ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

Αηδία στα όρια της ναυτίας και αίσθηση ματαιότητας. Αυτά αισθάνεται κανείς μπροστά σε ένα κείμενο όπως το του …Left.gr – ιδίως αν έτυχε να μυηθεί σε τρυφερή ηλικία, όπως ο υποφαινόμενος, στα οράματα της αριστεράς : δεν έχει νόημα να προσπαθείς, δεν τα βγάζεις πέρα μ’ αυτούς τους ανθρώπους.
Είναι σαφές ότι το συνοθύλευμα απειλών, «προφητειών» και «στοιχείων» από το μπακαλοτέφτερο που παρουσιάζεται ως μελέτη του ΟΗΕ, ετοιμάστηκε εν μια νυκτί
προς άγραν εντυπώσεων με ζωντανές ακόμα τις πυρκαγιές στη λεκάνη της Μεσογείου που «κάνουν το γύρω του κόσμου».
Η χαμέρπεια των «ειδικών» αντιστοιχεί σ’ εκείνη των ρεπόρτερ που «ενημερώνουν» απ’ τα πύρινα μέτωπα : αν ο ρόλος των δεύτερων αφορά [όχι στην ενημέρωση αλλά αποκλειστικά] στην παρουσίαση «εικόνων που συγκλονίζουν», ρόλος των πρώτων είναι να φιλοτεχνούν
εφιάλτες με αριθμούς και εκφράσεις γελοία μεγαλόσχημες.
Πρόκειται όχι για την επιστήμη της νηφάλιας μελέτης / εξαγωγής συμπερασμάτων, τα οποία θα γίνουν στη συνέχεια στη αντικείμενο διαλόγου, αλλά για την «επιστήμη» του σοκ και δέους και των αντίστροφων μετρήσεων.
Η δημιουργία / συντήρηση πολεμικής ατμόσφαιρας είναι διπλά ωφέλιμη για τους «επιστήμονες» – σόουμεν : 1. οι αποφάσεις λαμβάνονται εν ριπή οφθαλμού, με συνοπτικές διαδικασίες
* και άνευ συζητήσεως και 2. Η ανυπακοή έχει συνέπειες. «Εν καιρώ πολέμου» ο λιποτάκτης τουφεκίζεται.
Από την παρέλαση ατάκτως ερριμμένων, αποκαλυπτικού περιεχομένου φράσεων που αποτελούν την «παρουσίαση» του Left.gr., διαλέγω κάποιες που μου έκαναν εντύπωση:

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την διάσκεψη GOP26 για το κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη, αυτή η διαπίστωση σοκ των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ ηχεί σαν κάλεσμα για να λάβουμε
θέσεις μάχης: οι άνθρωποι είναι ασυζητητί υπεύθυνοι για την κλιματική απορρύθμιση και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αν θέλουν να περιορίσουν τις ζημιές.

Αυτή η πρώτη έπειτα από επτά χρόνια έκθεση, που υιοθετήθηκε την Παρασκευή από 195 χώρες και αντλεί στοιχεία από περισσότερες από 14.000 επιστημονικές μελέτες, εξετάζει πέντε σενάρια για τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, από το πιο αισιόδοξο –ορισμένοι το θεωρούν
ουτοπικό-– μέχρι το χειρότερο.
Σε όλες τις περιπτώσεις, ο πλανήτης αναμένεται να φθάσει το όριο του +1,5 βαθμού Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή γύρω στο 2030. Δέκα χρόνια
νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν στην προηγούμενη εκτίμηση της Διακυβερνητικής, το 2018.

Κύματα ακραίου καύσωνα, που έπλητταν παλιότερα μία φορά κάθε 50 χρόνια,
αναμένεται τώρα να συμβαίνουν μία φορά τη δεκαετία λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, ενώ οι νεροποντές και οι ξηρασίες έχουν ήδη γίνει συχνότερες.
Ήδη τα επίπεδα των αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι αρκετά υψηλά στην ατμόσφαιρα ώστε να θεωρείται σίγουρο πως θα επιφέρουν διαταραχές του κλίματος για δεκαετίες, αν όχι για αιώνες, προειδοποιούν οι επιστήμονες στην έκθεση της Διακυβερνητικής επιτροπής του ΟΗΕ για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC, GIEC) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Παρόλο που η θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί προς το παρόν μόνο κατά 1,1 βαθμό Κελσίου, ο κόσμος βλέπει με τα μάτια του τις συνέπειες που
ήδη εκδηλώνονται. Ακόμη περισσότερο το φετινό καλοκαίρι, με τις εικόνες από τις πυρκαγιές που πλήττουν τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα ή την Τουρκία, τις πλημμύρες σε περιφέρειες της Γερμανίας και της Κίνας ή το θερμόμετρο που αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου στον Καναδά.
«Αν νομίζετε ότι αυτό είναι σοβαρό, θυμηθείτε πως αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι παρά η πρώτη ομοβροντία», σχολιάζει η Κριστίνα Νταλ, της οργάνωσης Union for Concerned Scientists.

