Ο ΠΟΥ …”ΑΝΗΣΥΧΕΙ”

Από ρεπορτάζ του pronews:
Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΠΟΥ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, μια δέσμη αιτιών οδηγούν στη νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά την Ευρώπη: ο σκεπτικισμός για τα εμβόλια που υπάρχει ακόμη, το κρύο που φέρνει τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους, η αδιαφορία ενίοτε για χρήση μάσκας αλλά και η μείωση της προστασίας από τον εμβολιασμό, που εξασθενεί συνήθως πέντε μήνες μετά την πρώτη δόση. Η ευρέως πλέον διαδεδομένη μετάλλαξη Δέλτα θεωρείται επίσης πιο μεταδοτική. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη θεωρεί τη νέα κατάσταση «εξαιρετικά ανησυχητική», ενώ βλέπει την Ευρώπη ως το επίκεντρο μιας νέας πανδημικής κρίσης. Επιδημιολόγοι φοβούνται ότι το τέταρτο κύμα θα μπορούσε να φτάσει στη Δυτική Ευρώπη από την Ανατολική, δεδομένου ότι εκεί ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι ακόμη χαμηλός και τα ποσοστά νέων μολύνσεων υψηλά.

Ο “σκεπτικισμός” που καταδικάζεται εδώ από την καθέδρα του [αποδεδειγμένα, και σε κωμικοτραγικό βαθμό διεφθαρμένου] ΠΟΥ,
μόνο παράλογος δεν είναι : αφορά ένα εμβόλιο το οποίο είχε ξεκινήσει ως η μόνη λύση για την πανδημία, με προοπτική διάρκειας ανοσίας ενός έτους [για να μη μιλήσουμε για το “one-off” που υπόσχονταν αρχικά οι λωποδύτες των φαρμακευτικών για να τσιμπήσουν τις επιχορηγήσεις]. Η τελευταία, αργά αλλά σταθερά μειώνεται, φτάνοντας σήμερα στο all time low των 5 μηνών, ενώ …εκ παραλλήλου αυξάνεται το ποσοστό που απαιτείται για την περίφημη ανοσία αγέλης – από το αρχικό 50-55% “εμβολιασμένων” έχουμε φτάσει στο 90, and counting.
Εννοείται ότι ο ΠΟΥ δεν θα κάνει την παραμικρή αναφορά στον ρόλο που οι
“εμβολιασμένοι” * “με τις δίχως προφυλάξεις” παίζουν στην διασπορά της “πανδημίας”.
Γιατί; αφενός γιατί δεν θέλει να τους δυσαρεστήσει, ή και, Θεός φυλάξοι, να τους βάλει σε σκέψεις [“ρε μήπως είμαστε μαλάκες τελικά;”], σε βαθμό
διακύβευσης της τρίτης δόσης. Και, αφετέρου, γιατί αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται δεν είναι φυσικά η λήξη της πανδημίας [το αντίθετο] αλλά η “κίνηση” των δόσων.

* Η μόνη ευχή που μπορεί να κάνει κανείς είναι, να έρθει μια εποχή που θα αναλογιζόμαστε εκ του ασφαλούς το δίπολο “εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι”, συναισθανόμενοι το μέγεθος της χυδαιότητας, αλλά και της κακογουστιάς, και της ηλιθιότητας εκείνων που το έχουν επιβάλλει.

5
(Visited 75 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. Oannes November 8, 2021 at 9:24 am

    ΥΓ. Ο “φόβος των επιδημιολόγων” ότι
    “το τέταρτο κύμα θα μπορούσε να φτάσει στη Δυτική Ευρώπη από την Ανατολική, δεδομένου ότι εκεί ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι ακόμη χαμηλός και τα ποσοστά νέων μολύνσεων υψηλά”
    αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέον υπό το πρίσμα των στοιχείων του χτεσινού post Ο ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ, εκ των οποίων προκύπτει ότι η ήπειρος με τα μακράν λιγότερα, αναλογικά κρούσματα στον πλανήτη είναι η Αφρική, εκεί όπου ο εμβολιασμός βρίσκεται …επίσης στο χαμηλότερο ποσοστό [γύρω στο 6% του πληθυσμού]

    Reply
    1. stcigar November 8, 2021 at 10:40 am

      Θα μπορούσε κάποιος επίσης να επισημάνει – περίεργο που δεν το κάνει κανένας, η βασική αιτία του κρυολογήματος είναι.. το κρύο – το ευεργετικά θερμό κλίμα της Αφρικής (ωχ, μάλλον θίξαμε μερικούς..) αν και το μυστικό τους είναι ότι εκεί κάτω οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα επιβίωσης και δεν έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται όλη μέρα με μαλακίες.

      Reply
      1. Oannes November 8, 2021 at 1:37 pm

        Το δεύτερο είναι πιστεύω πιο καταλυτικό επιχείρημα, γιατί από πλευράς θερμοκρασίας υπάρχουν και παραδείγματα “hot” περιοχών με “εκατόμβες θυμάτων από κορωνοϊό” όπως, first of all, το Ισραήλ. Άσε που τα εγχώρια σκουλήκια δεν κώλωσαν να φέρουν την καταστροφή φέτος και εδώ, μεσούντος του θέρους.
        Βέβαια οι “επιτελείς” του WHO σκοπεύουν να μεγιστοποιήσουν το ενδιαφέρον ΚΑΙ των Αφρικανών για το …real thing, με εκστρατείες πολλαπλασιασμού των τεστ, καθώς όπως λένε [σιγά μη δεν λέγανε] τα 6 στα 7 κρούσματα περνούν απαρατήρητα.
        Λύση δεν φαίνεται να υπάρχει. Η πρακτική των τύπων υπαγορεύει, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, βίαιες αντιδράσεις. Που είναι ακριβώς αυτό που θέλουν.

        Reply
        1. stcigar November 8, 2021 at 2:53 pm

          Μην ξεχνάμε και τις χώρες των σχιστομάτηδων που δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα. Βασικά πρόκειται γιαυτό που λέμε “first world problem” – σημάδι φυλετικής παρακμής και συλλογικής ψυχοπάθειας, όπως και οι άλλες υστερικές εκδηλώσεις της πολιτικής ορθότητας. Μια γελοία παρεξήγηση τύπου Τάσου Ξιαρχό σε υπερατλαντική κλίμακα.

          Reply
          1. Oannes November 8, 2021 at 4:59 pm

            Αυτό είμαστε. Όπως έλεγε και ο αλήστου μνήμης Καραμνλής ο Β’ ο Μπουχέσας,”αυτή είναι η πραγματικότητα”…

            Reply

Leave a Reply