Ο ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ

Αυτά. Γιατί πολλή συζήτηση, άσκοπη ως συνήθως, γίνεται τελευταία για την τροπολογία. Και γιατί απορεί κανείς τί είδους ανάγκες έρχονται οι 500.000 Πακιστανοί για να καλύψουν. Τι είδους “φωνή λαού” αφουγκραζόμενοι οι Καιρίδης-Γεωργιάδης έκριναν ότι χρειάζονται Πακιστανοί για τις ελιές, ας πούμε.

4
(Visited 148 times, 1 visits today)

27 Comments

  1. stcigar December 20, 2023 at 9:09 am

    Η δικαστική απαγόρευση εντωμεταξύ που βγήκε τώρα για τον Τραμπ, θα επηρεάσει πραγματικά τις εκλογές ή μήπως είναι πάλι αέρας κοπανιστός?

    Reply
    1. Oannes December 20, 2023 at 9:20 am

      Πρώτον, αποκλείεται το νέο πουστριλίκι να περάσει από το Supreme Court και, δεύτερον, το Colorado [που τον κηρύσσει “ακατάληλο” για υποψήφιο] είναι ούτως ή άλλως χαμένη υπόθεση. Το πρόβλημα βέβαια θα αρχίσει [;] να προκύπτει αν και άλλες “δημοκρατικές” πολιτείες κάνουν το ίδιο.
      Μιλάμε ότι οι τύποι δεν τον γλιτώνουν τον Εμφύλιο. Καταστάσεις όπως αυτές που εκτυλίσσονται με τον Trump, 7 χρόνια τώρα, δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ και σε κανένα “πολιτικό θρίλερ”.

      Reply
      1. stcigar December 20, 2023 at 9:27 am

        Κατάλαβα, είναι μόνο για τη συγκεκριμένη πολιτεία. Προφανώς έχεις δίκιο περί εμφυλίου. Αλλά δεν φαίνεται να τους νοιάζει.

        Reply
        1. Oannes December 20, 2023 at 9:42 am

          Τίποτα, οι τύποι είναι τελείως τρελαμένοι. ΤΕΛΕΙΩΣ όμως μιλάμε. Εξ ου και εξακολουθώ να έχω τους ενδοιασμούς μου με την υπόθεση της Γάζας. Γιατί όλοι αυτοί ακριβώς [της …Γκρέτα Τούνμπεργκ μη εξαιρουμένης] υποστηρίζουν λυσσαλέα τον παλαιστινιακό αγώνα. Τις προάλλες έβεπα ένα τύπο με γόβες και φουστάνι να ηλεκτρίζει το πλήθος των progressives με την κραυγή “free Palestine!”. Σκεφτόμουν τι ακριβώς κατάληξη θα είχε αυτό, έτσι κι επιχειρούσε να το κάνει σε μια πλατεία, πχ. της Γάζας. Σε χρόνο dt θα ήταν ανασκολοπισμένος.

          Reply
    2. Oannes December 20, 2023 at 9:32 am

      Γενικά ως προς τον Trump μου έχει κοπεί [περιστασιακά προφανώς] η διάθεση για πολλά – πολλά. Έχω προσέξει ότι το κονό δεν πολυνοιάζεται, άσε που κατανοώ ότι, στα μάτια κάποιου μη εξοικοιωμένου με την υπόθεση, το “πάθος” που επενδύω εγώ σ’ αυτήν μπορεί να με φωτογραφίζει σαν …περίεργο τουλάχιστον. Άσχετα αν είναι όντως σημαντική, έως και για την ίδια μας την επιβίωση. Καλώς ή κακώς ο DT αποτελεί σύμβολο οικουμενικής εμβέλειας, και άξιος αντικαταστάτης δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
      Ελπίδες μπορεί να εναποθέσει κανείς σε ένα από τους άλλους “υποψήφιους” για το ρεουμπλ. χρισμα. Τον Vivek Ramaswamy, ένα εκπληκτικά έξυπνο και δυναμικό τυπάκι, ινδικής καταγωγής. Αλλά για το μέλλον, όχι για τώρα [to begin with, είναι μόλις 38]

      Reply
      1. stcigar December 20, 2023 at 9:44 am

        Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι να περιμένω από μια νέα θητεία του Τραμπ, την οποία ομολογουμένως δεν φανταζόμουνα, κυρίως για λόγους ηλικίας. Σε πρακτικό επίπεδο δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, είτε βγει αυτός είτε οποιοσδήποτε άλλος.

