ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ, ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ

Περισσότερο για το γέλιο της υποθέσεως. Από το σύνηθες καραγκιοζο-site [in.gr].

Μια νέα πιθανή «καθολική» θεραπευτική προσέγγιση για την COVID-19 ανέπτυξαν ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ορεγκον (OSU), όπως ανέφεραν στην επιθεώρηση Advanced Science.
Ο Γκαουράβ Σαχέι, αναπληρωτής καθηγητής στο Κολέγιο Φαρμακευτικής του OSU και οι συνεργάτες του από το OSU και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Βιοϊατρικής του Τέξας έδειξαν σε μοντέλο ποντικού ότι είναι δυνατόν να προκληθεί η παραγωγή μιας πρωτεΐνης η οποία μπλοκάρει πολλές παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2 από το να εισέλθουν στα κύτταρα των πνευμόνων και να οδηγήσουν σε αναπνευστική νόσο.
«Η νέα μελέτη μας δείχνει ότι αντί να χρησιμοποιηθεί το αγγελιαφόρο RNA – mRNA – ως εμβόλιο, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ως μια καθολική θεραπεία ενάντια σε διαφορετικούς κορωνοϊούς» σημείωσε ο δρ Σαχέι και προσέθεσε ότι «παρά τους μαζικούς εμβολιασμούς υπάρχει άμεση ανάγκη για αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές προκειμένου να βάλουμε τέλος σε αυτή την πανδημία. Ορισμένες θεραπείες έχουν δείξει κάποια αποτελεσματικότητα, ωστόσο ο υψηλός ρυθμός μεταλλάξεων του ιού περιπλέκει τη διαδικασία ανάπτυξης φαρμάκων που θα θεραπεύουν όλες τις παραλλαγές οι οποίες προκαλούν ανησυχία».
Το επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα αφορά το να αποδείξει ότι η πρωτεΐνη που παρήχθη μπορεί να αποτρέψει τη λοίμωξη στα ποντίκια, σημείωσε ο δρ Σαχέι ο οποίος προσέθεσε ότι η θεραπεία mRNA βρίσκεται «ένα με δύο χρόνια μακριά από το να καταστεί διαθέσιμη στον άνθρωπο».
O SARS-CoV-2 εισβάλλει στα ανθρώπινα κύτταρα των πνευμόνων μέσω πρωτεϊνών-ακίδων που φέρει στην επιφάνειά του οι οποίες προσδένονται σε ένα ένζυμο που παράγεται από τα κύτταρα.
Χρησιμοποιώντας mRNA «πακεταρισμένο» μέσα σε λιπιδικά νανοσωματίδια οι ερευνητές έδειξαν στο μοντέλο ποντικού ότι τα κύτταρα του ξενιστή μπορούν να παραγάγουν ένα ένζυμο-«δόλωμα» το οποίο προσδένεται στις πρωτεΐνες-ακίδες του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο ιός να μην προσδένεται στα κύτταρα του αναπνευστικού συστήματος του ξενιστή προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της λοίμωξης. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της μελέτης το mRNA χορηγήθηκε στα ζώα τόσο ενδοφλεβίως όσο και σε εισπνεόμενη μορφή – αυτή η δεύτερη είναι και η προτιμότερη για χορήγηση στον άνθρωπο.
«Οι πρωτεΐνες είναι μεγάλα πολύπλοκα μόρια τα οποία επιτρέπουν όλες τις βιολογικές λειτουργίες μέσα στα κύτταρα» εξήγησε ο δρ Σαχέι και προσέθεσε ότι «το DNA έχει όλες τις οδηγίες για τη σύνθεση των πρωτεϊνών αφού προηγουμένως ο κώδικας έχει μεταγραφεί στο mRNA».
Τα ένζυμα είναι πρωτεΐνες οι οποίες δρουν ως καταλύτες στις βιοχημικές αντιδράσεις. Το hACE2 – ανθρώπινο μετατρεπτικό ένζυμο 2 της αγγειοτενσίνης – είναι ένα ένζυμο των κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος το οποίο επίσης εκφράζεται στην καρδιά, στους νεφρούς και στο έντερο και παίζει σημαντικό ρόλο σε πλήθος λειτουργιών του οργανισμού.
Η απλή χορήγηση του hACE2 στους ασθενείς με COVID-19 θα είχε περιορισμένη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της λοίμωξης, σημείωσε ο καθηγητής Σαχέι. Και αυτό επειδή η διαλυτή μορφή του ενζύμου έχει μικρή ημίσεια ζωή (ημίσεια ζωή ή ημιζωή είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε το 50% της όποιας ουσίας να συνεχίζει να είναι παρόν στον οργανισμό προτού αποδομηθεί και εξαφανισθεί διά της φυσικής οδού) – μικρότερη από δύο ώρες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει στον οργανισμό για μεγάλο διάστημα. Ωστόσο τα λιπιδικά νανοσωματίδια (LNP) τα οποία περιέχουν mRNA που δίνει εντολή για παραγωγή του ενζύμου μπορούν να ξεπεράσουν αυτόν τον σκόπελο.
Στο πλαίσιο της νέας μελέτης οι ερευνητές δημιούργησαν συνθετικό
mRNA το οποίο κωδικοποιούσε μια διαλυτή μορφή του ενζύμου, «πακετάρισαν» το mRNA σε λιπιδικά νανοσωματίδια και το ενέχυσαν στα ηπατικά κύτταρα των ποντικών. Μέσα σε δύο ώρες το ένζυμο βρισκόταν στην κυκλοφορία του αίματος των ζώων όπου και παρέμεινε επί ημέρες.
Επιτυχημένη και η εισπνεόμενη μέθοδος
Οι επιστήμονες δοκίμασαν και την εισπνεόμενη μέθοδο – μεταφορά των LNP μέσω της μύτης – οδηγώντας τα επιθηλιακά κύτταρα των πνευμόνων να εκκρίνουν διαλυτή μορφή του hACE2.


