ΟΥΚ ΗΛΘΟΝ ΒΑΛΕΙΝ ΕΙΡΗΝΗΝ ΑΛΛΑ ΜΑΧΑΙΡΑΝ

Θέση ενάντια στη χθεσινή ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που επετίθετο στον Στέφανο Κασσελάκη για την παραπομπή προς διαγραφή των ιστορικών στελεχών Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη παίρνουν έντεκα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας.
Τα έντεκα κεντρικά μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως «η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να διαφυλαχθεί όσο ποτέ άλλοτε» και εκτιμούν ότι είναι «απαράδεκτο, σε μια τέτοια συγκυρία, να λειτουργούμε ως μέρος του προβλήματος, τροφοδοτώντας τη δημόσια διαμάχη».
Ακόμη, υποστηρίζουν την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς, λένε, πως, η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «έμμεση αμφισβήτηση της νομιμοποίησης που έχει ο πρόεδρος να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», και απειλεί, σύμφωνα με τους ίδιους, «στον πυρήνα του, το μέλλον του χώρου μας συνολικά και δημιουργεί απαράδεκτο προηγούμενο σχετικά με τον τρόπο που τοποθετείται δημόσια η Οργάνωσή μας».
Σημειώνεται ότι στο κεντρικό όργανο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν συνολικά 50 μέλη.

Το “πλήρες” ρεπορτάζ, εδώ

Προσωπικά δεν είχα αντιληφθεί ότι υπάρχει και
νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.
Την έφερε
στο φως …ο διχασμός.
Για την ύπαρξη πάντως μελών εκτός “κεντρικού οργάνου” δεν θα στοιχημάτιζα.

6
(Visited 106 times, 1 visits today)

13 Comments

  1. stcigar October 25, 2023 at 10:17 am

    https://www.protothema.gr/stories/article/1427863/tailer-makbeth-poio-einai-to-egheiridio-kaluteris-zois-gia-gei-pou-sustinei/
    Φαντάζομαι τη φάση που κάποιος “γκέι” – το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί αποκλειστικά και συνειδητά ομοφυλόφιλοι ουσιαστικά δεν υπήρχαν πριν τον 20ο αιώνα – εξομολογείται στον ψυχοθεραπευτή του ότι δεν του σηκώνεται πλέον με τον γεροδεμένο και τριχωτό κώλο του αγαπημένου του. Ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχογενούς ανικανότητας ή μήπως επανέρχεται σιγά σιγά στο φυσιολογικό?

    Reply
    1. Oannes October 25, 2023 at 10:43 am

      Μπορεί η ορθή λύση να …μεσεύει. Να του έχει γυαλίσει φερ’ειπείν ο κώλος κάποιου άλλου. Βέβαια, ο ψυχοθεραπευτής είναι αυτός που θα αποφασίσει.
      Άλλωστε αυτοί που αναβάθμισαν την ομοφυλοφιλία από απόκλιση σε κανονικότητα, οι ψυχοθεραπευτές ήταν. Οι οποίοι απ’ όσο ξέρω, περί 74 φύλων και περί ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως σκύλοι δε λένε τίποτα. Ούτε για τα ευεργετικά αποτελέσματα του μεγαλώματος ενός παιδιού από δυο τριχωτούς μαντράχαλους, να πούμε.

      Reply
    2. Oannes October 25, 2023 at 10:56 am

      …Ούτε για το φαινόμενο που εχει κατακλύσει τον πλανήτη [μιλάνε οι “ψυχοθεραπευτές”] : προκειμένου να μην καταπιέζεται το 2% [ας δεχτούμε για τις ανάγκες της συζήτησης ότι καταπιεζόταν] και να μην παραμείνει “μέσα στη ντουλάπα” …να σπείρουμε την παράνοια σ’ όλο τον παιδικό πληθυσμό, μιλώντας τους για gays και transgenders σε μια ηλικία όπου δεν έχουν ανακαλύψει ούτε τη μαλακία ακομα.
      Θέλω να πω, το pattern και εδώ, αν το δει κανείς προσεκτικά, είναι αντίστοιχο με της “πανδημίας” : προς προστασίαν των υπερηλίκων με υποκείμενα νοσήματα, ΓΑΜΑΜΕ ολόκληρη την κοινωνία άμα λάχει.
      Το ρεπορτάζ είναι “αξιοποιήσιμο” πάντως, thanks!
      ΥΓ. Δεν αντέχω να μην πω τη ρατσιστική κακία μου : κάτι από Αλβανό ζιγκολό έχει [εμφανισιακά] ο Tyler με τ’ όνομα. 😊

      Reply
      1. stcigar October 25, 2023 at 11:11 am

        Έχεις δίκιο για τον πιτσιρικά! Ούτως ή άλλως όταν πηγαίνεις με άντρα γκέι, πηγαίνεις ουσιαστικά και με τους 1000+ τυχάρπαστους με τους οποίους έχει πάει πριν από σένα, εξ ου και το ενδημικό στις τάξεις τους AIDS. Το κυρίως γελοίο με την “είδηση” φυσικά είναι το βιβλίο που διάλεξε μεταξύ των άπειρων δυνατών ο λεγάμενος για να επιδείξει τη.. μόρφωσή του. Το πιο αξιοθρήνητο μεταξύ των σύγχρονων “γκέι” αντρών είναι ότι ασχολούνται όλη την ώρα με την.. ιδιαιτερότητά τους.

