ΠΕΡΙ ΖΕΛΕΝΣΚΥ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

[Από το site της ΕΡΤ :]
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ουκρανία, η δήλωση που έκανε ο Στιαν Τζένσεν, επιτελάρχης του Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε ανοιχτή συζήτηση με την οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει η Ουκρανία στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, εάν συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία. Η ουκρανική πλευρά εκτιμά πως δεν ήταν προσωπική του άποψη και προηγουμένως είχε συνεννοηθεί με την ηγεσία του ΝΑΤΟ, καθώς δεν υπήρξε και κάποια επίσημη διάψευση. Σε σχετική δήλωσή της η αντιπρόεδρος της ουκρανικής Κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ επισήμανε πως «ο πόλεμος θα είναι μακρύς και δύσκολος και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε». Άτομα προσκείμενα στην ουκρανική κυβέρνηση ανέφεραν στον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο, που μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ πως επεξεργάζονται τη δήλωση και προσπαθούν να την αποκωδικοποιήσουν γιατί ήταν γι΄ αυτούς κεραυνός εν αιθρία ενώ εκτιμούν πως έγινε για να βολιδοσκοπήσουν αντιδράσεις εκ μέρους της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς η δήλωση είναι μια δοκιμή της αντίδρασης της πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας και σε πολύ μεγάλο βαθμό της κοινής γνώμης στη χώρα.
Διότι ακόμη και εάν η ηγεσία δεχθεί να μπει σε κάποιου είδους διαπραγματεύσεις δεν είναι σίγουρο ότι η κοινή γνώμη θα το υποστηρίξει. Επιπλέον άτομα προσκείμενα στην ουκρανική κυβέρνηση αναφέρουν πως η δήλωση του αξιωματούχου δείχνει αφ΄ ενός ότι υπάρχει αυτή η συζήτηση μέσα στο ΝΑΤΟ και αφετέρου ότι «εμείς οι Ουκρανοί δεν έχουμε καταφέρει να περάσουμε σωστά την άποψή μας στο ΝΑΤΟ και πρέπει να κάνουμε τη συζήτηση από την αρχή και να εξηγήσουμε τις θέσεις μας, οι οποίες μετά τη δήλωση του αξιωματούχου φαίνεται πως χάνουν έδαφος»


[Από Καθημερινή :]
Γελοία» και «ήττα της δημοκρατίας» χαρακτήρισε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, τη δήλωση αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, για το ενδεχόμενο παραχώρησης εδαφών από την Ουκρανία, ώστε να ενταχθεί στη Συμμαχία.
«Ανταλλαγή εδαφών για την ένταξη στην ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει ότι σκοπίμως επιλέγουμε την ήττα της δημοκρατίας, ενθαρρύνουμε ένα παγκόσμιο εγκληματία, διατηρούμε το ρωσικό καθεστώς, καταστρέφουμε το διεθνές δίκαιο και μεταβιβάζουμε τον πόλεμο σε άλλες γενιές… Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, αν δεν αλλάξει το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία και αν οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ‘θα ανοίξει’ η όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα. Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας ‘κακής ειρήνης’ μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνευση αλλά ατίμωση και πόλεμο. Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας «διαίρεσης της Ευρώπης»: ακόμα και υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της ταχείας προμήθειας όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με επιείκεια», δήλωσε ο Ποντόλιακ στην πλατφόρμα X.