Ορισμένες συνέπειες της ανόδου της θερμοκρασίας είναι σε κάθε περίπτωση «μη αναστρέψιμες», επιμένουν οι συντάκτες της έκθεσης. Με το λιώσιμο των πάγων των πόλων, η στάθμη των ωκεανών θα συνεχίσει να ανεβαίνει για «αιώνες, ακόμη και χιλιετίες». Η θάλασσα, η στάθμη της οποίας έχει ήδη αυξηθεί κατά 20 εκατοστά από το 1900,
θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω κατά περίπου 50 εκατοστά μέχρι το 2100, ακόμη και με +2 βαθμούς Κελσίου.
«Μοιάζει μακρινό, όμως εκατομμύρια παιδιά, που έχουν ήδη γεννηθεί, θα ζουν ακόμη τον 22ο αιώνα», υπογραμμίζει ο Τζόναθαν Μπάμπερ, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Μπροστά σ’ αυτό το μέλλον που μοιάζει με
Ημέρα της Κρίσης, οι εκκλήσεις για δράση πολλαπλασιάζονται.
«Η σταθεροποίηση του κλίματος θα απαιτήσει μια ισχυρή, ταχεία και με διάρκεια μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου για να φθάσουμε στην ουδετερότητα άνθρακα», επιμένει ο Πανμάο Ζάι, συμπρόεδρος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων που επεξεργάστηκε αυτή την πρώτη πτυχή της έκθεσης της Διακυβερνητικής.

«Η έκθεση αυτή οφείλει να σημάνει το τέλος του άνθρακα και των ορυκτών καυσίμων πριν καταστρέψουν τον πλανήτη μας», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κατηγορώντας τα καύσιμα αυτά και την καταστροφή των δασών ότι «κάνουν τον πλανήτη να ασφυκτιά».
«Δεν υπάρχει χρόνος για να περιμένουμε και δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες», συνέχισε ο ίδιος.

«Κρύος ιδρώτας θα πρέπει να λούσει όποιον διαβάζει την έκθεση αυτή (…) Δείχνει πού βρισκόμαστε και πού πηγαίνουμε με την κλιματική αλλαγή: βρισκόμαστε μέσα σε μια τρύπα, την οποία εξακολουθούμε να σκάβουμε», σχολίασε ο κλιματολόγος Ντέιβ Ριέι.

«Δεν θα επιτρέψουμε η έκθεση αυτή να μπει στο συρτάρι», επιμένει από την πλευρά της η Κάισα Κοσόνεν της Greenpeace. «Θα την έχουμε μαζί μας
στα δικαστήρια».

Εγώ λοιπόν και κάτι φίλοι μου έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το τι μπορείτε να κάνετε μ’ αυτή την «έκθεση»:

ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ


* Η πάταξη της γραφειοκρατίας, «στοίχημα» της ψηφιακής διακυβέρνησης και προσωπικά του κυρίου Πιερρακάκη αφορά αφενός στην εξάλειψη του ανθρώπινου παράγοντα από τις συναλλαγές, με παραμέτρους όπως «εξοικονόμηση χρόνου» και «αποτελεσματικότητα» τελείως αμφισβητούμενες και, φυσικά, στην δυνατότητα στοιβάγματος ανθρώπων υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης μέσω εντολών στο κινητό τους. Το κατά πόσο η ανάγκη είναι όντως έκτακτη είναι αδύνατο να ελεγχθεί, με τα μίντια αγορασμένα από την κυβέρνηση, και την όποια κριτική ακυρωμένη σαν «ψεκασμένη θεωρία», δια της ενεργοποίησης των καφενόβιων αντανακλαστικών του πλήθους [με τη φωνή του τελευταίου ενώνει τη δική του «ο ίδιος» ο πρωθυπουργός].


