ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

Η χτεσινή ημέρα ήταν το Πάσχα Καθολικών και Διαμαρτυρομένων, αποτελούντων εν συνόλω το 65% του πληθυσμού των ΗΠΑ.
Ο Joe Biden, Καθολικός ο ίδιος, επέλεξε να συνδυάσει στο “προεδρικό μήνυμα” την αναφορά στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης με εκείνην στον εορτασμό της Ημέρας
Ορατότητας των Transgenders (Transgender Visibility Day) που συνέπεσε την ίδια ημερομηνία.
Η κυβερνήτρια της πολιτείας της Νέας Υόρκης Kathy Hochul (D) διέταξε εμβληματικά κτίρια και τοποθεσίες, το One World Trade Center, το Empire State Building, οι …Καταρράκτες του Νιαγάρα, να φωταγωγηθούν στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams (D) σημείωσε : «θέλω η transgender και non binary κοινότητα να ξέρει ότι η πόλη σας
σας βλέπει, στέκεται μαζί σας και θα σας προστατεύει. Πάντα. Η Νέα Υόρκη είναι η γενέτειρα του σύγχρονου κινήματος των LGBTQ+ Πολιτικών Δικαιωμάτων και θα βαδίζουμε πάντα μαζί σας προς τη δικαιοσύνη».
Κάτω, το tweet της (“πρώτης Afro-American, LGBTQ”) εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre, της δυσκολότερα πιστευτής από τις παρουσίες που έχω δει σ’ αυτό το ρόλο. “Ιστορική προσωπικότητα, η οποία γράφει καθημερινά ιστορία” σύμφωνα με την
ίδια.


Επιφανείς Republicans με επικεφαλής τον Trump, κατηγορούν την κίνηση ως ακραία
προσβλητική. «Καλούμε την αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία του Joe Biden και τον Λευκό Οίκο να ζητήσει συγγνώμη από τα εκατομμύρια των καθολικών και χριστιανών σε όλη την Αμερική που πιστεύουν ότι η μέρα αφορά ένα και μόνο εορτασμό – την ανάσταση του Ιησού Χριστού» δήλωσε η γραμματέας Τύπου του DT Karoline Leavitt.

Για μια “εποπτική” εικόνα του τι εκτυλίσσεται στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ : το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του πρώην προέδρου / υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για τις εκογές του 2024, αφορά στην πώληση της δικής του “God Bless America” Βίβλου προς 59.9$. Αυτό, στο πλαίσιο προσπάθειας για την κάλυψη των τεράστιων εξόδων του (πρόστιμα, προεκλογική καμπάνια).
Για το βαθμό στον οποίο η προπαγάνδα της LGBTQ “κοινότητας” διαποτίζει την αμερικανική κουλτούρα, μια ματιά στις περιπτώσεις παρείσφρησης
εορτών σχετικών με αυτήν στη διάρκεια του έτους. Έλεγα στην αρχή να αναφερθώ απλώς σε κάποια παραδείγματα, αλλά προτιμώ τελικά την συνολική παράθεση (βλ. κάτω) :

ΥΓ. Για το ότι η παραπάνω είδηση έρχεται από το δικό μας μέλλον, δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία. Όχι με μια κυβέρνηση όπως αυτή ή, ιδίως, η μέλλουσα, ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ. Και με “δήμαρχο Αθήνας” τον Χάρη Δούκα, μη έχοντα δώσει παρά ένα ελάχιστο δείγμα των προθέσεών του.


5
(Visited 53 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. dnk April 1, 2024 at 5:29 pm

    Ίσως το rainbow αυγουλάκι να είναι μια “νιανιά” εκδοχή του “ακτίστου φωτός” για “πολίτες νήπια”🐵…

    Reply
    1. Oannes April 1, 2024 at 6:36 pm

      Το σίγουρο είναι ότι το αδελφάτο στηρίζει σύσσωμο τη θρησκεία της Νέας Εποχής : Χάρη στην Εμπιστήμη, όχι μόνο βγήκε απ’ την ντουλάπα, αλλά ετοιμάζεται να κλείσει εμάς σ’ αυτήν. 72 φύλα (fact!), Covid, Κλιματική Αλλαγή, you name it, ο denominator είναι ο ίδιος.

      Reply
  2. dnk April 1, 2024 at 7:24 pm

    Ίσως για τη Νέα Εποχή η κοινή λογική να αποτελεί ένα “φύλλο συκής”,οπότε…

    Reply

Leave a Reply