Ο COVID ΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΧΑΡΤΙ

Στις διαδικτυακές Θερμοπύλες της δημοσιογραφίας …Protagon.gr, και σε “αφιέρωμα” στους ηγέτες με Covid, μπορεί κανείς να διαβάσει: Johnson, Trump, Bolsonaro, τρεις ηγέτες που νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό, δύο διαφορετικά αποτελέσματα… για τον μεν Βραζιλιάνο, η νοσηλεία του αύξησε τα ποσοστά δημοφιλίας του ενώ, για τον βρετανό και τον αμερικανό ηγέτη σήμανε την… κατρακύλα της λαϊκής αποδοχής.
Ανρωτιέμαι: τους ξέφυγε; το είχαν παραλάβει “άνωθεν” με εντολή δημοσίευσης σε μια-δυο βδομάδες και μπέρδεψαν την ημερομηνία; γιατί είναι ελαφρώς αδύνατον να έκαναν σφυγμομέτρηση και να έχουν ήδη εικόνα της …κατρακύλας.

Ο “ενημερωτικός” απόπατος συνεχίζει: Και οι τρεις υποβάθμισαν τον κίνδυνο της πανδημίας να κολλήσουν, μιλώντας για… μια απλή γρίπη. Και οι τρεις αντιστάθηκαν σθεναρά στη χρήση μάσκας, υποστηρίζοντας ότι όσοι τη φορούν, το κάνουν με πολιτικά κίνητρα, για να τους αποδοκιμάσουν. Και οι τρεις όμως τελικά νόσησαν από Covid-19.
Το κατά ποια έννοια η “υποβάθμιση του κινδύνου της πανδημίας” και η “σθεναρή αντίσταση στη χρήση μάσκας” λαμβάνουν …αποστωμοτική απάντηση από το ότι οι τρεις ηγέτες …ασθένησαν απ’ τον κορωνοϊό, είναι κάτι που μόνο το Protagon.gr γνωρίζει. Ο συντάκτης του οποίου, με κάθε νέα πρόταση, δεν παραλείπει να ξεπερνάει τον εαυτό του σε “ήθος” : Και μπορεί οι δύο πρώτοι να ξεπέρασαν την αρρώστια –εύκολα ο Βραζιλιάνος, δυσκολότερα ο Βρετανός που μπήκε μέχρι και στην Εντατική– και μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με τον αμερικανό πρόεδρο [σ.σ.:!!!], αλλά είδαν… αλλαγές στη στάση των πολιτών απέναντί τους, μετά την περιπέτειά τους αυτή.

Ο αρθρογράφος επιχαίρει για τη “φρικτή εικόνα” που, σύμφωνα με “έρευνα”, * έχει “ολόκληρος ο κόσμος” για την Αμερική και τον Trump, ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας…
Δεν παραλείπει δε να βγάλει μια θλίψη, αναφερόμενος στην ευλογία που αποτέλεσε ο κορωνοϊός για τον …ακροδεξιό Μπολσονάρο.
Εκείνος που παρ’ όλες τις αντιξοότητες φαίνεται να τα πηγαίνει καλά είναι ο βραζιλιάνος πρόεδρος. Τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης του Μπολσονάρο αυξήθηκαν αμέσως μετά τη νοσηλεία του, με τον ακροδεξιό ηγέτη να απολαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα, ακόμα κι αν η Βραζιλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο απολογισμό νεκρών από τον κορονοϊό, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση. Το ποσοστό των Βραζιλιάνων που αξιολογούν ότι η κυβέρνησή του είναι «πολύ καλή ή καλή» αυξήθηκε κατά 40% από 29% τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ εκείνων που βλέπουν την κυβέρνηση ως «κακή ή πολύ κακή» μειώθηκε στο 29% από το 38% προηγούμενης δημοσκόπησης…

Πιστεύω, ή θέλω να πιστεύω, ότι παρόμοιο θα είναι το αποτέλεσμα για τον Trump. Τα social media γέμισαν απ’ την πρώτη στιγμή κακόβουλες αναρτήσεις τύπου “του άξιζε”, “υπάρχει Θεός”, και “ελπίζω να πεθάνει”, με το Twitter να απειλεί να …λάβει μέτρα.
Περίπου πανικόβλητοι, επιφανείς των δημοκρατικών [Biden, Pelosi, Rachel Maddow – παρουσιάστρια του MSNBC (ένας απ’ τους χειρότερους ανθρώπους επί Γης)] μπήκαν σε διαγωνισμό virtue signaling, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση.
Μ’ όλες τις [ουκ ολίγες] εξαιρέσεις, τα “επίσημα” δημοκρατικά βέλη δεν μπορούν παρά να γίνουν ηπιότερα. Ταυτόχρονα, το κύμα της ανώνυμης κακοήθειας φτάνει και περισσεύει για να συσπειρώσει κόσμο. Οι συνεχείς αναφορές γύρω απ’ την πορεία της υγείας του, και οι ευκόλως εννούμενες συγκινητικές κορώνες, θα μπορούσαν να είναι πιο διεισδυτικές από μια τυπική προεκλογική καμπάνια. Ιδίως διανθισμένες με μια ολίγη από σασπένς…
Στο κάτω-κάτω, το επικοινωνιακό ταλέντο του DT ξεδιπλώνεται πιο εύκολα μέσα από μια οθόνη.

* από εκείνες που πραγματοποιούνται απ’ το ινστιτούτο “Γιάννης Κερνά Γιάννης Πίνει”.



2
(Visited 59 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar October 3, 2020 at 7:28 pm

    Απορούσα κι εγώ γιατί δεν ακούγαμε τελευταία τίποτε για τον Μπολσονάρο..

    Reply
    1. Oannes October 4, 2020 at 8:02 am

      Εμ…είναι ζήτημα προτεραιοτήτων της αντκειμενικής ενημέρωσης.

      Reply

Leave a Reply