Ο “ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ” ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το τελευταίο διάστημα πύκνωναν οι αναφορές στα πλήθη των λαθρομεταναστών [ορθότερος κατά την άποψή μου όρος : (λαθρο)μπουκαδόροι] οι οποίοι περνούν ουσιαστικά ανενόχλητοι τα σύνορα της χώρας, ξεκινώντας υποδειγματικά την “ενσωμάτωση”.
Και, όπως πιθανά προκύπτει εδώ [screen shot από defencepoint.gr], συνεχίζοντάς την ως avatars του …global boiling, υπό την προστασία των συνήθων “αντιρατσιστών” υπόπτων.
Οι τελευταίοι επιλέγουν να σιωπούν για θέματα όπως αυτό, υπερθεματίζοντας για τις
“οικοδομικές εργασίες” απ’ τις οποίες προκλήθηκε η φωτιά στην Βοιωτία.
Την ίδια στιγμή [βλ. κάτω ρεπορτάζ από Ναυτεμπορική] το μόνο για το οποίο δεν φαίνεται διατεθειμένος να μιλήσει ο κύριος Αρτοποιός, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, είναι η εκδοχή ενός οργανωμένου εμπρησμού
συνοριακής περιοχής της χώρας – αντίστοιχης της …Ρόδου ας πούμε.

Για πρωτόγνωρες καταστάσεις έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Το μέτωπο πάνω από την Εγνατία αυτό που ανησυχεί περισσότερο. Παραμένει ο κίνδυνος για τη βιομηχανική ζώνη.
«Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει στην περιοχή. Μία πολύ δύσκολη κατάσταση». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε ο εκρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τις συνθήκες στην Αλεξανδρούπολη, όπου μαίνεται για τρίτη ημέρα ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά. «Είναι σαν ένας
τεράστιος ανεμιστήρας να σπρώχνει τη φωτιά κάθε φορά αλλού» συμπλήρωσε.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 o κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για μία επιθετική πυρκαγιά, που κινείται πολύ γρήγορα και επικίνδυνα. «Κυνηγάμε την πυρκαγιά κάθε ώρα σε διαφορετικό σημείο» εξήγησε, ενώ υπογράμμισε ότι παραμένει ο κίνδυνος για τη βιομηχανική ζώνη. Αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει δύο μέτωπα – ένα που ωθεί τη φωτιά προς τα ανατολικά και ένα στη δυτική πτερύγα. Στο δυτικό τμήμα η πυροσβεστική είχε παρατάξει μία τεράστια αντιπυρική ζώνη, αλλά οι συνθήκες είναι τόσο ακραίες, που η απειλή επιμένει. Πρόκειται ουσιαστικά για το μέτωπο που, βρίσκεται βόρεια στον οικισμό Νίψα, πάνω από την Εγνατία Οδό. Σε Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη δίνεται η πιο σκληρή μάχη, ενώ στόχος είναι να μην περάσει η φωτιά στον Άβαντα. Αν αυτό συμβεί, «το παιχνίδι θα χαθεί εντελώς» προειδοποίησε χθες μέλος της Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ. Τα δεδομένα αξιολογούνται κάθε λεπτό που περνάει και αναπροσαρμόζονται οι κινήσεις της πυροσβεστικής. Η μάχη είναι τιτάνια και εξαντλητική. 7 πυροσβέστες και ένας εθελοντής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα.  ενώ και συνεργείο τηλεοπτικού δικτύου εγκλωβίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα, που περικυκλώθηκε από τις φλόγες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση της πυροσβεστικής.

6
(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave a Reply