ΚΑΥΣΩΝΑΣ Ή …ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ;

Η χειρότερη χρεοκοπία εδώ δεν είναι η της μετεωρολογίας, ούτε η της δημοσιογραφίας. Είναι αυτή της ιστορίας. Γιατί άμα τη παρελεύσει ευλόγου χρόνου, “ιστορική πηγή” για τις συνθήκες που επικράτησαν, δεν θα είναι όσα ζήσαμε / θυμόμαστε, αλλά …δημοσιεύσεις όπως η παραπάνω. Τα ψέματα θα έχουν καταγραφεί ως ιστορία.
Ήδη ο Ιούλιος που πέρασε, “καταχωρήθηκε” ως ο θερμότερος των τελευταίων
50 χρόνων. Το αυτό “ισχύει” και για τον …Ιούνιο.
Παρεμπιπτόντως, ο ίδιος Καλλιάνος [μετεωρολόγος – βουλευτής] που μέρες πριν προειδοποιούσε για καύσωνα χτες και σήμερα,
* τώρα μιλάει για την …κακοκαιρία Petar [;!], συνιστώντας μας να μη κάνουμε τους ήρωες. Τουτέστιν να ”μένουμε σπίτι”.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η “κακοκαιρία Petar” αφορά σε “πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, στο πλαίσιο της οποίας θα ενεργοποιηθεί το 112”.

* Υποθέτω ότι ακόμα και η ανατριχιαστική ανεπάρκεια των μετεωρολόγων για στοιχειώδη πρόβλεψη [κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για αργομισθία] χρεώνεται στο “χαοτικά απρόβλεπτο” των καιρικών συνθηκών που δημιουργεί η …κλιματική αλλαγή. Οι τύποι έχουν βρει το μήνα που θρέφει τους έντεκα.

6
(Visited 97 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. stcigar August 6, 2023 at 7:33 pm

    Σκέφτομαι πόσο απαρχαιωμένες ακούγονται σήμερα κάτι κοινοτοπίες του τύπου:
    – Πες (του, της) κάτι ανώδυνο να σπάσει ο πάγος.
    – Τι να πω δηλαδή?
    – Ξέρω γω, πες κάτι για τον καιρό.
    Μία συζήτηση για τον καιρό σήμερα θα μπορούσε να καταλήξει σε σκοτωμό.

    Reply
    1. Oannes August 6, 2023 at 9:15 pm

      Ισχύει, εκ του μηδενός μπορεί ο άλλος να σε φέρει στο αμήν. Αλλά αν ζητούμενο είναι το σπάσιμο του πάγου, το πράγμα απλοποιείται : με ένα “πώς πάει η ζέστη”, σε γυναίκα ιδίως, η επικοιωνιακή διάθεση χτυπάει κόκκινο. Από κει και πέρα είνα θέμα διπλωματίας και “στοχοπροσήλωσης”.

      Reply
    2. Oannes August 6, 2023 at 9:25 pm

      Εν τω μεταξύ δεν θα το πιστέψεις, εγώ εν πάση περιπτώσει δεν το πίστευα, αλλά κάνω έτσι και βλέπω ένα βίντεο με την Αγαπηδάκη, το βλήτο – protege του Δοξιάδη, η οποία από προστάτρια των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων προβιβάστηκε σε υφυπουργό Υγείας [με υπουργό Χρυσοχοΐδη – και εδώ δάκτυλος Δοξιάδη, μπάη δε ουαίη] και η οποία έλεγε ότι “ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει απ’ τη ζωή μας, πρέπει να ανανεώσουμε τον εμβολιασμό μας, και όταν πηγαίνουμε σε συγκεντρώσεις να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκα”.
      Επαναλαμβάνω δεν το πίστευα αρχικά ότι το άκουγα, αλλά σε συνδυασμό με το μπάτσο – υπουργό υγείας που έχουμε κληρονομήσει, I have a strange feeling about this.
      Βαρέθηκα να ασχοληθώ, αύριο God willing θα ανεβάσω επ’ αυτού κάτι.

