ΟΛΙΓΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙ ΤΕΣΤ…

Θα πρέπει να έχει γίνει φανερό σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ότι, ο πανικός της “πανδημίας” αποτελεί προπέτασμα καπνού για την προώθηση των εμβολίων.
Ακόμα περισσότερο ίσως και από αυτά, οι “φίλοι μας” δείχνουν να νοιάζονται για την καθιέρωση της μάσκας, του social distancing, και
…των τεστ. Στα δυο πρώτα και στο τι μπορεί να σημαίνουν, έχουμε αναφερθεί διεξοδικά. Ως προς τα τεστ, έχουμε επισημάνει την αφερεγγυότητα, αλλά και το γελοίον της ανεπάρκειάς τους, δεδομένου του ότι για να είναι κανείς «βέβαιος» πρέπει να τεστάρεται επί καθημερινής, αν όχι ωριαίας βάσεως. Όχι τυχαία, είναι τα …τεστ που εξασφαλίζουν τους «αριθμούς κρουσμάτων» τα οποία σπανίως είναι κρούσματα, συμβάλλουν όμως στη δημιουργία έκτακτων συνθηκών …ανοχής του ενός lockdown κατόπιν του άλλου.
Είναι άραγε αυτός ο μόνος ρόλος τους;
Με μοντέλο ένα παρασιτικό είδος
σκουληκιού το οποίο βυθίζει τα δόντια του στα έντερα του «ξενιστή», οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins David Gracias, καθηγητής μηχανολόγος και Florin M. Selaru, γαστροεντερολόγος M.D., διευθύντρια του Johns Hopkins Inflammatory Bowel Disease Center, σχεδίασαν πρόσφατα μικροσκοπικές συσκευές από μέταλλο και λεπτό φιλμ, καλυμμένες με θερμομονωτικό υλικό. Με σχήμα αστεριού και μέγεθος κόκκου σκόνης, οι συσκευές έχουν τη δυνατότητα να γραπώνονται από τον βλεννογόνο των οργάνων, απελευθερώνοντας φάρμακα στο σώμα του ασθενούς. Το όνομα που τους έδωσαν: theragrippers.
Η σταδιακή απελευθέρωση κάποιων φαρμάκων στον οργανισμό αποτελούσε ζήτημα άλυτο, καθώς αποβάλλονται προτού διοχετευθεί όλη η θεραπευτική ενέργειά τους. Χάρη στις νέες συσκευές, το επιδιωκόμενο γίνεται εφικτό. Αφού κάνουν τη δουλειά τους, τα theragrippers χαλαρώνουν τη λαβή και «προωθούνται» διά της φυσιολογικής οδού.
Ο
Dr. Gracias: “μέχρι σήμερα είχαμε δυναμικές, μικροσκοπικού μεγέθους συσκευές που ελέγχονταν με ηλεκτρικά ή χημικά σήματα. Τα theragrippers είναι τόσο μικρά που μπαταρίες, κεραίες κλπ. καθίστανται άχρηστες. Δεν στηρίζονται άλλωστε στον ηλεκτρισμό, η διαδικασία απελευθέρωσης του φαρμάκου ενεργοποιείται με τη θερμοκρασία του σώματος. Στα πειράματα που έγιναν σε ζώα, βρέθηκε ότι με τη νέα μέθοδο το φάρμακο παρέμεινε στον οργανισμό των ζώων για 12 ώρες, έναντι 2 που έμενε με την παραδοσιακή”.
Η τοποθέτηση των “συσκευών” είναι μια διαδικασία τόσο απλή, που γίνεται με μέσα στοιχειώδη, όπως, μια μπατονέτα. Μπορεί επομένως, υποθέτει κάποιος, να γίνει και με το
διεισδυτικό …μάκτρο του rapid test, ας πούμε.
Όσο για το τι, ίσως, “διοχετεύουν” με αυτό; μπορεί να είναι
ο,τιδήποτε.
To link για το site του Johns Hopkins
https://ventures.jhu.edu/news/johns-hopkins-engineer-theragrippers-drugs-gi-tract/

3
(Visited 191 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. dnk December 26, 2020 at 11:24 pm