Παρακάμπτοντας “τεχνικές λεπτομέρειες” και “εξηγήσεις” ως “δημοσιογραφικό” hocus pocus, το μόνο σχόλιο αφορά σε μια πρόταση για την ονομασία της “καθολικής θεραπευτικής προσέγγισης” :
PTA [Prophetic Therapeutic Approach]
Παρεμπιπτόντως, δυο απορίες για τη νέα παραλλαγή, σε απόσταση ασφαλείας απ’ το πολιτισμικό σοκ που μου είχε προκαλέσει η “είδηση”:
1.
Πώς ακριβώς έγινε αντιληπτό ότι το νέο εμβόλιο, για την αποτελεσματικότητα του οποίου διατυπώνονται αμφιβολίες από τον FDA, και για το οποίο οι κλινικές δοκιμές αφορούν μέχρι στιγμής στα γνωστά …οκτώ ποντίκια, είναι αποτελεσματικό στη νέα, διαφεύγουσα της δράσης των προηγούμενων “υποπαραλλαγή”; Σε πόσα ποντίκια έχει εξακριβωθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;
2. Το ότι η “υποπαραλλαγή” ξεφεύγει του βεληνεκούς των προηγουμένων δόσεων, τι μας πιστοποιεί ως προς την επιθετικότητά της; γιατί το ότι ένα εμβόλιο δεν την πιάνει,
δεν συνεπάγεται και ότι είναι επικίνδυνη. Και, όπως είχε συμβεί και με την Δέλτα και την Όμικρον, η επιθετικότητα της XBB παραμένει “άγνωστη”.
Και προφανώς θα παραμείνει, για όσο χρειαστεί.

Εν τέλει, με καθαρό όσο γίνεται μυαλό και ακομπλεξάριστα συνωμοσιολογική διάθεση, σκέφτεσαι το εξής :
Μήπως όλη αυτή η περίοδος της fake πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της θεαματικής απομυθοποίησης της “Ε”πιστήμης, αποτελεί το
πρώτο μέρος ενός σχεδίου; το οποίο θα ολοκληρωθεί με τη διοχέτευση ενός αληθινά επικίνδυνου ιού, τον οποίο ουδείς θα πάρει σοβαρά; Νομίζω ότι ο stcigar το έχει υπαινιχθεί, εμμέσως πλην σαφώς.


3
(Visited 104 times, 1 visits today)

10 Comments

  1. stcigar October 20, 2022 at 1:59 pm

    Να θυμίσω εδώ – γιατί έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το πρωτοείπα – ότι δεν υπάρχουν, δεν θα υπάρξουν και δεν πρέπει να υπάρξουν αποτελεσματικά εμβόλια και θεραπείες για το κρυολόγημα και τη γρίπη. Το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής οι παρανοϊκές απόπειρες καταπολέμησης μιας ηπιότατης αρχικά “πανδημίας” είναι να μας κάνουν υπερευαίσθητους – και ιδιαίτερα τα παιδιά – σε κάθε είδους εποχιακές και μη λοιμώξεις. Εποχιακές που λέει ο λόγος δηλαδή, αφού το κρυολόγημα και η γρίπη έγιναν πλέον χάρη στο μαζικό εμβολιασμό ενδημικά δώδεκα μήνες το χρόνο.

    Reply
  2. stcigar October 20, 2022 at 2:12 pm

    Τα δύο τελευταία χρόνια εντωμεταξύ τα περισσότερα παιδιά είναι άρρωστα ΣΥΝΕΧΩΣ και δεν φαίνεται να το έχει προσέξει ΚΑΝΕΝΑΣ!