      Reply
      1. stcigar August 6, 2023 at 9:40 pm

        Εμένα με ξέρεις, ως δίδυμος απεχθάνομαι να γίνομαι κουραστικός, αλλά εδώ θα το πράξω. Καλά κάνουν. Γιαυτό τους ψήψισαν. Και εις ανώτερα.

        Reply
        1. stcigar August 7, 2023 at 10:44 am

          Δεν το βλέπω πάντως να κάνουν τίποτα περίεργο από μόνοι τους. Αυτά τα πράγματα θέλουν άνωθεν εντολές. Λόγια του αέρα μόνο, για να μην ξεχάσουμε ότι πρέπει να παριστάνουμε τους μπαμπάδες.

          Reply
          1. Oannes August 7, 2023 at 12:19 pm

            Αυτό είναι όντως το πιθανότερο, ή [παραλλαγή αυτού] η τήρηση ενός συγκεκριμένου τελετουργικού ως προς τα “χρειώδη”, εν είδει εξετάσεων προς ανανέωση της παραμονής στη λίστα των selected ones.
            Ως προς τις άνωθεν εντολές όμως, δεν υπάρχει εξασφάλιση για το ότι δεν υπάρχουν. Κι αυτό ακριβώς φοβάμαι, ότι κάτι περίεργο παίζει ως προς την “Ελλάδα”, η οποία θα βρεθεί εν μέσω οικουμενικού ξεσηκωμού για παρενέργειες και “ξαφνικίτιδες” να κρατάει ψηλά τη σημαία της Pfizer. Μη ξεχνάμε την “ιδιαίτερη” σχέση μας με τον mr. Bourla, το εργοστάσιο στη Θεσ/νίκη etc.

            Reply
            1. stcigar August 7, 2023 at 12:52 pm

              Ως προς τον οικουμενικό ξεσηκωμό πάντως για τα εμβόλια και τα σχετικά, επίτρεψέ μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν υπέρμαχο του εμβολιασμού και της καραντίνας που να μετάνιωσε για τις επιλογές του no matter what. Οι δε αντιεμβολιαστές ψήφισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία Μητσοτάκη δαγκωτό. Δεν βλέπω κανένα λόγο οι του εξωτερικού να είναι καλύτεροι.

              Reply
          2. Oannes August 7, 2023 at 12:21 pm

            Ως προς τον Χρυσοχοΐδη, έχω λόγους να πιστεύω ότι πρόκειται για ΠΟΛΥ περίεργη περίπτωση, ακόμα και για τα δεδομένα της συγκεκιμένης συμμορίας. Μην ξεχνάμε ότι ο τύπος, κατ’ αρχήν, ήρθε ουρανοκατέβατος εκ μεταγραφής στη ΝΔ.

            Reply
            1. stcigar August 7, 2023 at 12:39 pm

              To τελευταίο δεν είναι και πολύ περίεργο, αφού το μυστικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη (δεν θεωρώ το κόμμα του Νέα Δημοκρατία) είναι η.. πολυσυλλεκτικότητα, με την έννοια ότι έχει κάτι για τον καθένα. Είσαι αριστερός? Πολιτική ορθότητα να φαν και οι κότες. Είσαι δεξιός? Φράγμα στον Έβρο και αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Είσαι μικροβιοφοβικός? Πήραμε όλα τα μέτρα με το παραπάνω. Είσαι αντιεμβολιαστής? Εμείς λήξαμε την πανδημία, οι άλλοι θέλουν να τη συνεχίσουν κοκ. Ο Χρυσοχοΐδης εξάλλου είναι χαρακτηριστική περίπτωση αεριτζή και δεν θα μπορούσε μια τέτοια κυβέρνηση να τον αφήσει απέξω.

              Reply

Leave a Reply