5
(Visited 156 times, 1 visits today)

10 Comments

  1. Timothy Price August 14, 2021 at 7:58 pm

    The east cost of the USA is sinking from a bulge that is pushing up under Africa. Several years ago the sudo-science community was upset over rising water temperatures in the oceans. But for some reason unknown, the oceans released the heat in one big hot flash, and went back to normal temperatures. A lot of “warming” from long term data came from weather stations that were in rural areas when they were set up, but areas were built up over the years with concrete and asphalt and more human activity rising temperatures by creating micro-climate changes. NOAA has been monitoring weather stations in wilderness areas and the temperatures have been falling over the past 15 years or so in those areas.

    We had an official NOAA weather station on our property for 10 years. We got the newsletters every month that showed long term temperature and rainfall data from 1900 to present. The highest temperature recorded on those charts were during the dust bowl and great depression in the 1930s. A few years ago NOAA and NASA were caught manipulating that data in order to show that the world is now hotter and drier that anytime in history.

    Are the 14K climate studies and reports produced by government funding that the climate warriors are using as evidence of deadly climate change? If the “scientific” studies are not independently researched, analyses, and synthesized by non-political neutral parties, they are required to produce the desired results, the organization and labs lose their funding. I don’t trust any government funded scientific reports, and since nearly all scientific reports are funded by governments these days, I don’t trust any of them.

    Several years ago we purchased a set of “Global Warming” mugs. The mugs had maps of the earth and oceans on them. When we poured hot liquid in the mugs, the poles would melt and the sea level would rise, so we could see what shorelines would be inundated. I turned out there was little loss of shorelines shown on the mugs. Florida wasn’t inundated. We were so disappointed. We wanted those mugs to disturb our liberal friends and family, but the result was hardly disturbing. We donated the mugs to charity.

    Reply
    1. Oannes August 16, 2021 at 9:54 pm

      I agree 100%.
      “Climate Change” is one of the biggest frauds in the history of mankind. The ridiculousness of a belief like the one Al Gore, Michael Mann and …Greta Thunberg share, that human activity is responsible for the warming of an entire planet, ergo it is in our hands to save it, never stops to fascinate me.

      Reply
  2. stcigar August 15, 2021 at 12:03 am

    Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν στην προβιομηχανική εποχή για την εκτίμηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη (ακριβής μέτρηση δεν μπορούσε και δεν μπορεί να υπάρξει εκτός κι αν καλυφθεί με θερμόμετρα η συνολική επιφάνεια της γης) είναι παντελώς ασύμβατες με τις σημερινές, οι οποίες με τη σειρά τους είναι ασύμβατες ακόμα και με τις χθεσινές και μεταβάλλονται κατά βούληση μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τις μετρήσεις της στάθμης των ωκεανών. Δεν είναι σύμπτωση εξάλλου ότι προκρίθηκε η εκδοχή της υπερθέρμανσης του πλανήτη από την έλευση μιας νέας εποχής των παγετώνων. Η πρώτη συνάδει απόλυτα με την αριστερή ατζέντα καθώς και με τις ονειροφαντασίες περί διαστημικών αποικιών (που προϋποθέτουν ανερμάτιστες τεχνικές περιβαλλοντικής μηχανικής) ενώ η δεύτερη συνεπάγεται απλώς το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού χωρίς να ωφελείται κανένας.

    Reply
    1. Oannes August 15, 2021 at 10:01 am

      Αυτό που λες περί ακριβούς μετρήσεως θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Μήπως είναι και το μόνο; Ως προς τις στάθμες των ωκεανών, οι κήρυκες του Climate Change είναι καταγεγραμμένοι on record να ισχυρίζονται εν έτει 2004 ότι το 2020 η στάθμη της θάλασσας θα είχε ανέβει τόσο που συγκεκριμένες πόλεις θα είναι ήδη βυθισμένες.
      Οι τύποι προκειμένου να υπολογίσουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας από εποχές όπου δεν υπήρχαν καν θερμόμετρα, χρησιμοποιούν αναλύσεις βασισμένες σε στοιχεία από τους πάγους, τα δαχτυλίδια των δέντρων, τα κοράλια κλπ. Το πόσο φερέγγυα είναι τα στοιχεία, το τι “μανιπουλάρισμα” πέφτει επ’ αυτών, αλλά και το ζήτημα της “διατάραξης της ομαλότητας” από τις αρχές του 20 αι. και έπειτα, θα το συζητήσουμε όταν θα έρθει η ώρα – περιμένω να “ανάψει” η συζήτηση σε επίπεδο δημοσίου διαλόγου για να …επενέβω.