        Reply
        1. Oannes December 20, 2023 at 9:48 am

          Η απάντηση είναι περίπλοκη, μπορεί όμως και να διατυπωθεί απλά : σίγουρα κάτι καλύτερο από μια νέα θητεία Biden.
          Όσο ακραίο και αν ακούγεται, κάποιοι δουλεύουν γι’ αυτήν επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

          Reply
          1. stcigar December 20, 2023 at 9:59 am

            Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν κάπως καλύτερα για την Ευρώπη σε περίπτωση που είχε ξαναβγεί ο Τραμπ στις τελευταίες εκλογές. Για τις επόμενες δεν ξέρω. Το θέμα του Ισραήλ περιπλέκει την κατάσταση με τρόπους που είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς.

            Reply
            1. Oannes December 20, 2023 at 10:58 am

              Η περιπλοκή αφορά στους Παλαιστίνιους, οι οποίοι, προσωπικά πιστεύω, είναι χαμένη υπόθεση. Έχουν χρησιμοποιηθεί ως πιόνια απο αμνημονεύτων, από διάφορους* ενώ θα έπρεπε να έχουν επιδείξει πνεύμα συμβιασμού με την “ανώτερη δύναμη”. Γιατί …ο Θουκυδίδης ζει.

              * …από τη σοβιετία ξεκινώντας, που χαρακτήριζε τον Σιωνισμό ως εργαλείο καταπίεσης των Εβραίων κεφαλαιοκρατών – λες και τους ίδιους τους Σοβιετικούς του είχαν σώσει …κάποιοι άλλοι, απ’ την καταστροφή όπου τους οδηγούσαν οι ερασιτεχνισμοί των πρώτων χρόνων.

              Reply
              1. stcigar December 20, 2023 at 11:49 am

                Τι να πω, τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν συνέχεια δυσάρεστες εκπλήξεις. Διακρίνονται βέβαια και κάποιες τάσεις αντιστροφής της κατάστασης. Tomorrow never knows.

                Reply
  2. Anonymous December 20, 2023 at 2:29 pm

    Αυτά είναι δικαιολογίες τα περί μαζέματος ελιών. Τις δικές μου ελιές πήγα πέρυσι και τις μάζεψα και έχω λαδάκι γνήσιο 100% παρθένο χωρίς προσμίξεις. Τώρα οι υπόλοιποι που είτε βαριούνται είτε απεμπολούν τα δικαιώματά των περιουσιών τους και θέλουν να είναι σερβιτόροι για τους τουρίστες ας κοιτάξουν σοβαρά στον καθρέφτη μετά από 5-10 χρόνια που θα είναι όταν όλα τα ακίνητα, τουριστικά και μη , θα αγοραστούν από “επενδυτές” και ναρκέμπορους για ξύπλυμα μαύρου χρήματος

    Reply
    1. Oannes December 20, 2023 at 3:14 pm

      Συμφωνώ και επαυξάνω. Άλλωστε τα περί γηράσκοντος πληθυσμού και αναγκών εισαγωγής εργατικού δυναμικού από ξένες χώρες είναι έκπαλαι η “μεγάλη εικόνα” και η καραμέλα που πιπιλάει το “δημοκρατικό τόξο”.
      Τώρα, όταν ακούμε “κατασκευαστικό τομέα”, το μυαλό μας πηγαίνει, που αλλού; στα καζινοξενοδοχεία με τα οποία έχει προαναγγείλει την αναβάθμιση της χώρας η Κουλοκυβέρνηση.

      Για να είμαστε πάντως αντικειμενικοί, ιδού η απάντηση του Σπυρίδωνος-Αδώνιδος σε έγκληση του Βελόπουλου που μόλις διάβασα :

      «Αγαπητέ Πρόεδρε κατά την συμμετοχή μου στο Διεθνές Συνέδριο Εργασία στο Ριάντ μου ζήτησε συνάντηση ο ομόλογος μου του Πακιστάν (έχω κάνει σχετική ανάρτηση).
      »Εκεί με ρώτησε για το εάν στις 500.000 θέσεις εργασίες που η Ελλάδα ζητά θα μπορούσε να συμμετάσχει εργατικό δυναμικό και από το Πακιστάν.
      »Όχι 500.000 από εκεί αλλά ένα μερίδιο από εκεί.
      »Του είπα ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει διακρατική συμφωνία γί´αυτό γράφει: “με την βοήθεια του Θεού να γίνει Συμφωνία…”.
      »Δεν έχει γίνει δηλ εκείνοι θα ήθελαν να γίνει.
      »Όπως ενημερώσαμε την Βουλή με τον αρμόδιο Υπουργό @DimKairidis και σήμερα οι 3 πρώτες συμφωνίες είναι με την Γεωργία, την Μολδαβία και την Ινδία και στην συνέχεια με Βιετνάμ, Φιλιππίνες και Αρμενία.
      »Με το Πακιστάν δεν εξετάζουμε τέτοια συμφωνία. Πιστεύουμε ότι με αυτές τις Χώρες και με την Τροπολογία που σήμερα ψηφίσαμε θα καλύψουμε τις ανάγκες μας. Καλά Χριστούγεννα».