    Reply
  3. stcigar October 21, 2022 at 1:12 am

    Όσον αφορά πάντως την πιθανότητα να εξαπολύσουν σε δεύτερη φάση κάποιον πραγματικά επικίνδυνο ιό, προσωπικά θα το θεωρούσα βεβαιότητα σε περίπτωση που υπήρχε αποδεδειγμένη ανοσία ή θεραπεία για τους ίδιους. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι αποκλείεται να συμβεί ούτως ή άλλως, όπως επίσης και μια πυρηνική παράκρουση, πόσο μάλλον που συντρέχει και η σχετική τεχνική δυνατότητα, όπως έχεις εξάλλου επισημάνει αναλόγως για τις “ηλεκτρονικές” προϋποθέσεις των “μέτρων κατά του κορωνοϊού”. Ή όπως θα το έθετε αντίστροφα ο Χέγκελ “η ανθρωπότητα χρειαζόταν την πυρίτιδα.. και αυτή εμφανίστηκε!”

    Reply
    1. Oannes October 21, 2022 at 7:52 am

      Μιλάμε ότι καθόμασταν και βλέπαμε χτες ένα βίντεο με ρήσεις του Elon Musk περί A.I. [τα γνωστά λίγο πολύ που έχει πει κατά καιρούς, σε μια ευσύνοπτη και περιεκτική παράθεση – θα το ανεβάσω με σχόλια το Σ-Κ, ελπίζω να μη με προλάβει η επικαιρότητα ή …η πλήξη] και όπου η κεντρική ιδέα ήταν : ο κίνδυνος που διατρέχουμε από την A.I. είναι τεράστιος, as in η επιβίωση του ανθρωπίνου είδους. Εν τούτοις, τα κέρδη που μπορεί να προκύψουν είναι τόσο μεγάλα που …αξίζει το ρίσκο!

      Reply
      1. stcigar October 21, 2022 at 11:07 am

        Ότι θα είναι μεγάλα τα κέρδη, θα είναι.. γιαυτόν και τους ομοίους του!🤑

        Reply
        1. Oannes October 21, 2022 at 11:33 am

          Εννοείται. Όμως το “ρίσκο” δεν είμαστε μόνο εμείς αλλά και οι ίδιοι – σύμφωνα με το δικό τους αφήγημα. Αυτό που προκύπτει επομένως με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια από πριν [τουλάχιστον για μένα], είναι :
          Ή τα περί singularity, merging ανθρώπου – μηχανής κλπ. είναι του ίδιου τύπου παπαριές με τα περί κλιματικής καταστροφής σε δέκα χρόνια…
          …ή οι τύποι πρέπει να διακομισθούν ταχύτατα στο πλησιέστερο τρελάδικο.

          Reply
          1. stcigar October 21, 2022 at 12:10 pm

            Με τη γραφική SF έννοια του Kurzweil και ακόμα περισσότερο του Harari το singularity και το merging είναι κατά τη γνώμη μου παπαριές hands down. Σε μεγάλο βαθμό μάλιστα τέτοιες ιδέες αποτελούν distraction από το γεγονός ότι AI με την έννοια που όλοι γνωρίζουμε υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό μαζί με το αντίστοιχο merging ανθρώπου-μηχανής. Με άλλα λόγια, όσο εμείς περιμένουμε το singularity να εμφανιστεί στην κύρια είσοδο μετά βαΐων και κλάδων, τα “πεζά” υποκατάστατά του έχουν ήδη καταλάβει το σπίτι από την πίσω πόρτα και παίρνουν φόρα για να μας πετάξουν στο δρόμο με μια ωραία κλωτσιά.

            Reply
            1. Oannes October 21, 2022 at 12:29 pm

              Εννοείται. Ένα από τα βασικά που μπορεί να συνειδητοποιήσει ένας σκεπτόμενος άνθρωπος είναι αυτό που λέει και ο Elon Musk στο βίντεο που θα ανεβάσω : είμαστε ήδη cyborgs [ο αλήτης “έκλεψε” τη διατύπωση από άρθρο μου!😄] με όλα αυτά τα γελοία μαραφέτια που χωρίς αυτά υποτίθεται δεν κάνουμε, λες και οι προηγούμενες γενιές επιβίωναν δίχως αυτά εκ θαύματος.

              Reply
  4. stcigar October 21, 2022 at 12:32 pm

    Το ίδιο distraction εξυπηρετεί εξάλλου και η “κλιματική αλλαγή” που έχει καταδικάσει στην αφάνεια πραγματικά περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως το γεγονός ότι κινούμαστε σε ραδιενεργή περιοχή και τρώμε σκατά, ή αντιστοίχως η “πανδημία” που έβαλε στην άκρη καρκίνους και καρδιαγγειακά που προκύπτουν από τα προαναφερθέντα περιβαλλοντικά. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το ρόλο της Πισπιρίγκου και των παιδοβιαστών στη συγκάλυψη του γκρεμού όπου ετοιμαζόμαστε να πηδήξουμε ακολουθώντας τις οδηγίες του κινητού.

    Reply

Leave a Reply