    Έχουμε εστιάσει στα θεραπευτικά μέσα(“όπλα”) και στις “διαταγές” των γιατρών για χρήση οποιουδήποτε απ’ αυτά,τόσο πολύ,που έχουμε “ξεχάσει” ασθενείς,ασθένειες και συμπτώματα.Η ελκώδης κολίτιδα είναι κι αυτή ένα,επίπονο,αυτοάνοσο νόσημα.Μακάρι αυτή η νέα θεραπευτική προσέγγιση να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των,μέσω αυτής,χορηγούμενων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων με τις λιγότερες,εί δυνατόν,παρενέργειες.Επειδή η ” κουβέντα” για την αντιμετώπιση του κορονοϊού περιστρέφεται,συνεχώς,γύρω απο θεραπευτικές προσεγγίσεις που αφορούν και τα αυτοάνοσα νοσήματα και καθώς “πάσχω” και ο ίδιος με δύο απο αυτά,άρχισα,με το “αρρωστημένο” μυαλό μου,να υποθέτω ότι ο ιός μπορεί να παρουσιάζει,κι αυτός,”προσαρμοστικότητα” αντίστοιχη αυτής των “αυτοάνοσων”. Τα ” αυτοάνοσα” είναι κληρονομικές ασθένειες και οι απόπειρες αντιμετώπισης τους-των συμπτωμάτων τους-είναι διαδικασίες trial and success ή trial and error.Θα μπορούσε κάποιος να “δοκιμάσει” απο κρεμμυδόζουμο μέχρι mRNA φάρμακα,με τα αποτελέσματα να ποικίλουν,απο την “πλήρη επιτυχία” έως την “πλήρη αποτυχία”,με πιθανές παρενέργειες και με το ενδεχόμενο της “αυτοΐασης” εξίσου ισχυρό.”Φοβάμαι”, λοιπόν,ότι ο “αόρατος εχθρός”, προσαρμόζει την ” στρατηγική” του,μεταλλάσεται δηλαδή,ανάλογα με τον εκάστοτε “ξενιστή” του.Και εμείς,οι “υποψήφιοι ξενιστές”, τόσο όμοιοι όσο και διαφορετικοί μεταξύ μας,είμαστε,ως γνωστόν,τόσοι πολλοί που το ” ένα και μοναδικό,απόλυτα ασφαλές” εμβόλιο θα “δυσκολευτεί” λίγο.Φοβάμαι,επίσης,ότι θα μείνω με την “ψεκασμένη” απορία.Ελπίζω οι Άγγλοι ειδικοί να μπούν στην “αρένα”και να δείξουν τι εστί ” Iron Maiden”.Εν τω μεταξύ,εντός του Death Star,ο Darth έκανε νόημα στον Obi Wan να πάψει να γελάει και να τον βοηθήσει να βρεί καμιά άκρη με το εμβόλιο που είχε παρασκευάσει για το στράτευμα,κλέβοντας συνταγή και μεθοδολογία απο τους Ήγουωκς.Οι Ήγουωκς,ως γνωστόν,ηγούνταν στους τομείς της ιατρικής και της φαρμακολογίας σε όλο τον γαλαξία…

    Reply
    1. Oannes December 27, 2020 at 11:04 am

      Ο συσχετισμός της προσαρμοστικότητας των αυτοάνοσων με εκείνην του κορωνοϊού είναι ανησυχητικά λογικός.
      Ως προς τους Άγγλους ειδικούς, δεν έχω εικόνα. Υποθέτω βέβαια ότι δεν συμπεριλαμβάνετε σ’ αυτούς τον Neil Ferguson του Imperial College με τα διεθνώς γελοιοποιημένα μοντέλα του…

      Reply
  2. dnk December 27, 2020 at 8:47 pm

    Ελπίζω η “ψεκασμένη” απόπειρα “τεκμηρίωσης” του συλλογισμού μου να ακουστεί “ανησυχητικά καθησυχαστική”. Αν ο ιός ” κυκλοφορεί” όπως αυτός της γρίππης και “εγκαθίσταται” στο σώμα όπως αυτός του έρπη(που “εκδηλώνεται” σε φάση “πεσμένου” ανοσοποιητικού),”παίζοντας” προσαρμοζόμενος(μεταλλασόμενος) στο-τόσο ίδιο όσο και διαφορετικό-dna και ανοσοποιητικό του καθενός μας-παρουσιάζει μια μορφή “αλληλομεταδιδόμενου αυτοάνοσου”(μάλλον παραέριξα ασβέστη στον ” ψεκαστήρα”)-τότε ίσως να μην χρειάζεται να ανησυχούμε και τόσο,κρίνοντας απο την συχνότητα και “θνησιμότητα” των νόσων αυτών.Ίσως ακούγεται σαν ” ψεκασμένη” ευχή και να με “μαλώσουν” αυστηρά οι ειδικοί,αλλά ας κάνουν έναν κόπο,όπως οι χειρουργοί,να εξηγήσουν,λίγο αναλυτικότερα,τους”τρόπους” του ιού και του εμβολίου.Απο τους Άγγλους γιατρούς ελπίζω,λόγω της “πίεσης” που δέχεται η χώρα,να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους,μη φοβούμενοι την δύναμη των CEOν.

