ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ …ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει σήμα στην Κίνα για επαναφορά της μάσκας, του social distancing και του ”μένουμε σπίτι”. Ο λόγος, μια προς το παρον “μυστηριώδης” ασθένεια του αναπνευστικού. Περιπτώσεις “αδιάγνωστης πνευμονίας” έχουν εντοπιστεί σε νοσοκομεία του Πεκίνου και στην επαρχία Λιαονίνγκ, 500 μίλια βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Οι τοπικές ειδήσεις μιλούν για νοσοκομεία “κατακλυσμένα από άρρωστα παιδιά“, με σημάδια φλεγμονής των πνευμόνων και υψηλό πυρετό,όχι όμως και βήχα ή άλλα συμπτώματα που σηματοδοτούν γρίπη ή RSV.
Ο ΠΟΥ καλεί τους Κινέζους να μοιραστούν τα δεδομένα για αριθμούς ασθενών, κυκλοφορία διάφορων ιών και πίεση του υγειονομικού τους συστήματος. Προσθέτει ότι βρίσκεται σε επαφή με γιατρούς και επιστήμονες σε μια προσπάθεια κατανόησης της κατάστασης, καλώντας τους Κινέζους να λάβουν μέτρα “για τη μείωση του κινδύνου”. Τέτοια είναι : “ο συνιστώμενος εμβολιασμός
[σ.σ.:;;;], κατ’ οίκον περιορισμός για τους αρρώστους, μάσκες, εξαερισμός, πλύσιμο των χεριών” κτλ.
Με τη γνωστή …διαφάνεια που ευδοκιμεί τη χώρα του 1.5 δισεκατομμυρίου κατοίκων
* φράσεις που περιγράφουν [;] την κατάσταση, παρμένες απο μια πρώτη έκθεση του ΠΟΥ, είναι : “μυστηριώδης αύξηση των ασθενειών στα παιδιά”, “αμφισβήτηση των αρχών εκ μέρους των γονέων για συγκάλυψη” “εκτεταμένο ξέσπασμα μιας αδιάγνωστης αναπνευστικής νόσου…” “Ασάφεια γύρω απ’ το πότε άρχισε το ξέσπασμα, καθώς θα ήταν ασυνήθιστο για τόσα πολλά παιδιά να επηρεαστούν τόσο γρήγορα”.
Η Κίνα απαντά απλούστατα ότι δεν έχει ανιχνεύσει
τίποτα ασυνήθιστο. Αποδίδει την αύξηση των ασθενειών στην άρση των περιορισμών για τον Covid, και σε παθογόνα όπως το mycoplasma pneumoniae – κοινή βακτηριακή λοίμωξη που συνήθως επηρεάζει τα παιδιά.
Εναλλακτικά δυτικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν
περίεργες ομοιότητες καθώς, από πλευράς timing, το ξέσπασμα είναι όμοιο με εκείνο της “πανδημίας”, στην Κίνα, Νοέμβριο του 2019 : ήταν και εκείνο ένα χρόνο πριν τις αμερικάνικες εκλογές. Και είχε, στο πλαίσιο της κρίσης που προκάλεσε, αλλοιώσει τον τρόπο διεξαγωγής τους, φέρνοντας τον Joe Biden στην εξουσία. Με τις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ να απέχουν ξανά ένα χρόνο, κάποιοι αναρωτιούνται εάν επίκειται επανάληψη του ίδιου σεναρίου.
Στην “καλύτερη περίπτωση” : βλέπει κανείς εδώ μια ακόμα post-Covid απόπειρα επαναφοράς του κλίματος των αρχών του 2020, ελπίζοντας να αποδειχτεί
άπελπις όπως οι προηγούμενες.

* Εννοούμε την επικοινωνιακή τακτική του ΚΚΚ, αλλά και τη “δημοσιογραφική” κάλυψη των τεκταινομένων στη χώρα απ’ τα δυτικά μίντια. Μπορεί κανείς να θυμηθεί με ανάμικτα αισθήματα, σκηνές στα πρώτα στάδια της “πανδημίας” : ανθρώπους να σωριάζονται εν μέση οδώ κερανοβολημένοι απο τον φονικό ιό, άλλους να μεταφέρονται σηκωτοί από “διαστημάνθρωπους” σε αποστειρωμένες φυλακές – νοσοκομεία, κοκ.

3
(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Reply