Ο ELON MUSK ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 “A lot of people are going to be super unhappy with West Coast high tech as the de facto arbiter of free speech.” Αυτή ήταν η αντίδραση του Elon Musk στη συντονισμένη …απαλοιφή του Donald Trump από τα social media.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο Instagram, ο Donald Trump Jr. [όχι και η χειρότερη περίπτωση στο συρφετό των πρωταγωνιστών της αμερικάνικης σκηνής] ζητά από τον Musk να βάλει το χέρι του για τη σωτηρία της ελευθερίας του λόγου. «Αν ο Elon Musk μπορεί να στείλει ανθρώπους στο διάστημα, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να φτιάξει μια αντικειμενική διαδικτυακή πλατφόρμα. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος θα το υποστηρίξει μ’ όλη του την καρδιά».
Εμείς ευχαρίστως να το ελπίσουμε. Αλλά ο συλλογισμός του
DTJr είναι ελαφρώς …βεβιασμένος: τα δυο εγχειρήματα δεν έχουν καμιά ομοιότητα, κι αυτό για το οποίο πρέπει να αμφιβάλλει κανείς ως προς το δεύτερο δεν είναι η ικανότητα, αλλά η όρεξη: τα social media και γενικώς το διαδίκτυο είναι αυτή τη στιγμή πλήρως πολιτικοποιημένα και εργαλειοποιημένα. Που σημαίνει ότι, όποιος θελήσει να εμπλακεί μαζί τους, πρέπει να είναι έτοιμος για «βρώμικα παιχνίδια εξουσίας». Δεν είμαι σίγουρος ότι συνάδει με αυτό, το όνειρο του κυρίου Musk «να τελειώσει τη ζωή του στην επιφάνεια του Άρη, όχι συντριβόμενος σ’ αυτήν».
Η «αποστολή ανθρώπων στο διάστημα» όποια κι αν είναι τα προβλήματά της, είναι απαλλαγμένη από «παρουσίες
» τύπου Zuckerberg, Dorsey, Biden, Pelosi.
Μπορεί κανείς να καταλάβει ένα ρίσκο σαν τη συντριβή στην επιφάνεια του Άρη. Έχει κάτι το …επικό. Τίποτα τέτοιο δεν έχει η συντριβή από την παραπάνω κουστωδία.

3
(Visited 304 times, 1 visits today)

Leave a Reply