Ο HARARI ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ

[Ακολουθεί γκουγκλομεταφρασμένη είδηση:]
29/7/2023 : Ο Yuval Harari, δεξί χέρι του Klaus Schwab, ζήτησε να απαγορευτούν οι λεγόμενοι «συνωμοσιολόγοι» από το Διαδίκτυο λόγω της «επικίνδυνης» πεποίθησής τους ότι μια παγκόσμια κλίκα ελίτ ελέγχει τον κόσμο, αναφέρει το Azernews.
Ο Χαράρι καταδίκασε τη θεωρία ότι μια σκιώδης ελίτ δισεκατομμυριούχων και παγκοσμιοποιητών ελέγχει τον κόσμο, την αποκάλεσε «αντισημιτική» και «επικίνδυνη». Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο podcast του Lex Friedman, ο Harari σημείωσε ότι ο κόσμος είναι «πολύ περίπλοκος» για να ελέγχεται από ισχυρούς ανθρώπους.
«[Σύμφωνα με τους θεωρητικούς συνωμοσίας] υπάρχει μια μικρή ομάδα ανθρώπων, η Kabal, που τα μέλη της ελέγχουν κρυφά όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Όλοι οι πόλεμοι, όλες οι επαναστάσεις, όλες οι επιδημίες, όλα όσα συμβαίνουν ελέγχονται από αυτή την πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων που είναι, φυσικά, κακοί και έχουν κακές προθέσεις. Αυτή είναι μια πολύ γνωστή ιστορία. Δεν είναι καινούργιο. Είναι πολύ ελκυστικό γιατί, πρώτα απ ‘όλα, είναι απλό. Και δεν χρειάζεται να καταλάβετε όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Απλά πρέπει να καταλάβετε ένα πράγμα: τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, την τεχνολογία 5G, τον COVID-19. Είναι απλό. Υπάρχει αυτή η παγκόσμια Καμπάλ, που κάνει όλα αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Χαράρι.
Προειδοποίησε ότι για αυτές τις κρίσεις συχνά κατηγορούνται οι «Εβραίοι» ή οι «ελεύθεροι τέκτονες» [Ελευθεροτέκτονες].«Αν ξεφορτωθούμε αυτή τη μικρή ομάδα, θα λύσουμε όλα τα προβλήματα του κόσμου. Σωτηρία! Είναι απλό, είναι ελκυστικό και γι’ αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό».
Στη συνέχεια, ο Χαράρι συνέκρινε την πίστη στην Καμπάλ με τον ναζισμό. Υποστηρίζει ότι οι Ναζί πίστευαν επίσης ότι μια κλίκα προσπαθούσε να ελέγξει τον κόσμο.«Η βασική ιδέα των Ναζί ήταν ότι οι Εβραίοι ελέγχουν τον κόσμο», συνέχισε.«Ξεφορτωθείτε τους Εβραίους, λύνετε όλα τα προβλήματα του κόσμου».


Για όσους δεν έχουν αντιληφθεί [λέμε τώρα] τον φτωχομπινεδισμό που διακρίνει τον κύριο Schwab, διαφαινόμενος πίσω απ’ το λουδοβίκειο ύφος των ανακοινώσεών του, αρκεί η επισήμανση του ποιος είναι ο νούμερο ένα
επιστημονικός του σύμβουλος. Στην εποχή του algorithm’n’blues, ακόμα και οι αρχισυνωμότες είναι προσαρμοσμένοι στις “απαιτητικές” προδιαγραφές του κοινού. Η αδυναμία του τελευταίου άλλωστε για τα βιβλία του κυρίου Harari είναι ο λόγος της τοποθέτησης στη ζηλευτή του θέση.
Στο παραπάνω κείμενο ο κύριος Harari κατηγορεί τους “συνωμοσιολόγους” για υπεραπλουστεύσεις, τις οποίες κάνει ο ίδιος, στο χυδαιότερο δυνατό επίπεδο.
Ταυτίζει εν πρώτοις τις θεωρίες περί παγκοσμιοποίησης με τα …πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, τη στιγμή που τα περί παγκόσμιας διακυβέρνησης λέγονται
με το νι και με το σίγμα από εποχής Cecil Rhodes, Lord Milner, Στρογγυλής Τραπέζης και Fabian Society [τέλη 19ου αιώνα].
Το συγκεκριμένο συνειδητό “ολίσθημα”, επιτρέπει την …ολοκλήρωση της ανάλυσης διά της ταυτίσεως των συνωμοσιολόγων με τους οπαδούς του ναζιστικού κόμματος.
Τα περί “γνωστής ιστορίας” τώρα, παρακάμπτουν βολικά την παράμετρο
“τεχνολογία”. Η τελευταία παρέχει πρωτοφανείς δυνατότητες συγκέντρωσης πλούτου και δύναμης στα μέλη της σημερινής ελίτ, μεγιστοποιώντας τον έλεγχο στις μάζες και διαφοροποιώντας ριζοσπαστικά αυτήν εδώ την “ιστορία” από οποιαδήποτε του πρόσφατου ή απώτερου παρελθόντος – συνωμοσιολογική ή όχι.
Καλό είναι το γελοίον της εμφανίσεως του ανθρωπάκου να μη μας
παραπλανά περί την επικινδυνότητά του – το αυτό που ισχύει και για τον πάτρονά του άλλωστε.

4
(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Reply