      [https://www.tribune.gr/politics/news/article/875599/yp-ergasias-pakistan-o-adonis-tha-ferei-500-000-pakistanoys-stin-ellada-ti-apanta-o-georgiadis.html]

      Reply
  3. Anonymous December 23, 2023 at 9:55 am

    Εντωμεταξύ δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά κάθε καινούρια κρίση τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του πληθωρισμού. Πληθωρισμός με τον κορωνοϊό, μεγαλύτερος πληθωρισμός με το ουκρανικό, περαιτέρω πληθωρισμός με το παλαιστινιακό. Αναφέρομαι φυσικά στις επιθέσεις ανταρτών/πειρατών ως αντίποινα για την αμερικάνικη πολιτική στην περιοχή, που προκαλούν τεράστιες καθυστερήσεις δρομολογίων και κατακόρυφη αύξηση των ασφαλίστρων. Anyway το σταματάω εδώ προς το παρόν, γιατί έχω τέσσερις μέρες με 39,5 πυρετό τα βράδια. Τα πρωινά τα κουτσοκαταφέρνω με κάτι 38,5+ να σηκωθώ για τα βασικά.

    Reply
    1. Oannes December 23, 2023 at 10:11 am

      Τσίμπα απεριόριστη [και το εννοώ – τουλάχιστον 10.000 IUs daily] ποσότητα D3, μαζί με Κ2, κατά προτίμηση τη βερσιόν MK-7 [100 mcg για κάθε 10.000 IU D] και Zinc, καμιά 50 mcg ημερησίως. Δεν “παριστάνω το γιατρό”, αλλά πιστεύω 1. ότι έχω ξοδέψει περισσότερο χρόνο και χρήμα επί του θέματος – τουλάχιστον από “γιατρούς” που ισχυρίζονται ότι οι βιταμίνες δεν λειτουργούν. Και 2. Ότι δεν είμαι ένας εύπιστος ηλίθιος.

      Reply
      1. stcigar December 23, 2023 at 10:26 am

        I’ll do my best. Έχω να πάθω κάτι παρόμοιο από τα 25.

        Reply
    2. Oannes December 23, 2023 at 10:35 am

      Ως προς την ουσία του ερωτήματός σου : Υποθέτω η απάντηση βρίσκεται στον συνδυασμό δυο sine qua non στοιχείων : ποιος επωφελείται από τον πληθωρισμό, και ποιος έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει τις κρίσεις που “νομοτελειακά” θα τον προκαλέσουν. Με την επιφανειακή γνώση που έχω επί του [αποκρουστικά πεζού] ζητήματος, μια χονδροειδής απάντηση θα μπορούσε να αφορά στο ότι οι καλοί μας mega-τραπεζίτες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την οικονομική κρίση, συμβάλλοντας στη συνέχεια στη δημιουργία του προβλήματος [πόλεμος, υγειονομική κρίση κτλ.] που πλασσάρεται ως λύση σ’ αυτήν. Εννοείται, υποθέτω πάντα, ότι οι ίδιοι επωφελούνται all along the way…

      Reply
      1. stcigar December 23, 2023 at 11:09 am

        Δεν ξέρω. Προσωπικά κλίνω προς την άποψη του Πούτιν ότι τα “μεγάλα κεφάλια” στη Δύση έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

        Reply
        1. Oannes December 23, 2023 at 11:19 am

          Υποθέτω ότι αυτό θα αποκαλυφθεί κάποια στιγμή με βεβαιότητα. Το πόσοι την έχουν πληρώσει εξ αυτού και πόσοι θα την πληρώσουν ακόμα είναι άλλη ιστορία.

          Reply
          1. Oannes December 23, 2023 at 11:29 am

            By the way, ως ανεμένετο άλλωστε, το Supreme Court απέρριψε το request ενός ακόμα ανεκδιήγητου [του Special Counsel Jack Smith] περί επιτάχυνσης μιας ακόμα anti-Trump …διερευνητικής διαδικασίας με σκοπό το μπλοκάρισμα της καθόδου του στις εκλογές. Το ότι υπάρχουν ψηφοφόροι που πιστεύουν σε όλα αυτά, είναι πολύ πιο ακραίο από το ότι υπάρχουν πολιτικοί / δικαστικοί που τα μηχανεύονται και δημοσιογράφοι που τα υποστηρίζουν.

