ΜΠΑΧΑΛΟ Ή ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ;

Η στροφή της κυβέρνησης προς ένα είδος σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων, είναι εξ ίσου ανακόλουθη με το προηγούμενο κεφάλαιο, όσο και η προγενέστερη στροφή της προς την αυστηρότητα. Όσοι έχουν επαφή με τα τεκταινόμενα, δεν μπορεί να μη θυμούνται ότι, προχτές μόλις ακούγαμε περί ανησυχίας των “ειδικών”, οι οποίοι δεν ήταν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, περί φονικού τρίτου κύματος που θερίζει, και περί των δύο επόμενων μηνών που θα είναι …υπερβολικά κρίσιμοι.
Το ότι η σημερινή ανακολουθία είναι
ευπρόσδεκτη, δεν την μετατρέπει σε κάτι άλλο από ανακολουθία.
Μια πιθανή εξήγηση για όλα αυτά: το
μπάχαλο παραπληροφόρησης που συντελείται στα media με την πανσπερμία “ειδικών”, κυβερνητικών στελεχών, απόψεων και προβλέψεων.
Μια πιθανότερη εξήγηση: οι αποφάσεις περί το τι μέλλει γενέσθαι, λαμβάνονται
εκτός χωρικών υδάτων, με κριτήρια μη ανακοινώσιμα, για να προωθηθούν στη συνέχεια στην “κυβέρνηση” με συνοπτικές διαδικασίες.
Η ανακολουθία ανάμεσα στις δηλώσεις Μητσοτάκη …προ ανακοίνωσης Κριστίν Λανγκάρντ, και της μεταστροφής του μετά από αυτήν …φωτογραφίζεται σ’ αυτό το βίντεο.

1
(Visited 86 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar January 15, 2021 at 11:54 am

    Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να πρόσεξαν την κατακόρυφη πτώση “κρουσμάτων και θανάτων” μετά το άνοιγμα των γιορτών, αν και δεν τους το έχω για τόσο παρατηρητικούς..

    Reply
    1. Oannes January 15, 2021 at 6:09 pm

      Την πτώση την πρόσεξαν, αλλά …όχι ως κατακόρυφη. Βλέπω κάθε μέρα τα νούμερα, τα οποία έχουν φτάσει πλέον στα 24, 25 κλπ. και με έκπληξη ακούω διάφορα του στιλ “οι ειδικοί ανησυχούν”, “οι ειδικοί δεν είναι ικανοποιημένοι”, “τώρα είναι που πρέπει να προσέξουμε ακόμα πιο πολύ” και κάτι τέτοια, για να μη μιλήσουμε για τον άλλο ηλίθιο με τα μοντέλα και τα λύματα και τα doom’s day scenarios. Το θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι ήρθε εντολή από “Ευρώπη” for …financial reasons. Και στο Αμέρικα υπάρχει μια ξαφνική και “αδικαιολόγητη” στροφή δημάρχων & κυβερνητών που όλο αυτό τον καιρό έδιναν τα ρέστα τους [Σικάγο, Νέα Υόρκη κλπ.] προς το “άνοιγμα της οικονομίας”. Προφανώς εν όψει νέσς διακυβέρνησης.
      “Παρεμπιπτόντως”… όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη, ή κάπως έτσι, τουτέστιν, ο expert μας ειδοποίησε χτες από το νοσοκομείο όπου έχει διαμετακομιστεί η μάνα του. Κάποιοι από μας ζούμε σε αρνητικό σύμπαν, πράγμα που απαιτεί μια κάποια στωικότητα και κάποιες “αποφάσεις”.

      Reply
  2. stcigar January 15, 2021 at 7:42 pm

    Κατά πάσα πιθανότητα τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λες. Για να προλάβουν πάντως τυχόν παρεξηγήσεις, αύξησαν και πάλι το πρόστιμο στο πεντακοσάρικο με στόχο.. την ανάπτυξη του τουρισμού. Η φαντασία στην εξουσία 😷

    Reply
    1. Oannes January 15, 2021 at 8:18 pm

      Σύμφωνα με τις …τελευταίες εξελίξεις, ΚΑΙ αυτό το έβαλε στον “κόρφο του” ο φλούφλης. Το πήρε πίσω και παραμένει στα 300.

      Reply

Leave a Reply