      Reply
  3. stcigar August 15, 2021 at 8:05 am

    Εντωμεταξύ, για να μην ξεχνιόμαστε, όχι μόνο η “κλιματική αλλαγή” και ο “κορωνοϊός”, αλλά και όλες γενικά οι εκφάνσεις της πολιτικής ορθότητας (= κοινωνικής αυτοκτονίας) αποτελούν αυτό που λέμε first word problems τόσο με την κυριολεκτική όσο και με την ειρωνική (δουλειά δεν είχε ο διάολος κλπ) σημασία. Με άλλα λόγια οι αυτοκαταστροφικές τους συνέπειες αφορούν σχεδόν αποκλειστικά τους λευκούς πληθυσμούς, ενώ για όλους τους υπόλοιπους λειτουργούν ως επί το πλείστον θετικά.

    Reply
  4. stcigar August 15, 2021 at 9:21 am

    Στους “λευκούς πληθυσμούς” περιλαμβάνονται φυσικά γυναίκες, gaymen κλπ που θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα της επιπολαιότητάς τους όταν θα έχει ολοκληρωθεί πλέον η διαδικασία. Εδώ που τα λέμε δεν θα χρειαστεί να περιμένουν και πολύ: ο βασικότερος λόγος πίσω από τους πρόσφατους “βιασμούς” και τις “γυναικοκτονίες” δεν είναι ούτε η πατριαρχία ούτε η αντρική φύση, αλλά η ολοένα και αυξάνονόμενη προτίμησή τους προς τα χειρότερα δείγματα του αντρικού φύλου.

    Reply
    1. Oannes August 15, 2021 at 10:10 am

      Έτσι ακριβώς είναι, όπως τα λες. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ!!! [δεν μπορεί, κάτι πληρώνουμε κι εμείς, κάποια στιγμή θα το ανακαλύψω].
      Πάντως ως προς τους πληθυσμούς του Τρίτου Κόσμου δεν ξέρω πόσο θετική θα είναι μια εξέλιξη απόσυρσης από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας, οι οποίες αποτελούν τη μόνη οδό για την ανάπτυξη τους [οι “ανανεώσιμες” είναι, εκτός πολλών άλλων, και πανάκριβες]. Αν υπάρχει κάτι σίγουρο είναι ότι “και αυτό” το κόλπο δουλεύει για το πρότζεκτ “μετανάστευση / ενσωμάτωση / ανάμειξη”.

      Reply
  5. stcigar August 15, 2021 at 10:34 am

    Μια χαρά συμφέρει τις αναπτυσσόμενες (η λέξη δεν αποτελεί πλέον ευφημισμό) χώρες, αφού το πετρέλαιό τους το λυμαίνονταν έως τώρα οι ανεπτυγμένες, που κι αυτές δικές τους θα είναι πληθυσμιακά (σκουρόχρωμοι) και οικονομικά (Κινέζοι) σε περίπτωση που δεν αντιστραφούν οι εξελίξεις. Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση εγκατελειμμένου ψυχρoπολεμικού outpost και η τύχη της θα κριθεί από.. την τύχη.
    Εντωμεταξύ όπως έλεγα και προχτές μάλλον θα κάνω ένα διάλειμμα προς το παρόν από τα “δημόσια πράγματα”. Βάλε μόνο αν μπορέσεις κάποια στιγμή για λογαριασμό μου το παρακάτω σχετικό με την ημέρα κομματάκι που έχει μια κάπως ιδιαίτερη σημασία για μένα: https://youtu.be/MIcCpnaZq2Q

    Reply
    1. Oannes August 15, 2021 at 11:35 am

      Ευχαρίστως.

      Reply
  6. dnk August 15, 2021 at 12:17 pm

    “Φταίμε”,ίσως,γιατί ως “κεφάλαιο” δεν έχουμε φτάσει τον απαραίτητο βαθμό “νομισματικής σκληρότητας” ίνα “πληρωθεί” το “όλον” σωτηριολογικό project,εξ ου και οι συνεχείς “κατεργασίες”. Ας ελπίσουμε ότι αποτελούμε το “σώσμα” (υπόλειμα κρασιού) που θα επιφέρει,κατά την “κατανάλωση”, απρόβλεπτες ιαματικές “παρενέργειες”😸…

    Reply

Leave a Reply