Μάλιστα.
Ας κάνουμε μια απόπειρα μετάφρασης των παραπάνω, ξεκινώντας από κάποια δεδομένα:
Στόχος του ΝΑΤΟ
ήταν και είναι η αποδυνάμωση της Ρωσίας.
Η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αν δεν τελειώσει ο πόλεμος [ο ίδιος ο “πρόεδρος Μπάιντεν” το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία].
Ο πόλεμος δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς
υποχώρηση της Ουκρανίας : ο στρατός της έχει υποστεί ολική καταστροφή, κατά ομολογία των ίδιων των “συμμάχων” [το ακούς ακόμα και από αναλυτές – war mongers όπως οι του CNN και του MSNBC]. Η Δύση επί της ουσίας μετατρέπει την Ουκρανία σε έρημη χώρα, επί σκοπώ ανοικοδόμησής της ως ψηφιακού κράτους – πρότυπου του Great Reset. Τα δισεκατομμύρια που εξακολουθεί να στέλνει η αμερικανική κυβέρνηση, καθιστούν όλο και πιο δεινή τη θέση των Δημοκρατικών στις επερχόμενες εκλογές – εκ των πραγμάτων η άσκοπη ροή πρέπει να σταματήσει.
Τα περί “κοινής γνώμης” της Ουκρανίας που δεν θα υποστήριζε διαπραγματεύσεις, αποτελούν φαιδρότητες : το τελευταίο που ενδιαφέρει τον Ζ και τους “συμμάχους” είναι η κοινή γνώμη [στην Ουκρανία η αντιπολίτευση είναι απλώς ανύπαρκτη και οι εκλογές έχουν αναβληθεί επ’ αόριστο]. Αλλά και σε περίπτωση που κάποιος θα την αφουγκραζόταν, η συγκατάνευση της κοινής γνώμης για τη λήξη ενός πολέμου που σβήνει τη χώρα από το χάρτη, πρέπει να θεωρείται
δεδομένη.
Το [στοχευόμενο;] σενάριο – συνέπεια της συγκεκριμένης “πλάγιας” εισήγησης του κυρίου Στόλτενμπεργκ θα μπορούσε να είναι το ακόλουθο : μετά από διαπραγματεύσεις αφορώσες σε παραχώρηση εδαφών …ήδη ανηκόντων στους Ρώσους, ο πόλεμος τερματίζεται. Η Ουκρανία εισέρχεται μετά βαΐων και κλάδων στη Ατλαντική Συμμαχία. Απ’ την επόμενη κιόλας μέρα, ξεκινούν
…νέες προκλήσεις, οι οποίες νομοτελειακά οδηγούν σε καινούργια σύρραξη, μόνο που αυτή τη φορά πρόκειται για a priori σύρραξη Ρωσίας – ΝΑΤΟ.
Περίπτωση κάτι τέτοιο να διαφεύγει της αντιλήψεως του Ρώσου προέδρου, βεβαίως δεν υπάρχει. Όπως και δεν υπάρχει πιθανότητα να εμπιστευτεί την
ειλικρίνεια των αντιπάλων του, στο όποιο τραπέζι διαπραγματεύσεων – ακόμα και αν αυτή αφορούσε υπόσχεση μη εισδοχής της χώρας στη Συμμαχία.
Η μόνη επιλογή που έχει είναι η συνέχιση του πολέμου μέχρι του σημείου όπου η Ουκρανία αποδέχεται τετελεσμένα. Με άλλα λόγια, μέχρι ανατροπής της μαριονέτας των Δυτικών Ζελένσκι και εγκατάστασης στη θέση του μιας
δικής του μαριονέτας.
Πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κίνηση – μπλόφα των Νατοϊκών αποσκοπεί απλώς σε περαιτέρω αμαύρωση του
ίματζ του ΒΠ, με την παρουσίασή του ως αδίστακτου πολεμοχαρούς ηγέτη, αρνούμενου τις διαπραγματεύσεις. Πράγμα που, ούτως ή άλλως, είναι επόμενο να κάνει, σε μια στιγμή που νικά κατά κράτος.
Υπάρχει πάντα και το λογικό σενάριο : απόφαση των “συμμάχων” να
ξεφορτωθούν τον κύριο Ζελένσκι, αφήνοντας την πολύπαθη χώρα υπό ρωσικό έλεγχο. Αυτό γατί διαφορετικά οι συνέπειες για τη Δύση προδιαγράφονται μη αντιμετωπίσιμες. Η εκδοχή ενισχύεται απ’ τη συντριβή της πολυδιαφημισμένης ουκρανικής “αντεπίθεσης”, και το διογκούμενο κύμα ηττοπάθειας των δυτικών ΜΜΕ, στα οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως. Και …περιπλέκεται ελαφρώς από την πρόσφατη σχετικά εξέλιξη, βλ. screen shot, πάνω : Η συνάντηση του “Προέδρου Ζελένσκυ” με απεσταλμένους της Blackrock και της JP Morgan έγινε επί ουκρανικού εδάφους, τον Μάιο. Η φωτογραφία, κάτω, είναι απ’ τη συνάντηση, με τη συμμετοχή μέσω Skype του Larry Fink, CEO της Blackrock.
Στην εποχή άλλωστε του world upside down όπου ζούμε, τα λογικότερα σενάρια φαντάζουν σαν τα πιο
παράλογα.

6
(Visited 68 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar August 17, 2023 at 4:15 pm

    Τα ίδια με τον κορωνοϊό. Κατάλαβαν ότι δεν τραβάει το πράγμα και ψάχνουν τρόπους να το λήξουν. Αλλά τώρα δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς.

    Reply
    1. Oannes August 17, 2023 at 6:27 pm

      Για την ακρίβεια μόνο από αυτούς δεν εξαρτάται. Ο άλλος “γ@αμεί και δέρνει” τη στιγμή που μιλάμε. Θα τους πάρει το σκαλπ.

      Reply

Leave a Reply