…ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Σε ένα από τα κείμενα για την αντικαπνιστική εκστρατεία – πρόβα τζενεράλε της “πανδημικής” παράκρουσης σημειώναμε τα εξής :
Πρόκειται επίσης για τη γνωστή τακτική σπασίματος του τσαμπουκά, ευδοκιμούσα σε ευαγή σωφρονιστικά ιδρύματα: κάποια απ’ τα μέτρα που λαμβάνονται αποσκοπούν απλώς στο να θυμίζουν, με τρόπο μη επιδεκτικό αντίρρησης,
“ποιος είναι το αφεντικό”.
Για όσους εξακολουθούν να αμφιβάλουν ότι μια απ’ τς έννοιες που διέπουν το σκεπτικό των νομοθετών μας είναι αυτή του “καψονιού”, των “γυμνασίων”, ιδού πρόσφατη ρύθμιση που υπέπεσε στην αντίληψή μου
:

Αλλά και :

4
(Visited 55 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Anonymous January 15, 2024 at 6:45 pm

    Για το τσιγάρο δεν θα διαφωνήσω καθώς το κρατάς μονίμως τσιγάρο με το ένα χέρι και να προσπαθείς να οδηγήσεις πάλι με το ένα , ξεπερνά όχι μόνο τον ΚΟΚ αλλά και τον Vatanen στην μυθική ανάβαση στο Παϊκς Πικ.
    Μου θυμίζει το άλλο που έχουν οι μισοί νεοέλληνες το καλοκαίρι κυκλοφορούν με το χέρι έξω από το παράθυρο για να δροσίζει και ο ήλιος να μας καυτηριάζει με 45άρια.

    Reply
    1. Oannes January 15, 2024 at 7:31 pm

      Ας το συζητήσουμε. Πρόθεση του νομοθέτη είναι υποτίθεται να προστατεύσει το παιδί από το να βρεθεί σε ρόλο παθητικού καπνιστή. Το ίδιο παιδί που παροτρύνεται, με το thumbs up του νομοθέτη, να κάνει το αδοκίμαστο και με εξακριβωμένες παρενέργειες mRNA εμβόλιο, για μια ασθένεια που αντιπροσωπεύει, για το παιδί πάντα, μηδενικό κίνδυνο. Κάθε φορά που ακούω το “ενδιαφέρον για τα παιδιά μας” αυτών των ανθρώπων, νιώθω κάτι μέσα μου.
      Πέραν αυτού, τα αυτοκίνητα διαθέτουν τασάκια. Τον καιρό που κάπνιζα, ακούμπαγα το τσιγάρο στο τασάκι και οδηγούσα με την άνεση μου. Και είμαι σίγουρος ότι δεν ήμουν ο μόνος που το έκανε. Ο σημερινός νομοθέτης ωστόσο εννοεί να αντιμετωπίζει τον πολίτη σαν ηλίθιο a priori – τονίζω το “σημερινός”, γιατί αν η παρούσα λογική ίσχυε πάντα, θα έπρεπε το κάπνισμα στο αυτοκίνητο να έχει απαγορευτεί από αμνημονεύτων, και μόνο απ’ το φόβο του, ηλίθιου ξανά, που θα πετάξει το τσιγάρο στη φύση καλοκαιριάτικα.
      Νομίζω ότι ασχέτως τυχόν καλών προθέσεων [λέμε τώρα] η εν λόγω νομοθετική τάση δεν οδηγεί αλλού παρά στο πέρασμα του οδηγού κατευθείαν on line μέσω αισθητήρων, με το σύστημα να τον προειδοποιεί όποτε “δεν εκτελεί σωστά τα οδηγικά του καθήκοντα”.

      Reply
      1. Anonymous January 15, 2024 at 11:00 pm

        Πόσους συμπολίτες μας έχεις δει να χρησιμοποιούν τασάκι είτε στο αμάξι είτε δημόσια σε παραλία; Όχι βέβαια ότι η ελληνική νομοθεσία είναι σωστή καθώς πολλά νομοθετήματα δεν έχουν ποτέ εφαρμοστεί αλλά έχει χαθεί η μπάλα πλέον. Βέβαια όλα αυτά έχουν μηδαμινή σημασία καθώς δεν υπάρχει κάποια στοιχειώδης εκπαίδευση στους εκκολαπτόμενους νέους πριν βγουν στην κοινωνία επομένως η χαζομάρα πολλαπλασιάζεται με ρυθμούς αχιβάδας και σε αυτούς απευθύνονται άρθρα όπως τα παραπάνω

        Reply

Leave a Reply