωπο μαλλον γενικοτερα αμφισβητια. Eν τω μεταξυ , κατα διαβολικη συμπτωση, την ιδια μερα που εμεις ασχολουμαστε με την επικοινωνιακη υπερπαραγωγη ”Δικη της Χρ,Αυγης” οι Τουρκοι σε νεα χοντροειδη προκληση ανοιξανε την Αμμοχωστο.. Οπως ειπε και καποιος ”Η “δημοκρατια¨ νικησε , ο ελληνισμος χανει κατα κρατος !” Η’ αλλου λαλουν οι πετεινοι κι αλλουν γεννουν οι κοτες ..

        Reply
        1. Oannes October 8, 2020 at 5:48 pm

          Κάπως έτσι ή μάλλον έτσι και χειρότερα, όταν μιλάμε για τη δημοκρατία του “δημοκρατικού τόξου”.

          Reply

Leave a Reply