Ο κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ “ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΦΗΓΗΜΑ”

Συντονισμένος χτες στο βραδινό δελτίο του Σκάι, ακούω μια συνέντευξη με τον καθηγητή γενετικής κύριο Δερμιτζάκη. Στις αηδιαστικές κορώνες του δημοσιογράφου περί δευτέρου κύματος και ανάγκης για νέο lockdown ο άνθρωπος απαντά με ήπια καθησυχαστικό τρόπο. “Τα ποσοστά των κρουσμάτων περνούν απ’ τη σταθεροποίηση στην μείωση”, “μην ξεχνάμε ότι η αύξηση οφείλεται και στο ότι γίνονται πολλά τεστ”, “αισιοδοξώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα σχολεία” κοκ.
Αίφνης, μπροστά στα εμβρόντητα αυτιά μου, εκτυλίσσεται ο εξής διάλογος: [κρατάω αυτούσιες τις φράσεις]

Δημοσιογράφος: “Τι έχετε να πείτε σε εκείνους που ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός είναι μια απλή γρίπη;
Δερμιτζάκης: “Μπορεί να είναι σαν τη γρίπη ο κορωνοϊός αυτός, αλλά σαν τη γρίπη χωρίς εμβόλιο και χωρίς ανοσία…”
Δημοσιογράφος: “Ακριβώς…”
Δερμιτζάκης: “Δηλαδή, η σύγκριση με τη γρίπη, δεν πρέπει να γίνεται με την πραγματικότητα της γρίπης όπως είναι τώρα. Αν είχαμε τη γρίπη χωρίς εμβόλιο, η οποία θα είχε εμφανιστεί δυο χρόνια πριν, οι ίδιοι άνθρωποι θα πέθαιναν και μπορεί και περισσότεροι. Το ότι ‘είναι μια απλή γριπούλα’ λοιπόν, είναι ένα σχετικό επιχείρημα. Τη γρίπη την έχουμε πολλά χρόνια, έχουμε αποκτήσει ανοσία, έχουμε εμβόλιο, με τον κορωνοϊό δεν έχουμε αποκτήσει ανοσία, δεν έχουμε αποκτήσει εμβόλιο. Σε κάποια χρόνια από τώρα θα μπορούμε να λέμε ότι και ο κορωνοϊός είναι μια απλή γριπούλα …τώρα δεν είναι”

Δεν ξέρω πόσοι από εκείνους που παρακολουθούσαν έπεσαν από την καρέκλα τους. Ο συνομιλητής του πάντως, πέρασε ατάραχος σε ρεπορτάζ με “συναδέλφους” να ρουφιανεύουν μαγαζάτορες & νεαρούς που κάνουν πάρτι.
Το “αμείλικτο ερώτημα”, αν όπως παραδέχτηκε ο κύριος Δερμιτζάκης, ο κορωνοϊός είναι μια απλή γρίπη, με μόνη διαφορά την έλλειψη ανοσίας και εμβολίου, είναι το ακόλουθο:
Πώς και δεν εφαρμόστηκαν παρόμοια μέτρα [lockdown, μάσκες, social distancing] με την “απλή γρίπη”, στην περίοδο πριν την απόκτηση ανοσίας σ’ εκείνην, πριν την κυκλοφορία του δικού της εμβολίου;
Και ένα ακόμα: πώς θα αποκτηθεί η πολυπόθητη ανοσία με τέτοιου είδους μέτρα; και πότε;

5
(Visited 88 times, 1 visits today)

Leave a Reply