            Reply
            1. stcigar December 23, 2023 at 11:51 am

              I totally agree. Περισσότερο θα καταλάβαινα μια “τίμια” χαιρέκακη στάση του τύπου “καλά του κάνουν του παλιοπούστη, σωστό λάθος ποιος ενδιαφέρεται, αρκεί να μην ξαναβγεί!”. Αλλά όχι, χρειάζονται ηθικά δεκανίκια για να στηρίξουν την αντιπάθειά τους προς το πρόσωπό του. Φαντάζομαι βέβαια ότι θα υπάρχει και κάποιο ποσοστό ψηφοφόρων που ανήκουν στην προαναφερθείσα κατηγορία.

              Reply
              1. Oannes December 23, 2023 at 12:47 pm

                Είναι κανονικά το κλασικό ανέκδοτο με το λαγό και το “γιατί δε φοράς καπέλο” ας πούμε. Η διαφορά είναι ότι ο Trump δεν είναι ακριβώς λαγός. Θέλω να πιστεύω ότι θα τους πάει γαμιώντας μέχρι τέλους [κάθε φορά που κλιμακώνουν τη δίωξη, κλιμακώνονται και τα ποσοστά του]. Και κανείς στο America δε θα πανηγυρίσει όσο εγώ γι’ αυτό. Γιατί “ηθική και αισθητική είναι ένα” – το πίστευα πριν το διαβάσω.
                Βέβαια υπάρχει και το τελείως ζοφερό ενδεχόμενο της δολοφονίας : ο ίδιος ο Lincoln στο φινάλε Ρεπουμπλικάνος ήτανε, δυσφημισμένος με αντίστοιχα ελεεινό τρόπο προ της δικής του δολοφονίας – αυτό που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί, ακόμα και στις ΗΠΑ, είναι ότι το κόμμα των δουλοκτητών, των ρατσιστών …και της Κου Κλουξ Κλαν είναι οι Democrats.

                Reply
                1. stcigar December 23, 2023 at 1:24 pm

                  Δεν μου φαίνεται πιθανό το σενάριο της δολοφονίας, γιατί θακολουθήσει αγιοποίηση άνευ προηγουμένου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άσε που με τίποτα δεν μπορώ να φανταστώ τον Τραμπ πεθαμένο.

                  Reply
                  1. Oannes December 23, 2023 at 2:19 pm

                    Από το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί. Η αγιοποίηση πάντως δεν είναι αναγκαστικά απειλητική εξέλιξη γι αυτούς, γιατί ο Trump είναι ένα είδος one-shot deal. Αληθινή δύναμή του είναι το επικοινωιακό χάρισμα, οι κάποιες καλές ιδέες του αποτελούν ευτυχή σύμπτωση. Μετά απ’ αυτόν κυριολεκτικά το χάος, ή μάλλον …ο βάλτος. Αν επανεκλεγεί, θα φροντίσει υποθέτω να ορίσει κάποια διάδοχη κατάσταση – στη θέση του θα πρόκρινα το εξ Ινδίας τυπάκι που έλεγα τις προάλλες, πιστεύω ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση.
                    Θεωρητικά νομίζω ότι μια δολοφονία είναι pretty possible, πολλοί το συζητάνε, του κύκλου Trump κυρίως – θα μου πεις, οι τελευταίοι αποσκοπούν σε μια έμμεση …minor αγιοποίηση μέσω των “δολοφονικών προθέσεων” του αντιπάλου.
                    Το σίγουρο τίμημά της πάντως θα είναι εμφύλιος πόλεμος. Και δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι οι παρανοϊκοί καριόληδες στην ηγεσία του Δημ. Κόμματος δεν θέλουν ακριβώς αυτό.

                    Reply
                  2. Oannes December 24, 2023 at 6:58 pm

                    Πώς πάει το πραγματάκι;

                    Reply
                    1. stcigar December 24, 2023 at 9:43 pm

                      Είναι σε πιο ανθρώπινα επίπεδα σήμερα ο πυρετός🥵 αλλά αισθάνομαι σα να έχω φάει ξύλο από νονούς της νύχτας🤕 Μάλλον θα χρειαστώ λίγες μέρες για να συνέλθω🥴 Merry Christmas everyone!🎄🎉🍾🍷

                    2. Oannes December 25, 2023 at 1:50 pm

                      Καλά Χριστούγεννα και περαστικά!

  4. stcigar December 23, 2023 at 9:57 am

    Πάλι ανώνυμο μου βγήκε. Δεν δουλεύει ο εγκέφαλος με τέτοια θερμοκρασία. Σώμα μου φτιαγμένο από πηλό κλπ.

    Reply

Leave a Reply