ΟΙ BLM ΚΑΙ Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ [ΜΟΥΣΙΚΗ: ATARI TEENAGE RIOT – “DESTROY 2.000 YEARS OF CULTURE”, 1997]

Βλέποντας την επιδημία γονατίσματος μπροστά στα λεβεντόπαιδα του Black Lives Matter, σε Αμερική κυρίως αλλά και Ευρώπη, αναρωτιέσαι: Μήπως το αηδιαστικό trend σέρνει τα βήματά του προς τα εδώ; μήπως έρχεται η σιγμή να δούμε σκηνές γονυκλισίας σε “πρόσφυγες” – “μετανάστες” – επικυρίαρχους στη χώρα μας;
Μήπως η μοίρα επιφυλάσσει να δούμε κάποια στιγμή, με πρωταγωνιστές Έλληνες “celebrities” κάτι σαν αυτό εδώ;

Η θεατρικότητα που διέπει το παναμερικανικό / παγκόσμιο φαινόμενο του γονατίσματος λευκών μπροστά στους μαύρους θα αρκούσε για να το φωτογραφίσει ως ένα ακόμα trend lifestyle εκπορεύσεως: τα πάντα εδώ γίνονται στο όνομα της διαδικασίας παραγωγής εικόνων. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες γονατιστών λευκών από τις εποχές του civil rights movement [50’s, ’60s] – εποχές όπου το ζήτημα του ρατσισμού ήταν φλέγον. Ο παραλληλισμός των δυο ιστορικών στιγμών, μόνο από ανθρώπους ακραία ανήθικους ή / και ανόητους μπορεί να επιχειρηθεί. Ο Joe Biden, πολιτκός με επιδόσεις και στα δυο, έφτασε να δηλώσει ότι… η δολοφονία του Martin Luther King δεν είχε την επιδραση που είχε στην κοινωνία η δολοφονία του George Floyd. Υποθέτει κανείς ότι, αν η μαύρη κοινότητα δεν ήταν διαβρωμένη στον βαθμό που είναι και …κάθε άλλη κοινότητα, η φράση θα έπρεπε να του κοστίσει όχι απλώς την ψήφο αλλά την υποψηφιότητά του.
Η ιδέα περί “υποχρέωσης” του λευκού να ζητήσει συγνώμη από τη μαύρη κοινότητα για τις εκδηλώσεις αστυνομικής βίας, είναι τουλάχιστον γκροτέσκα, όταν είναι δεδομένο από νούμερα διαθέσιμα σε όλους, ότι “φυλετικά στεγανά” ως προς το από ποιους και εναντίον ποίων ασκείται η βία [λευκοί μπάτσοι εναντίον μαύρων “suspects”, λευκοί μπάτσοι εναντίον λευκών “suspects”, μαύροι μπάτσοι εναντίον μαύρων, μαύροι εναντίον λευκών] απλώς δεν υφίστανται.

Αυτό βέβαια που υφίσταται, είναι το σχέδιο: το “παλιό” πρέπει να παραμερίσει εν ονόματι του “νέου”. Τι είναι “παλιό”; μα …τα πάντα. Όλα όσα έχει δημιουργήσει η λευκή φυλή ως “αιχμή του δόρατος των εξελίξεων” τα τελευταία 2.000 χιλιάδες + χρόνια, καθοδηγούμενη από τους φυσικούς ηγέτες της, λευκούς άνδρες.
Για να συμβεί αυτό, πρέπει να απαλειφθεί το δικαίωμα του [Αμερικανού] πολίτη στην οπλοχρησία, αλλά και η ίδια η Αστυνομία να συρρικνωθεί μέχρι εξαφάνσής της.
Στο πλάνο του “αλλάξτε τα όλα” εντάσσονται οι πιο απίθανα ακραίες γελοιότητες: απ’ την καταστροφή αγαλμάτων “ρατσιστών” πολιτικών και στρατιωτικών, μέχρι λογοκρισία σε κείμενα της κλασικής φιλολογίας [σε ανέβασμα του Εμπόρου της Βενετίας, υπήρξε …εμβόλιμη φράση στο φινάλε του έργου, με σκοπό το “εξανθρωπισμό” του Εβραίου τοκογλύφου].

Κι από την πρωτοβουλία της Lego να αποσύρει τις φιγούρες των αστυνομικών [και των πυροσβεστών!] από το στοκ της, μέχρι τις παρεμβάσεις σε “κλασικά” cartoons οπως o …Έλμερ Φαντ, από τα χέρια του οποίου αφαιρέθηκε ως δια μαγείας το όπλο…
Πάνω απ’ όλα βέβαια, το …γονάτισμα. Στο οποίο υποχρεώνονται, όταν δεν το επιλέγουν, βαθειά συντετριμμένοι οι …ρατσιστές εκ φύσεως λευκοί άνδρες.
Πρέπει να γονατίσουμε και να ζητήσουμε συγνώμη. Για το ότι είμαστε λευκοί, και για το ότι σε μια περίοδο όπου άκμαζε η δουλεία, στο πλαίσιο της οποίας …λευκοί και μαύροι πουλιόντουσαν σαν σκλάβοι, κάποιοι λευκοί είχαν μαύρους σκλάβους, αγορασμένους από …άλλους μαύρους.
Συνήθως τους αρχηγούς της φυλής τους.

5
(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Reply