        Reply
        1. Oannes October 25, 2023 at 12:00 pm

          Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Και το ότι προσπαθούν να διαδόσουν τη συγκεκριμένη ως βασική ασχολία, μέσω των πλέον ευεπηρέαστων τμημάτων του πληθυσμού – των [προ-]εφήβων. Στους οποίους το πράγμα σερβίρεται ως επανάσταση.
          Υπάρχουν αντιστοιχίες με την original “σεξουαλική επνάσταση” και το ρόλο που έπαιξε από τα ’60s [με “το χάπι” και την ηθοπλαστική φιλολογία της περιόδου] και εντεύθεν : αν εκείνη προκάλεσε πλην άλλων μια εκπληκτική εξάπλωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων [όχι απλώς του AIDS], η σύγχρονη στοχεύει στον εκθετικό πολλαπλασιασμό των mental cases. Τι “στοχεύει” δηλαδή …που το έχει πετύχει.

          Reply
          1. stcigar October 25, 2023 at 12:34 pm

            Πράγματι από την “πολιτιστική επανάσταση” των 60s ξεκίνησε ως επί το πλείστον η σύγχρονη αυτοκαταστροφική λαίλαπα. Η επιρροή τους υπήρξε τόσο σημαντική για τις δυτικές κοινωνίες όσο σχεδόν και του Διαφωτισμού. Και φαινόταν ότι κινούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση στην αρχή..

            Reply
            1. Oannes October 25, 2023 at 12:58 pm

              Δεν είναι καθόλου τυχαίο ποιων πραγμάτων βιτρίνα ήταν η “πολιτιστική επανάσταση” : άνοδος Κυβερνητικής, MK-Ultra – πειράματα των Μυστικών Υπηρεσιών με μη εθελοντές-πειραματόζωα, ζεύξη [των στρατιωτικών και των ψυχίατρων] αυτών των υπηρεσιών με παραμασονικές στοές και “μαγικά τάγματα” κοκ.
              Πιο φοβερό προπέτασμα καπνού απο τα …swinging sixties δεν νομίζω να έχει υπάρξει.

              Reply
              1. stcigar October 25, 2023 at 1:08 pm

                Definitely true.

                Reply
  2. stcigar October 25, 2023 at 6:34 pm

    Επί του προκειμένου πάντως φαίνεται ότι πάμε για “Σύριζα εσωτερικού” (η “νεολαία”) και “Σύριζα εξωτερικού” (η “γερουσία”)..🤭

    Reply
    1. Oannes October 25, 2023 at 6:51 pm

      Ε, όπως έλεγαν και οι του τιμημένου οσάκις κάποιος έθετε ζήτημα ΚΚΕ εσ & ΚΚΕ εξ … “Ένα ειν’ το ΚΚΕ”.
      Έτσι κι εδώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται συνώνυμος του “Εξωτερικού”. Άλλωστε, there ‘s no such thing as “νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ”.
      Έχει ενδιαφέρον πάντως να συζητήσει κάποιος για θεωρητικά ζητήματα με κάποιους από τους νεαρότερης ηλικίας οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ [το έχω κάνει με απολαυστικά αποτελέσματα]. Μιλάμε ότι ο Καραμανλικός πατέρας μου ήξερε καλύτερο Μαρξισμό-Λενινισμό από αυτούς.

      Reply
      1. stcigar October 25, 2023 at 7:00 pm

        Βασικά οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν ποιος είναι ο Μαρξ και ποιος είναι ο Λένιν. Δηλαδή ούτε από φωτογραφίες.

        Reply
        1. Oannes October 25, 2023 at 7:12 pm

          Ο Κασσελάκης πάντως δεν φαίνεται να είχε εγκύψει στον Μαρξισμό πηγαίνοντας να εργαστεί στην Goldman Sacks, ως twenty-something. Άλλωστε τις “τεράστιες ανισότητες” …εκεί τις είδε.

          Reply
          1. stcigar October 25, 2023 at 7:34 pm

            Καλά ό,τι έκανε στη ζωή του ο Kasselakis είναι δουλειά τού μπαμπά και της μαμάς του. Κατόπιν πήραν βέβαια και άλλοι τη σκυτάλη. Τον ίδιο δεν τον έχω ικανό να μοιράσει ούτε δύο γαϊδουριών άχυρο.

            Reply

Leave a Reply