Ο HENRY KISSINGER ΣΤΟ WEF

Μια από τις αναπάντεχες εμφανίσεις στο φετινό WEF ήταν η χθεσινή του Henry Kissinger. Προσωπικά δεν εντυπωσιάσθηκα ιδιαίτερα, με την εξαίρεση της ηλικίας του: 100 and counting. Αλλά και ως προς αυτήν ακόμα, όχι τόσο, έχοντας μια εικόνα των εργασιακών ηθών της νεανικής του ηλικίας : απίστευτες ώρες δουλειάς και absolutely minimum ώρες ύπνου. Πρόκειται κυριολεκτικά για τέρας [ενεργητικότητας].
Στο πιο πρόσφατο βιβλίο του που είχα διαβάσει [‘Παγκόσμια Τάξη’, 2014 – έχω εντοπίσει άλλο ένα μεταγενέστερο τουλάχιστον] δεν είχα διακρίνει ίχνη διανοητικής κοπώσεως. Τότε βέβαια ήταν μόλις …91.
Δεν ξέρω αν η εικόνα του ταλαιπωρημένου γεροντάκου στο παρακάτω βίντεο [ή του γραφικού παπούλη στη φωτό του ανοίγματος] είναι αντιπροσωπευτική του κινδύνου που εξακολουθεί να αποτελεί για τον κόσμο. Το σίγουρο είναι ότι ο
Klaus Schwab είναι ο νάμπερ ουάν …απόστολος – συνεχιστής του οράματός του. Στον ρόλο του τελευταίου ως φερέφωνου του Kissinger έχουμε αναφερθεί ακροθιγώς – σε επόμενο ποστ θα μπούμε σε γαργαλιστικές λεπτομέρειες.

Toν Μάιο του 2022 ο HK είχε διατυπώσει την άποψη ότι η Ουκρανία έπρεπε να κάνει παραχωρήσεις [εδαφών] στη Ρωσία, ώστε να τελειώσει ένας πόλεμος εναντίον του οποίου είναι η πλειονότητα των πολιτών της.
Τον
Ιούλιο είχε αναθεωρήσει, υποστηρίζοντας πλέον ότι η παραχώρηση ουκρανικού εδάφους δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της ατζέντας των όποιων διαπραγματεύσεων.
Σήμερα, σε μια ακόμα μεταστροφή, υποστηρίζει την εφιαλτική ιδέα της εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, μη παραλείποντας να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον ουκρανικό λαό και τον ηγέτη του, Ζελένσκι. Ταυτόχρονα προσθέτει ότι …θα πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στην Ρωσία για επανασύνδεση με το διεθνές σύστημα, εφιστώντας την προσοχή σε τυχόν προσπάθειες αποσταθεροποίησής της, και κάνοντας αναφορές στο τεράστιο πυρηνικό της οπλοστάσιο.
Όποιος βγάζει ένα συμπαγές νόημα απ’ όλα αυτά, ας μου το πει και μέναροτείνω την παρακολούθηση του βίντεο σε ταχύτητα 1.75 – το creature βρίσκεται σε mode εξοικονόμησης ενέργειας].

5
(Visited 103 times, 1 visits today)

10 Comments

  1. stcigar January 19, 2023 at 7:40 pm

    Δεν τους βλέπω και πολύ τσαμπουκάδες φέτος ούτε με την “πανδημία” ούτε με το ουκρανικό. Τα σκάτωσαν για τα καλά και το ξέρουν. Ό,τι μαλακία κι αν είχαν αρχικά στο μυαλό τους, το σίγουρο είναι ότι δεν τους βγήκε όπως περίμεναν.

    Reply
    1. Oannes January 19, 2023 at 8:00 pm

      Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν τώρα! Ότι τα όντα φαίνονται να είναι σε αναδίπλωση εφ’ όλης της ύλης. Διάφορες κωλοϋποχρεώσεις των ημερών με έχουν εμποδίσει να ασχοληθώ ιδιαίτερα [άσε που έχω αρχίσει να γίνομαι λίγο “περίεργος” με τις πολλές εξόδους], είναι δεδομένο πάντως ότι η φετεινή προσέλευση στο WEF είναι υποτονική : ο μόνος ηγέτης – ηγέτης από πλευράς G7 τουλάχιστον είναι ο ανεκδιήγητος Σολτς.

      Reply
        1. Oannes January 19, 2023 at 10:09 pm

          Thanks. Ως προς τη GT είχα δει το πρωί ένα ρεπορτάζ περί …fake σύλληψης αλλά μέσα στον κυκεώνα της ημέρας το ξέχασα. Τώρα το ξαναβρήκα

          [https://twitter.com/TVisCOOLUK/status/1615415275649699842?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1615415275649699842%7Ctwgr%5E57edbbad642c0e8fe88b8a43bcec5b7782c2632f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnationalpost.com%2Fnews%2Fwas-greta-thunberg-arrest-staged]

          και θα “επιληφθώ” – αύριο πλέον – καθότι υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες και καλά απόψεις.
          Παρεμπιπτόντως δεν έφτανε το χάλι που είχε το ον, έχει μοσχαροποιηθεί κιόλας.

          Reply
          1. stcigar January 19, 2023 at 10:45 pm

            Φαίνεται ότι το vegan στην περίπτωσή της δεν αποδίδει ταναμενόμενα🌵

            Reply
            1. Oannes January 20, 2023 at 11:04 am

              Ναι καλά, vegan, αυτή πρέπει να τα χλαπακιάζει πέντε-πέντε τα μπιφτέκια!

              Reply
                1. Oannes January 20, 2023 at 11:25 am

                  Δεν παχαίνουν λίγο ούτε αυτά, άσε που η πολυδιαφημισμένη σόγια είναι αμφισβητούμενη ως υγιεινή διατροφή – και δεν εννοώ μόνο την μεταλλαγμένη.
                  Την GT την κόβω πάντως να τσακίζει πίτσες και σουβλάκια σε ρυθμό πολυβόλου. Πάντα μου θύμιζε ένα αντιπαθητικό παλιό γνωστό μου, και από πλευράς χαρακτηριστικών και από πλευράς πονηρίας βλέμματος. Τώρα πλέον τον θυμίζει και από πλευράς λίπους. Το να τον βλέπεις να τρώει ήτανε mind-altering experience.

                  Reply
                  1. stcigar January 20, 2023 at 11:35 am

                    Κι εμένα κάποιον μου θυμίζει, αλλά δεν θυμάμαι ποιον ακριβώς. Έχω υπόψιν μου άτομα πάντως που όταν δούνε φαΐ γυαλίζει το μάτι τους. Κι όχι ότι τους λείπει. Στο βλέμμα τους διακρίνεις κάτι από σαρκοφάγο της ζούγκλας που ετοιμάζεται να κατασπαράξει το θύμα του και να εξοντώσει τους ανταγωνιστές του.

                    Reply
                    1. Oannes January 20, 2023 at 11:59 am

                      …Ιδίως το τελευταίο. Αυτό φαίνεται στον τρόπο που κάποιοι απ’ αυτούς κοιτούν ολόγυρα ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ακριβώς που δαγκώνουν το ψητό. Σε όλους μας μπορεί να συμβεί αυτό φυσικά, αλλά κάποιους τους χαρακτηρίζει.

Leave a Reply