    Reply
    1. Oannes December 28, 2020 at 9:35 am

      […”κρίνοντας απο την συχνότητα και “θνησιμότητα” των νόσων αυτών”…] Νομίζω, χωρίς να έχω τα νούμερα, ότι η συχνότητα εμφάνισης του κορωνοϊού, όπως προβάλλεται τουλάχιστον, είναι αρκετά μεγαλύτερη εκείνης των αυτοάνοσων [κάτι ελάχιστα ξέρω κι εγώ επ’ αυτών, ένεκα παθήσεως συγγενικού μου προσώπου – απ’ τον οποίο άλλωστε είχα πληροφορηθεί σε ανύποπτο χρόνο περί της υπάρξεως του Χαρ. Μουτσόπουλου, με τον οποίο διατηρεί προσωπική φιλία].
      Κατά τ’ άλλα η διόλου ψεκασμένη, αλλά συνεπής λογικά θεωρία σας δεν διαφέρει ως προς τις συνέπειες απ΄το στάνταρ σενάριο μιας μεταδοτικότερης γρίπης, που επίσης αποτελεί κίνδυνο αποκλειστικά για τους έχοντες προϋπάρχοντα ζητηματα.

      Reply
  3. dnk December 28, 2020 at 3:34 pm

    Ήθελα,ο “δόκτωρ”, να πω κάτι σαν ” πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι,πόσους μπορεί να αφορά σοβαρά ένα είδος αυτοάνοσης γρίππης;”.Αυτό που “διαολίζει”, ουσιαστικά,στην συγκεκριμένη ” φάση”,είναι αυτή η απόπειρα υποσυνείδητης “αυτοάνοσης μετάλλαξης” της βούλησης(της “διαθεσης”) των ανθρώπων,σε σχέση με την ιατρική πρακτική,τουλάχιστον.Το εμβόλιο,αυτό καθαυτό,είναι,όντως”απλό” σαν τεχνητό αυγό ή σαν το “αναλογικότερο”,πιο μηχανικό,gadget για την ελκώδη κολίτιδα.Επειδή,όμως,” παίζει” στην κατηγορία των mRNA,που “παίζουν” και τα αυτοάνοσα,υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσει παρενέργειες,όπως και όλα τα φάρμακα και τρόφιμα,μετά απο χρόνια(δεν εννοώ,οπωσδήποτε,κάτι “σοβαρό”,” θανάσιμο” κλπ).Μια στοιχειώδης,”ελεήμων”,ενημέρωση,πέρα απο την “τεχνική” περιγραφή,είναι,θεωρώ,το ζητούμενο,ώστε να επιλέξει,κατά συνείδηση,ο καθένας.Ας πούμε ότι ένα είδος “αμφίδρομης αυτοάνοσης κληρονομικότητας” έχουμε όλοι μας,απλά σε κάποιους “εκδηλώνεται” το “επαχθές” μέρος αυτής προφανέστερα.Αυτά,εννοείται,είναι θέματα που θα μπορούσαν άνθρωποι ” γενικά ειδικοί”,όπως ο κος Μουτσόπουλος ή όπως προσπάθησε ο κος Κούβελας,να τα αναπτύξουν όπως αρμόζει στην περίσταση,βοηθώντας την βούληση των ανθρώπων,αλλά μάλλον “φοβούνται” μην προξενήσουν μεγαλύτερο κακό,ερχόμενοι σε σύγκρουση με την διαστρεβλωτική δύναμη των CEOν.

    Reply
    1. Oannes December 28, 2020 at 9:00 pm

      Understood. Ως προς την …ελεήμονα ενημέρωση, προηγείται “εύλογα” η διαφημιστική προώθηση του προϊόντος – τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.

      Reply

Leave a Reply