ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ : Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ

Η εξαιρετική δημοσιογράφος – host Kim Iversen σε μια ακόμα ενδιαφέρουσα συζήτηση, αυτή τη φορά με τον Άγγλο γεωπολιτικό αναλυτή Patrick Henningsen. Θέμα εδώ, η ανάπτυξη 300.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ επί πολωνικού εδάφους και η “προθυμία” της κυβέρνησης αυτής της χώρας να αναλάβει τη συνέχιση του πολέμου σε περίπτωση αδυναμίας της Ουκρανίας. Κατά τ’ άλλα, η απειλή για την [δημοκρατία στην] Ουκρανία, την Ευρώπη και σύσσωμη την ανθρωπότητα, ακούει στο όνομα “Βλάντιμιρ Πούτιν”.
Αναφορές γίνονται επίσης στη σπουδή χωρών όπως η Σουηδία και η Φινλανδία για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, όπως και [ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συζήτησης] στον ρόλο της βρετανικής διπλωματίας σε όλα αυτά, με χαρακτηριστική την αποστροφή του PH : “Britain has always been the brains, US is the muscle”.

5
(Visited 92 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar March 26, 2023 at 7:52 pm

    Αυτό με τη δύναμη της αγγλικής διπλωματίας πάντως ήταν ομολογουμένως κάπως.. αγγλικό. Ειδικά μετά το Brexit η επιρροή της πρέπει να συγκρίνεται με αυτή της Μογγολίας. Η οποία Μογγολία παρεμπιπτόντως μου είχε κάνει από μικρό ακόμα τεράστια εντύπωση με την διεθνή ανυπαρξία της.

    Reply
    1. Oannes March 26, 2023 at 8:36 pm

      Το “brains” δεν αντιστοιχεί σε δύναμη – αυτή την έχουν αναλάβει τα “μούσκουλα” του Biden.

      Reply
      1. stcigar March 26, 2023 at 8:45 pm

        Αυτό να λέγεται. Και σίγουρα θα ήταν καλύτερα για όλους αν Αμερική μπορούσε να περιοριστεί στον εαυτό της και ναφήσει τον κόσμο στην ησυχία του. Που θα το κάνει στο τέλος one way or another.

        Reply

Leave a Reply