ΟΙ “ΕΙΔΙΚΟΙ” ΚΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Θα μπορούσε το μαφιόζικο μέτρο που εισηγήθηκαν χτες οι “ειδικοί”, περί εισόδου σε δημόσιες υπηρεσίες με πιστοποιητικό εμβολιασμού / rapid test, να είναι από εκείνα που αφήνονται να διαρρεύσουν για να ανιχνεύσουν διαθέσεις; *
Αν είναι έτσι, η απουσία εκτεταμένων αντιδράσεων, μόνο ευοίωνη δεν είναι.
Η προοπτική ήταν, υποτίθεται, να εφαρμοστεί
σήμερα κιόλας. Οψόμεθα.
Για λεπτομέρειες επί της προτάσεως, βλ. post ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

* “Όταν θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα νέο μέτρο, αφήνουμε πρώτα μια διαρροή απ’ τα μίντια και περιμένουμε αντιδράσεις. Αν, όπως γίνεται συνήθως, δεν υπάρξουν τέτοιες – έτσι κι αλλιώς η πλειονότης των ανθρώπων δεν ξέρει καν για τι μιλάμε – προχωρούμε στην εφαρμογή…”
[Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, εποχής μνημονίων]

3
(Visited 74 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar September 30, 2021 at 11:31 am

    Το θεωρώ σίγουρο. Ακόμα πιο σίγουρος είμαι όμως ότι, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αν άρχιζαν από αύριο να οργανώνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους ανεμβολίαστους, όχι μόνο δεν θα υπήρχαν αξιόλογες αντιδράσεις, αλλά ένα μεγάλο μέρος του κόσμου θα τους έλεγε και μπράβο.

    Reply
    1. Oannes September 30, 2021 at 12:38 pm

      Εν ολίγοις, εξομοίωση της κοινωνίας με τη γερμανική της ναζιστικής περιόδου. Τα συμπτώματα είναι παρεμφερή υπό κλίμακα: εξαθλίωση, αίσθημα αδικίας και προδοσίας, πρωτοφανής αναβάθμιση της επιρροής των media, ψευδοεπιστημονικές αιτιάσεις, και ένας προσεκτικά επιλεγμένος αποδιοπομπαίος τράγος. Το πιο ενδιαφέρον είναι η αντιπαράθεση “πολιτιστικών επιπέδων” της τότε γερμανικής κοινωνίας και της σημερινής “παγκόσμιας”. Αν τότε (συχνά διατυπώνεται ως απορία) ένας λαός “καλιεργημένος όσο ο γερμανικός” έπεσε θύμα της ναζιστικής προπαγάνδας, αντιλαμβάνεται κανείς τι μπορεί να περιμένει από τη μάζα των καμμένων εγκεφάλων που αποτελεί το “λαό” σήμερα.

      Reply
  2. stcigar September 30, 2021 at 12:55 pm

    I couldn’t have said it better myself. Ούτως ή άλλως εξαρχής υπήρχε κάτι το ύποπτο στον τρόπο που παρουσιάζονταν από τους “αποδώ” οι ναζί ως ενσάρκωση του.. “εξαποδώ” – εν ολίγοις ξεκάρφωμα. Κανονικοί άνθρωποι σαν κι εμάς ήταν κι αυτοί και στην θέση τους μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε αν δεν προσέξουμε κι εμείς.

    Reply
    1. Oannes September 30, 2021 at 1:01 pm

      Σίγουρα. Το “κάλεσμα του Κθούλου” απευθύνεται σε όλους μας.

      Reply
  3. Εmmanouel September 30, 2021 at 3:35 pm

    Μετα απ αυτο , κι η μαλακια που ειπε ο Πρωκτοσαλτε με τις συνταξεις δεν μοιαζει και τοσο καφριλα .. Κοντα ειμαστε ..

    Reply
    1. Oannes September 30, 2021 at 6:52 pm

      Κατά σύμπτωση έγραφα κείμενο γι’ αυτόν. Μόλις το ανέβασα.

      Reply

Leave a Reply