ΟΧΛΟΣ, ΟΡΔΗ KAI “ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ”

Πάγια τακτική των global media είναι να παίρνουν το μέρος των όπου Γης διαδηλωτών. Αυτή τη φορά έκαναν μια εξαίρεση: μίλησαν για “ορδές” και “όχλους”. Στην μακρά περίοδο που διαρκούσαν τα χαοτικά επεισόδια των BLM, Antifa, το αφήγημα αφορούσε ειρηνικές διαδηλώσεις, με την εξαίρεση κάποιων …“outside agitators” που δημιουργούσαν επεισόδια, και με τo ενδιαφέρον των media να στρέφεται στην ελαχιστοποίηση της σημασίας τους. Ιστορικό έχει μείνει, ως ανέκδοτο, το “viral” ρεπορτάζ του MSNBC, με τον ρεπόρτερ να σπικάρει αναφερόμενος σε “mostly peaceful protests”. Στο φόντο διακρινόταν, πίσω του, παραδομένο στις φλόγες, το κέντρο της Μινεάπολης.
Παρεμπιπτόντως, ρίχνοντας μια ματιά κανείς στις φιγούρες που παραβιάζουν τις θύρες του Καπιτωλίου συγκρουόμενοι με τις αστυνομικές δυνάμεις, θα δει
ελάχιστη ομοιότητα με κλασικούς Trump supporters. Αυτά, συν κάποια …περίεργα στιγμιότυπα που έχουν καταγραφει απ’ τα επεισόδια, δημιουργούν “απορίες”.
Το πρώτο μήνυμα τoυ DT στο Twitter ήταν το εξής:
I’ m asking everyone in the US capitol to remain peaceful. No violence. Remember we are the party of law and order. Respect the law and our great men and women in blue.
Ουδείς φυσικά αναφέρεται σ’ αυτό.
Το δεύτερο – μικρής διάρκειας βίντεο – ήταν μήνυμα αυτοσυγκράτησης, ηρεμίας και ειρήνης. Ο λόγος που …απαλείφθηκε απ’ το Twitter, ήταν η “κατανόηση” για τα αισθήματα των διαδηλωτών. Στους οποίους, προκειμένου να ηρεμήσουν, έπρεπε κάποιος να απευθυνθεί με άλλες εκφράσεις από εκείνες της “ορδής” και του “όχλου” με τις οποίες τους στόλιζαν τα corporate media,
ώρες πριν ξεκινήσει η παραμικρή υποψία επεισοδίου. Θα έλεγε κανείς ότι ανέμεναν [ή …είχαν φροντίσει] “κάτι” να συμβεί.

3
(Visited 88 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. dnk January 7, 2021 at 1:49 pm

    Αυτό το μαρκετινίστικο-βαθιά ρατσιστικό και προσβλητικό για τους μαύρους συνανθρώπους-“BLM”,κανένας μέσα απο την KKK τους το “πάσαρε”; Κι ο Κροπότκιν,στην παρούσα συγκυρία τουλάχιστον,”Trump supporter” θα ήταν.

    Reply
    1. Oannes January 7, 2021 at 2:10 pm

      Για να σου πω το κρίμα μου …κι εγώ από κάπου εκεί ξεκίνησα.

      Reply
  2. dnk January 7, 2021 at 2:11 pm

    Αυτό το μαρκετινίστικο-βαθιά ρατσιστικό και προσβλητικό για τους μαύρους συνανθρώπους-“BLM”,κανένας μέσα από την KKK τους το “πάσαρε”; Κι ο Κροπότκιν-στην παρούσα ” συγκυρία” τουλάχιστον-” Trump supporter” θα ήταν.

    Reply
  3. dnk January 7, 2021 at 2:24 pm

    Ούπς! Το “επανέλαβα” σαν “σύνθημα”.Κρίμα δεν είναι πάντως.Απλά το doubletalk της “εξουσίας” είναι “σαρωτικό”.

    Reply
  4. Sue Dreamwalker January 7, 2021 at 2:34 pm

    I have no doubts that there were a few lawbreakers infiltration and orchestration elements to the sad turn of events here Oannes,
    This is a multi layered game. Where no stone is going to be missed. As we see it all unraveling showing who are Patriots and who are not within the political elite.
    This is going to the wire, and beyond.
    I hold faith in knowing, while it may all seem chaotic everything has purpose,
    The big reveal has yet to come.
    Happy new year to you and Marina.
    Much love to you both.

    Reply
    1. Oannes January 7, 2021 at 6:24 pm

      Your faith gives me courage Sue and God knows I need it today… Thank you very much. And a Happy New Year to you too!

      Reply
      1. Sue Dreamwalker January 8, 2021 at 1:27 am

        I know it. All will be revealed. Keep positive. 🙏

        Reply

Leave a Reply