ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ …ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

Οι σκηνές της διακομιδής των ασθενών [;] απ’ το γηροκομείο, θα έπρεπε να καταγραφούν ανάμεσα στις μελανότερες στιγμές, όχι της τηλεόρασης, αλλά της ιστορίας του ανθρωπίνου είδους. Η εικονοληψία, η εμετική βαράτε-στο-ψαχνό “μουσική υπόκρουση”, οι φωνές αυτών των ρεπόρτερ, οι λεζάντες του τύπου “Εικόνες σοκ απ’ το γηροκομείο στο Αγ. Παντελεήμονα”, “Μοναχικές ψυχές στο έλεος του κορωνοϊού”…θέλω να πω…πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος; υπάρχει και πιο χαμηλά απ’ αυτό; θα πεις ναι, υπάρχει ο …Ευαγγελάτος [αλλά περί αυτού, σε άλλο κείμενο…]
Αυτό που σου έμενε ωστόσο, δίπλα σε όλη αυτή την αηδία, ήταν οι …διαστημικές στολές των νοσοκόμων, προς εξασφάλισή τους από ένα ιό που, κατά τεκμήριο, σκοτώνει αποκλειστικά ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα. Και δεν εννοώ μονάχα την υπερβολή. Εννοώ το ερώτημα που ανακύπτει στο μυαλό ενός φυσιολογικού ανθρώπου: αν οι μεταφορείς πρέπει να φορούν όλο αυτό τον εξοπλισμό προς προστασία τους …τι προσδοκώ εγώ από μια απλή μάσκα; θα απαντήσει κάποιος: η μάσκα, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν προστατεύει εσένα απ’ τους γύρω σου, αλλά …τους γύρω σου από εσένα. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που οι πάντες οφείλουμε να τις φοράμε, περιφερόμενοι ως οιονεί μολυσμένοι. Θα απαντήσω ότι …αυτά ίσχυαν την προηγούμενη περίοδο. Η ιστορία έχει αλλάξει ξανά …χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι: σύμφωνα με την εκσυγχρονισμένη αφήγηση, η μάσκα δεν προστατεύει μόνο τους γύρω σου, αλλά και …εσένα.
Ο αποκρουστικός με μάσκα όσο και χωρίς, κύριος Χαρδαλιάς δηλώνει, περίπου αγανακτισμένος, ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να νταντεύει / αστυνομεύει έναν προς έναν τους πολίτες για να εφαρμόσουν τα μέτρα. Το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτεί είναι το εφαρμόσιμο των ίδιων των μέτρων. Ο κύριος Χαρδαλιάς αδυνατεί ή απαξιοί να κάνει “δεύτερες σκέψεις”.
Τα πράγματα για τον κύριο υφυπουργό είναι απλά: εγώ παίρνω μέτρα, εσύ τα εφαρμόζεις. Αν κάτι πάει στραβά, το σφάλμα δεν μπορεί να είναι δικό μου. Κανένα μέτρο που εγώ αποφασίζω δεν μπορεί να είναι ανεφάρμοστο. Ως εκ τούτου, μια και δεν εφαρμόζεις αυτά, …προχωρώ σε ακόμα αυστηρότερα. Σ’ αυτό με στηρίζουν ειδικοί και αγανακτισμένοι, νομοταγείς πολίτες: έχουν πια κουραστεί να είναι αυτοί εντάξει, να εφαρμόζουν τα πάντα με θρησκευτική ευλάβεια, και να πληρώνουν τη μη εφαρμογή τους από όλους εσάς τους ασυνείδητους. Σκεφτόμαστε να επαναφέρουμε lockdown, μάσκες παντού, και sms για κάθε μετακίνηση.


3
(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Reply