“ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA

Με αυτή την ανάρτηση του στο FB o οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης [εξάδελφος του Απόστολου με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα] πραγματοποιεί “παρέμβαση” στο θέμα του εμβολίου της AstraZeneca. Δεν είχε υποπέσει φυσικά στην αντίληψή μου, μέχρι να διαβάσω [χτες] το κείμενο του in.gr όπου γίνεται αναφορά σ’ αυτήν [βλ. post COVID 19 Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ 11].
Έψαξα και τη βρήκα από περιέργεια – στο κάτω κάτω για …παρέμβαση πρόκειται.
Για να διαπιστώσω ότι ο κειμενογράφος είναι απλώς,
εκτός θέματος. Η εσφαλμένη παραδοχή στην οποία
βασίζεται το σκεπτικό του, είναι ότι κάποιοι “πρέπει” ντε και καλά να κάνουν ένα εμβόλιο πιθανά επικίνδυνο.
Πέραν τούτου, η διαδικασία επιλογής ισχύει παντού και για τα πάντα. Κριτήριο είναι ακριβώς, αυτό που ο ίδιος θεωρείς, ή αντικειμενικά θεωρείται,
καλύτερο, τα περί Μουτζούρη είναι επιεικώς γελοιότητες. Το γιατί κάποιοι κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca είναι δικό τους θέμα – άλλοι από άγνοια, άλλοι από μοιρολατρία, άλλοι εμπιστευόμενοι τον εαυτό τους στα χέρια των [“πολύ”] ειδικών. Δεν τους έβαλες εσύ να το κάνουν, ούτε είναι κατανοητή η τάχα αλληλεγγύη με ανθρώπους που λειτουργούν εν υπνώσει. Αν είσαι σ’ ένα πλοίο που βυθίζεται, πηδάς στη θάλασσα σώζοντας όσους μπορείς. Δεν μένεις να πνιγείς με τους υπόλοιπους.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για κείμενο απ’ την αρχή ως το τέλος
διδακτικό / προτρεπτικό, …διαφημιστικό ας το πούμε έτσι, του εμβολίου της AstraZeneca. Σ’ αυτό κόνσεπτ, οι “ηθικολογίες” της αρχής πάνε πακέτο με τα “πραγματολογικά στοιχεία” της συνέχειας.


2
(Visited 185 times, 1 visits today)

Leave a Reply